PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Klasična slovenska situacija: človek je predstavil svoje delo in svojo ceno, potem pa hitro 10 ljudi skoči nanj.
Če bi se vsak monter takole predstavil, v hipu izgine polovica tem.
Je pa res lažje prcat in pametovati, kot se izpostaviti.
Lahko si mislimo karkoli že o možakarju, vsaj skriva se ne.
Ko sem pa sam predstavil nekaj cen, je bila pa zastonj reklama kajne.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
tudi to je zastonj reklama. jaz načeloma nimam nič proti, če se izvajalci in ponudniki tu gor reklamirajo, dokler je jasno, da so izvajalci in ponudniki. Tudi OP bi lahko dali modro ime (saj to pomeni "izvajalec").

To rečeno, imam pa še jaz eno vprašanje. Se prodajajo Daikini različnim monterjem po različni ceni - se pravi uvoznik proda enemu monterju po drugi ceni. Na podlagi česa? Saj, če je na podlagi količin, rednega plačevnja ipd razumem tam neko normalno odstopanje, samo je kaj na tem, da nekateri monterji jamrajo, da so cene tako različne, da se jim bolj splača nekoga s tako nizko ceno najeti, kot samemu sebi montirati Daikina. Mogoče tudi tu razlog, da je pri OP Daikin po besedah nekaterih vsaj 2k€ predraga?
telmos Napisal:Ko sem pa sam predstavil nekaj cen, je bila pa zastonj reklama kajne.

Motiš se.

DELPHI Napisal:
telmos Napisal:Morebiti vas moti cena kompletne kurilnice 6 kW zunanja naprava, bojler, elektrogrelniki, integriran priključek na splet in upravljanje preko Junkers App easy control, priključeno do 5 m med zunanjo in notranjo napravo, zagnano in podučeno z 9,5% ddv-jem 8103 eur. Ista 8kW 8800 eur, 11kw 9700 eur.....

Da ne bo vedno samo kritika z moje strani: pošteno.
Če bi vsi monterji objavili svoje cene bi bil tale forum napol prazen.
bomber111 Napisal:Gasper zdravapamet je monter in je predstavil svojo ceno.
in to brez pikice sramu.....in ne prvič :!:
DELPHI Napisal:Lahko si mislimo karkoli že o možakarju, vsaj skriva se ne.
dvomim tudi, da je nevemkako uspešen pri svojem delu, kar za ostala dva /tri monterje/prodajalce garantirano lahko večina (99%) potrdi...
sašo65
Malce si zaletav!
Podoba in izjave tukaj na forumu nimajo nobene realne teže. V kurilnicah in na računih se vidi marsikaj. Ni vse najcenejše dobro in najdražje najboljše. Žal !
Forum je za marsikoga velik ribnik za stranke.
Prav je tudi,da ljudje imajo možnost predstaviti svoje znanje in morda ponudbo.Dobro za bodoče stranke in strah za konkurenco...
Baje da se montira največ kronotermov oziroma bivših termotehnik v sloveniji, kar se tiče TČ (tako berem po cajtngih, podatek, ki ga najbrž ni tako težko dobiti, glede na to, da Ekosklad preko podeljevanja subvencij pocahna skoraj vsako). Ta forum ni pokazatelj splošnega stanja v Sloveniji, je precej minoren igralec pri vsej stvari. Zna biti, ker jih zdravapamet tudi montira, da ima kar nekaj dela. Ta forum namreč tudi ni pokazatelj uspešnosti posameznih izvajalcev. Od mojih izvajalcev ne vem če je kateri tu gor, vključno z monterjem TČ, pa vsi zabezecani naprej pa nazaj. Ker vsekakor to ni bilo zaradi cene (beri najcenejši možni ponudnik) si upam trditi, da so celo dobri pri svojem delu, da jih kljub višji ceni toliko ljudi želi na svojem objektu, da ga komaj tja dobiš.

Na podlagi česa dvomiš, da je uspešen. ker zagovarja eno znamko. Tudi ostali trije jo, pa čeprav vsak svojo. En si je omislu Hotjeta, so drugi popljuvali brez razloga, Toshiba, Daikin in Fujitsu imajo po kilometrske teme tu gor o raznih nastavitvah in ne vem kaj. Zakaj, če je TČ dobra in monter odličen. Zakaj Kronoterm, ki ga je baje največ v SLO nima kilometrske teme, kako se kaj nastavi, kako se ne razume nastavitev, kdo pride lahko pogledat ali kar reši problem na daljavo ipd itn Ali je razlog izključno to, da so uporabniki cenejših inverterjev pametnejši, bolj osveščeni, radovedni, drugi superlativi...? Uporabniki Kronotermov in ostalih TČ, ki se tukaj ne omenjajo, pa...? Samo nategnjene budale najbrž...Glavna napaka Zdravepameti je zagovarjanje napačne TČ, od tam dalje se iščejo napake pri njem. če bi se zagovarjala prava, katerakoli to že je, pa bi se iskalo "pametne izjave".

