PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Dilema: po vgradnji tc, naj dimnik ostane ali ne?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poskusi z 5kw agregatom na eno fazo so bili utopični. Mogoče če imaš agregat 5kw in TČ 8kw na tri faze.
Daj malo bolj opiši. To si delal teste? Kakšen agregat in kakšna TČ?
Jaz sem tudi nabavil nek 120kg 8 kW agregat za te potrebe ampak ima plavajočo nulo.
Zato ga raje nisem priklapljal na toplotno.
Bi pa lahko preizkusil na mojo 12 kW inverter masino z max. Obremenitvi jo 5.4 kW če je tu kaksen stromar, da bi mi povedal kako naj priklopim.
Daš vmes trofazni transformator trikot/zvezda z razmerjem 1:1.
ericks Napisal:ali ste lastniki tc pustili stare peci v hisah ali ste jih odstranili?
vse sem pustil tako kot je bilo: peč (Feroterm l. 1991) cisterna 2100 litr. notri še 1000 lit. kurilca, TČ sem samo "doštukal" oz. priklopil na obstoječe cevi, ki gredo od peči proti radiatorjem, dodani so le na vsako cev ventili, da se po potrebi zapre/odpre če bi bilo treba kdaj na K.O. ali bog ne daj drva(nisem nikoli) kurit..
Dimnik mam enak sistem kot ti, le da je fi20 Tudi kapa mojega dimnika glih ni v zglednem stanju (okrušen odkap) zato je par let nazaj obod te betonske kape oblekel v pločevino, ki prevzema vlogo odkapa, da ne zateka po belem ciglu, s katerim imam oblečen dimnik, gor je tudi strehica_tako predlagam tudi tebi, danes ti to naredijo za manj kot 100€ - če si mogoče iz Posavja, poznam odličnega mojstra, ki se samo s temi stvarmi (in žlebi) se pravi pločevino bavi....- Rušil ga ne bi nikoli...
Dimnik še imam, kotel na elko sem odklopil in pospravil nekam v kot. Cisterne z elko sem se znebil. Še vedno lahko nazaj priklopim kotel.
Tudi jaz sem poleg TČ, pusti še obstoječi ELKO kotel in v cisterni cca 1000 litrov.
Vse je povezano in v obratovalnem stanju. Za preklop obrnem en ventil in vklopim en gumb.
Začetek sezone običajno začnem s kotlom, da malo "obrnem" gorilec, a naslednji dan preklopim na TČ. Tako preizkusim če vse deluje in ohranjam v delujočem stanju.

Ker je manjši agregat pri hiši, lahko na ELKO ogrevam tudi če ni elektrike.
Energetik81 Napisal:Daj malo bolj opiši. To si delal teste? Kakšen agregat in kakšna TČ?
Agregat je Honda Ec 5000 ,toplotna pa Mits. Zubadan 8KW. Varovalka ne zdrži. Kotel na olje ostal v kurilnici in agregat za primer izpada el. Drugače pa takšen agregat žene brez problema STČ,oljni kotel,hladilnike, pa še kakšne malenkosti.......Preizkusil pri sebi doma.
Kako varovalka ne zdrži, ko pa je navedeno 19,5A?

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.totum.si/ec5000-honda">http://www.totum.si/ec5000-honda</a><!-- m -->

Ali so spet neki japonski kW v igri Smile

Si mogoče poskusil obratovati na neki minimalni temperaturi vtoka, da bi vodo držal na cca.20°C (to bi recimo držalo kakšnih 16-18°C zraka v neki pasivki s talnim gretjem - da lahko preživiš, pa čeprav v puloverjih...).
Zato, da bi delal na nižji moči?

P.S.: Max. poraba naše 5kW je dosegla 2273W, Imax=10,08A (doseženo med protokolom sušenja estrihov). To je ostalo zapisano v zgodovini digitalnega števca.
Citat:ali ste lastniki tc pustili stare peci v hisah ali ste jih odstranili?
vam je bilo zaradi demontaze peci kdaj zal?
vam je bilo zaradi rusitve dimnika kdaj zal?
Odstranil.
Ne še (v šesti sez. og. s TČ).
Dimnik ostaja, mogoče kdaj prav pride... (čeprav najraje vidim da ne)
Sanirajte dimnik , da ne zamaka; vkolikor se čez leta pokaže potreba- pa dalje...
Citat:toplotna pa Mits. Zubadan 8KW.
Jani a nisi na peletih? :mrgreen:
bohinc bom pripisal kaj sem preizkusil pri sebi.
Drugače pa takšen agregat žene brez problema STČ,oljni,peletni kotel,hladilnike, pa še kakšne malenkosti.......Preizkusil pri sebi doma.
Hvala.
Poudarjenih pelet prej nisem opazil :wink: ; pač pa dvomljiv zapis o toplotni, olju , ki je ostal v kurilnici.
bohinc
STČ,oljni in peletni kotel,4,5t pelet in 1000l olja , hidrofor , dimnik schiedel prisilno sušen vse to je v kurilnici. TČ pa mogoče kdaj v daljni prihodnosti. :wink:
jani65 Napisal:
Energetik81 Napisal:Daj malo bolj opiši. To si delal teste? Kakšen agregat in kakšna TČ?
Agregat je Honda Ec 5000 ,toplotna pa Mits. Zubadan 8KW. Varovalka ne zdrži. Kotel na olje ostal v kurilnici in agregat za primer izpada el. Drugače pa takšen agregat žene brez problema STČ,oljni kotel,hladilnike, pa še kakšne malenkosti.......Preizkusil pri sebi doma.
Potem je defektna varovalka očitno oziroma kakšna druga napaka v agregatu/napeljavi. Polovično obremenitev bi moral tak agregat prenesti za šalo. Razen če ima Zubadan nek hud zagonski tok ali pa ti je vštekal kakšne grelce?

Fantocci Napisal:Si mogoče poskusil obratovati na neki minimalni temperaturi vtoka, da bi vodo držal na cca.20°C (to bi recimo držalo kakšnih 16-18°C zraka v neki pasivki s talnim gretjem - da lahko preživiš, pa čeprav v puloverjih...).
Zato, da bi delal na nižji moči?
Ravno to sem imel v mislih. Ob krizi omejiš DV na recimo 22°C in inverter bo predel pri polovičnem toku ali še manj.
Ne nima zagonskega toka. Ima pa veliko porabo na eni fazi ob prehodu na maximalno moč (28A), ker je to enofazna mašina. Se pa zadevo reši tako, da se ji omeji maksimalno moč takrat, ko to kombinacijo uporabljamo.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
1 2 3
Iskanje po temi