3.11.2015 ob 15:23
Poskusi z 5kw agregatom na eno fazo so bili utopični. Mogoče če imaš agregat 5kw in TČ 8kw na tri faze.
ericks Napisal:ali ste lastniki tc pustili stare peci v hisah ali ste jih odstranili?vse sem pustil tako kot je bilo: peč (Feroterm l. 1991) cisterna 2100 litr. notri še 1000 lit. kurilca, TČ sem samo "doštukal" oz. priklopil na obstoječe cevi, ki gredo od peči proti radiatorjem, dodani so le na vsako cev ventili, da se po potrebi zapre/odpre če bi bilo treba kdaj na K.O. ali bog ne daj drva(nisem nikoli) kurit..
Energetik81 Napisal:Daj malo bolj opiši. To si delal teste? Kakšen agregat in kakšna TČ?Agregat je Honda Ec 5000 ,toplotna pa Mits. Zubadan 8KW. Varovalka ne zdrži. Kotel na olje ostal v kurilnici in agregat za primer izpada el. Drugače pa takšen agregat žene brez problema STČ,oljni kotel,hladilnike, pa še kakšne malenkosti.......Preizkusil pri sebi doma.

Citat:ali ste lastniki tc pustili stare peci v hisah ali ste jih odstranili?Odstranil.
vam je bilo zaradi demontaze peci kdaj zal?
vam je bilo zaradi rusitve dimnika kdaj zal?
Citat:toplotna pa Mits. Zubadan 8KW.Jani a nisi na peletih? :mrgreen:
jani65 Napisal:Potem je defektna varovalka očitno oziroma kakšna druga napaka v agregatu/napeljavi. Polovično obremenitev bi moral tak agregat prenesti za šalo. Razen če ima Zubadan nek hud zagonski tok ali pa ti je vštekal kakšne grelce?Energetik81 Napisal:Daj malo bolj opiši. To si delal teste? Kakšen agregat in kakšna TČ?Agregat je Honda Ec 5000 ,toplotna pa Mits. Zubadan 8KW. Varovalka ne zdrži. Kotel na olje ostal v kurilnici in agregat za primer izpada el. Drugače pa takšen agregat žene brez problema STČ,oljni kotel,hladilnike, pa še kakšne malenkosti.......Preizkusil pri sebi doma.
Fantocci Napisal:Si mogoče poskusil obratovati na neki minimalni temperaturi vtoka, da bi vodo držal na cca.20°C (to bi recimo držalo kakšnih 16-18°C zraka v neki pasivki s talnim gretjem - da lahko preživiš, pa čeprav v puloverjih...).Ravno to sem imel v mislih. Ob krizi omejiš DV na recimo 22°C in inverter bo predel pri polovičnem toku ali še manj.
Zato, da bi delal na nižji moči?