Naj me monterji ne napadejo, replika ni bila namenjena njim in glede na zadovoljstvo njihovih strank in konec koncev, da kljub prepucavanju tu gor za sprostitev, z veliko dobrimi nasveti in pripravljenostjo pomagati, ne dvomim da so dobri pri svojem delu. Me pa vedno zaskrbi, ko se po forumih vedno ubere neko enoumje, ki se kar posploši na celo nacijo. Ne vem, če obstaja v Sloveniji forum, ki bi imel neko tako težo, sploh ker je že vzorec zelo selektiven - večina ljudi konec koncev ne visi po forumih.
Tema te debate je primerjava dveh sistemov, ne glede na to, kdo jih predstavi. Sam ocenjujem, da se da pri Daikinu ceneje skoz prit. Drugo pa je kvaliteta montaže. Vemo, da nekateri ponujajo montažo za 500 eurov, potem pa vidimo na slikah spigane aluplast cevi, brez kolen, ventilov, izolacije itd.
Jabk točno to sem želel povedati tudi jaz.
Takoj ko nekdo predstavi "drugo mnenje/napravo"so nekateri takoj na okopih in z lastno bazo somišljenikov (morda ekonomskih odvisnikov)odrivajo ostale z terena (beri foruma).
JaBK Napisal:Baje da se montira največ kronotermov oziroma bivših termotehnik v sloveniji, kar se tiče TČ (tako berem po cajtngih, podatek, ki ga najbrž ni tako težko dobiti, glede na to, da Ekosklad preko podeljevanja subvencij pocahna skoraj vsako). Ta forum ni pokazatelj splošnega stanja v Sloveniji, je precej minoren igralec pri vsej stvari. Zna biti, ker jih zdravapamet tudi montira, da ima kar nekaj dela. Ta forum namreč tudi ni pokazatelj uspešnosti posameznih izvajalcev. Od mojih izvajalcev ne vem če je kateri tu gor, vključno z monterjem TČ, pa vsi zabezecani naprej pa nazaj. Ker vsekakor to ni bilo zaradi cene (beri najcenejši možni ponudnik) si upam trditi, da so celo dobri pri svojem delu, da jih kljub višji ceni toliko ljudi želi na svojem objektu, da ga komaj tja dobiš.

Na podlagi česa dvomiš, da je uspešen. ker zagovarja eno znamko. Tudi ostali trije jo, pa čeprav vsak svojo. En si je omislu Hotjeta, so drugi popljuvali brez razloga, Toshiba, Daikin in Fujitsu imajo po kilometrske teme tu gor o raznih nastavitvah in ne vem kaj. Zakaj, če je TČ dobra in monter odličen. Zakaj Kronoterm, ki ga je baje največ v SLO nima kilometrske teme, kako se kaj nastavi, kako se ne razume nastavitev, kdo pride lahko pogledat ali kar reši problem na daljavo ipd itn Ali je razlog izključno to, da so uporabniki cenejših inverterjev pametnejši, bolj osveščeni, radovedni, drugi superlativi...? Uporabniki Kronotermov in ostalih TČ, ki se tukaj ne omenjajo, pa...? Samo nategnjene budale najbrž...Glavna napaka Zdravepameti je zagovarjanje napačne TČ, od tam dalje se iščejo napake pri njem. če bi se zagovarjala prava, katerakoli to že je, pa bi se iskalo "pametne izjave".

