PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jaz tega nisem zasledil ....
Jaz sem za isto TČ zv kronoterm 7/8 dobil ponudbe od 8000-10.500 eur.
Za isto stvar. Potem pa vedi kaj in kako.
Vsak nekaj po svoje dela - pa vsi pravijo da so dali vsa izobraževanja čez pri TT. Če imajo enake seminarje pri kronotermu za svoje monterje, zakaj mi potem za isto zadevo vsak monter priporoča nekaj drugega (kar se tiče vezave, zalogovnika, hidromodula,...).
V glavnem mali bogovi - ko jih pa prosiš za pojasnilo kako zadeva deluje z/brez zalogovnika , kaj v katerem primeru potrebuješ,...ti pa reče da preveč sprašuješ in odloži slušalko.
Ma isto kot pri zdravniku. Ne sprašuj,plačaj in hvala še drugič!
Homer Napisal:Jaz tega nisem zasledil ....
tudi jaz ne....in celo imel bi ga, da mi nori monter (pa ni bil "adijo pamet" :mrgreen: ) ampak en "bohorc" (celo uspešen pri svojem delu, Fantocci ti boš že vedel kateri, pa Bohincu sem enkrat mail oz. link poslal) ni zasolil predračuna, pa ko je na ogledu bil in sem samo omenil eno od teh nepravih znamk, se je dedu čisto vtrgalo, "pol ure" se je penil in skušal dopovedat, da vse ostalo nevelja nič, edino TT je ogrevalna naprav......in tako me je še isti moment minilo...
Tudi ko kupite školjko še nimate uporabnega WC-ja :wink:
Izdelava kurilnice lahko v enem primeru stane 500€ v drugem 2500€ ali več.
kakšen wc in kakšno kurilnico bo pa kdo imel je pa :?:
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Točno to sasapo. Stranka lahko izbere najboljšo TČ in če je ostalo narejeno na pol je vse skupaj bolj malo vredno.Zato je cena samo ena od postavk.Izvedba in reference mojstra so tudi veliko vredne.
JaBK Napisal:Zakaj ima ZdravaPamet za 2k€ predrago Daikin TČ ?
Da tista druga, katero res prodaja ne vidi ven predrago -oprosti Zdravapamet.
Osebno po 1 letu uporabe TČ lahko rečem da upravljanje temperature preko spleta stran vržen denar.
Ja saj. Koliko krat pa te spreminjaš temperaturo pri talnem gretju ko imaš enkrat ulaufan sistem?
Migaj Napisal:
JaBK Napisal:Zakaj ima ZdravaPamet za 2k€ predrago Daikin TČ ?
Da tista druga, katero res prodaja ne vidi ven predrago -oprosti Zdravapamet.

Ja ampak vi dobite tako ceno za 11kw kot sem jaz imela ponudbo za 6kw praktično. Eden mi pa sploh ni hotel daikina montirati. To je tudi glavni razlog, da ga nimam, ker sem izbirala monterja. je delal že vecim, ki jih poznam in so zadovoljni (v RL, ne na forumu) in ker sem videla kako njegove kurilnice na koncu izgledajo, sem pač križ potegnila nad daikinom. Kar se mene tiče je firma TČ se najmanj pomembna pri vsej stvari. Glede na ponudbo v tem segmentu, če eno firmo izločim, celota se najmanj trpi. Kot malo bolj sofisticirano opcijo mi je ponudil vitocala, sploh če bo hotela imeti integriran zalogovnik za SV.

Se bo sivka kaj oglasila. Ona ima 6kw daikina, koliko je bila TČ? Ne cela kurilnica, samo TČ?
Ponavadi smo primerjali ponudbe TČ, kot zamenjava za peč, z vsemi popusti ter DDV, vendar brez eventuelnega odbitka EKO subvencije, seveda vse na ključ (vključena fizična, plinsko/električna, toplovodna/hladnovodna montaža, zagon, izolacija cevi, regulacija, nastavitev, predaja, garancija -skratka vse, razen eventuelnega betoniranja podstavka za zunanjo enoto, eventuelnega razreza rezervoarja ipd).
Mene je DHT 14 s 300l bojlerjem in dod.magnetnih filtrom na ključ s stroški podstavkov prišla par sto € pod 10k.
Ekosubvencije za DHT takrat ni bilo, če pa bi npr vzel (cca 2k cenejšo) Estio, bi jo pa dobil, čeprav bi z njo po tovarniških simulacijah na radiatorjih za moj primer porabil za cca 30% več elektrike.
xsavi brez zamere... za uporabo tega zapisa:
Citat:Nikjer ni opazit, da bi imel kdo kaj proti TT.