Naj me monterji ne napadejo, replika ni bila namenjena njim in glede na zadovoljstvo njihovih strank in konec koncev, da kljub prepucavanju tu gor za sprostitev, z veliko dobrimi nasveti in pripravljenostjo pomagati, ne dvomim da so dobri pri svojem delu. Me pa vedno zaskrbi, ko se po forumih vedno ubere neko enoumje, ki se kar posploši na celo nacijo. Ne vem, če obstaja v Sloveniji forum, ki bi imel neko tako težo, sploh ker je že vzorec zelo selektiven - večina ljudi konec koncev ne visi po forumih.
Nikjer ni opazit, da bi imel kdo kaj proti TT.
Vsakodnevno sem v kontaktu z različnimi monterji. Po pogovorih sodeč se največ montirata Daikin in Viessman.
Brez veze, cas bo itak pokazal kako stvari stojijo, tko da, pejte raj ven, dokler je se vreme Smile Jst jutr sibam na Kredarco s tamalimi, ce kdo hoce se lahko pridruzi Tongue
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
To sem enkrat prebrala v reviji kalibra Delo in Dom, ne vem pa točno kateri. Vem, da sem pomislila, zanimivo, glede na to, da sem svoje info tudi jaz večino dobivala s foruma, kjer TT ni zastopana spljoh... Gre za revijo, ki ni strokovna, je dovolj zastopana, da bi lahko vprašala recimo Ekosklad in celo dobila odgovor, po drugi strani pa ne vem koliko star podatek so navajali. Res pa je, da 5 let nazaj ko smo začeli z debatami okoli hiše in da bo TČ vgrajena, so tisti, ki so vedeli kaj to je vsi v en glas spraševali TermoTehnika? in kot da gre za čudo tehnike in luksus na gumbe. Danes sploh več noben ne pomišlja o čem drugem pri novogradnji, če ravno nima svojega gozda, in ponavadi je vprašanje res Daikin?. To je res, reklama je naredila svoje, montažerji jo radi vgrajujejo kot invertersko različico Z/V TČ, vendar pa mnenje posameznih monterjev ne mora biti relevantno. On lahko pove, kaj on montira največ, sreča ostale monterje kje. na kakem izobraževanju, v štacuni kjer kupuje ipd, torej spet nekdo, ki pač deluje kot on...

če pogledam po naši okolici imaš pa celo plejado vseh možnih, nobenega zaključka se iz tega ne da potegniti, še največ je videti Micibušijev, pa Thermij, pol se pa pejd...

No, ampak kar se cen Daikina tiče. Kot sem že prej vprašala... Zakaj ima ZdravaPamet 2k€ predrago TČ. Ima drugo ceno. jaz imam na eni ponudbi za TČ Daikin split varianta, samo ogrevanje z 260L bojlerjem ceno drobiž čez 4500€ brez davka. Se pravi z 9,5% davkom malo pod 5k€ samo TČ v škatli. Spet drug mi sploh ni hotel ponudbe dati, ker pravi, da je z Daikinom nekonkurenčen, ker se nabavne cene tako razlikujejo... Tukaj pa eni z dvakrat večjimi daikini cela kurilnica z delom vred za 7k€. Koliko pa je 11kw daikin dražji od 6kw - 200€?
JaBK ker so določeni v "bratski" navezi z uvoznikom iz Gorice...
zaključke potegni sama
Pa Zemljariča si pozabil omenit.
Zakaj sem se jaz odločil za Fujitsu:
- OK, cena. Čeprav spet ni bila ne vem koliko nižja od drugih inverterjev, od nekaterih sploh ne (še kakšnih 500-700€ cenejši je bil Airwell, pa si ga nekako nisem upal vzet, mogoče brez razloga). Tudi o kitajcih iz Ebaya nisem razmišljal. Daikin pa je bil kar tu nekje kot FWS.
- kilometerska tema o tej TČ me je navedla k misli, da je tudi veliko prodanih (posledično ne bo težava z rez. deli in serviserji)
- kilometerska tema o tej TČ me je navedla k misli, da bom tu dobil veliko koristnih informacij od drugih uporabnikov (in prav sem imel), ker mi je TČ tudi drugače kot naprava interesantna (ravno pomanjkanje kilometerskih tem o Airwellu me je odvrnilo od nje - nisem želel biti Robinzon v njeni družbi)
- fleksibilno Siemens krmilje (ki pa je včasih tudi prav po nemško zakomplicirano - tu Ameri vse Evropejce šijejo, oni naredijo upravljanje tako enostavno, da ga tudi hišna pomočnica razume)
- priporočilo soseda, uporabnika

Kronoterm mi je bil zanimiv, ampak so mi vsi ponudniki rinili zalogovnik zraven (kljub talnemu). V kurilnici enostavno nisem našel prostor zanj, zato sem jo črtal.
Ne razumem pa odklonilnega odnosa do njih na tem forumu. Morali bi biti prav veseli, da še nekdo v Sloveniji kaj proizvaja. Ampak to je že druga zgodba...
1 2 3 4 5 ... 15 Pojdi na stran 
Iskanje po temi