Vsakodnevno sem v kontaktu z različnimi monterji. Po pogovorih sodeč se največ montirata Daikin in Viessman.
Odvisno kaj in kako si kdo tolmači oz. prebere ! Podobno je s kontakti različnih monterjev- v naši okolici je prvih videt najmanj, druge redke, več pa je teh , za katere enako kak ponudnik pove svoji stranki , da so zanič..., kar se neredko zapiše v forum... :roll: ( s tem, da ima ali kdo vpliv na mode, ali so že le ti naklonjeni komu), tudi to se dogaja...
Ko se eni še niso greli s TČ sem že zapisal, kar je bilo skozi par zadnjih zapisov, da se cene ponudb ločijo lahko za par tisoč E ne glede na napravo (ali pa tudi rabat na njo Idea ).
Z razliko nekaterim , od nekdaj ne priporočam, niti ne pišem o edino primernih TČ; vsak naj se odloči po, upam da, svoji presoji :wink:
Pol pa eni tisto najvišjo, primerjajo s svojo ''najcenejšo'', ter v nemalo primerih še sfrizirano na domu, da je še kanček cenejša.
Tem zapisom pa sem vedno nasprotoval, tudi z dostopi na cenejše TČ, kar pa nekateri vedno razumejo kot osebni in napad na ''njihove'' TČ, žal...
Oporekal sem (l.2012) tudi zapisom o ''edini'' primerni za slabše izo. objekte , eden med prvimi, ter še vedno redkejšimi, to podkrepil z temp.DV ob različni zun. temp..
Za razliko od TT pa istega leta , ko sem šel v nabavo TČ niso upali garantirati, ravno s strani najbolj oglaševane firme skozi leta, samostojno ogrevanje - brez kake peči v zasedi. Skozi leta različnih zapisov nato v forumu, preberemo za očitno nepotreben strah z njihove strani.
Da je daikin zanič (ali katerakoli TČ za razliko od nekaterih)- nisem NIKOLI pisal, je plod bujnih domišljij nekaterih posameznikov Cry .
Mogoče pa, vzlic možni zameri, lastnikom FWHP Telmos ne zapiše iskrenega mnenja o tej TČ ? Idea
Ne bom iskala postov, ne vem če je bilo to izrecno napisano, je bilo pa vsaj namigovano, ampak po letih prebiranja tega foruma še v času načrtovanja hiše je ostal občutek, da se je TT za ogniti. Če je to napačno razumljena informacija, ki je po napisanem nisem povzela samo jaz, je počasi čas, da se jo zavrže. Uporabnikov, ki bi ji tako fanatično stopili v bran, kot nekaterim drugim TČ očitno ni in škoda bi bilo, da ta prizvok ostaja. Konec koncev gre za naš izdelek in če je kakovosten in cenovno primeren, čemu polena...
Treba je razumeti, da na forumih proizvajalčev marketing ni nedotakljiv.
Forumaši smo vseeno v povprečju na tem področju bolj razgledani od ostalih potencialnih kupcev TČ, saj se za TČ zanimamo in si izmenjujemo informacije.
Pa naj se kronotermovec spet vključi in odgovarja na zastavljena vprašanja o svojih TČ.
Izogibanje in sklicevanje na pavšalne prospektne informacije ter navedbe, da naj se pokliče dotične službe, ki bodo radoznalim vse razjasnile, na tem forumu ne bo prineslo napredka.
Včasih se mi zdi, da si nekateri povsem po nepotrebnem zabijejo avtogol.
JaBK Napisal:Ne bom iskala postov, ne vem če je bilo to izrecno napisano, je bilo pa vsaj namigovano, ampak po letih prebiranja tega foruma še v času načrtovanja hiše je ostal občutek, da se je TT za ogniti. Če je to napačno razumljena informacija, ki je po napisanem nisem povzela samo jaz, je počasi čas, da se jo zavrže. Uporabnikov, ki bi ji tako fanatično stopili v bran, kot nekaterim drugim TČ očitno ni in škoda bi bilo, da ta prizvok ostaja. Konec koncev gre za naš izdelek in če je kakovosten in cenovno primeren, čemu polena...
Občutek te ne vara ko sem pred leti kupoval TČ sem zaradi tega foruma pričakoval da bo cena TT višja za nekaj tisočakov pa je bila cena čisto primerljiva, sicer pa če pogledaš teme eni in isti strokovnjaki mlatijo eno in isto prazno slamo.
1 2 3 4 5 ... 15 Pojdi na stran 
Iskanje po temi