21.10.2015 ob 22:12
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")daikinunichr("46")counichr("46")uk/binaries/Introduction%20of%20R32%20October%202015_tcm511-402715unichr("46")pdf[/url]
Merlin1 Napisal:Ni tako čudovit, kot ga želijo nekateri prikazat.Pejd na Japonsko in poglej, kaj se doli še prodaja. Izključno R32. Ti pa potem modruj dalje in se delaj pametnega. Trenutni trend je pa vseeno v tej smeri. Za inverterje naproti on offom nisi bil vizionarski. Bomo videli čez 2-3 leta, kdo je spet nakladač.
telmos Napisal:Ti lahko brez slabe vesti zatrdim da si to ti, ker ti si prodajalec jaz pa tehnik. Trendi pa niso nujno povezani z dejanskim izboljšanjem. Sicer pa nimam nič proti inverterejm, ker dejansko so tam kjer prinesejo izboljšanje čudovita stvar. Vendar v ogrevalnih TČ ne prinesejo nič večjega izkoristka, nepotrebnega balasta pa ne podiram. In še največja težava je v tem, da ti zagovarjaš "klima TČ", ki imajo z ogrevalnimi skupno samo to, da ogrevajo. Konstrukcijsko pa šepajo. Sicer pa kot ti rad rečeš bomo zelo kmalu videli kako se bodo naprave izkazale na dolg rok. Kolikor jaz sledim .....Merlin1 Napisal:Ni tako čudovit, kot ga želijo nekateri prikazat.Pejd na Japonsko in poglej, kaj se doli še prodaja. Izključno R32. Ti pa potem modruj dalje in se delaj pametnega. Trenutni trend je pa vseeno v tej smeri. Za inverterje naproti on offom nisi bil vizionarski. Bomo videli čez 2-3 leta, kdo je spet nakladač.
Lahko ti se enkrat napisem, da nasa 'klima TC', montirana ob potoku, kjer je vlage za izvoz, brez problema greje pri -15, nima problemov z defrosti (ne takih, da bi nas zeblo) in vse to brez: grelnih kablov, el. grelcev. Dela kot urca, sama. Ti je pa niti nimas, mas pa za povedat kup stvari preko tega. In ce je res tak bofl tole, mi povej, kaj bi v mojem primeru bilo drugace, ce bi imel 'pravo TC'? Bi imel toplejsih 22stopinj v hisi ali kaj? Bi imel racun 50% nizji ali kaj? Ce res se ne vidis, to je game over... Ce ste oz. so nase firme res tehnolosko toliko boljse, potem je res nezaslisano, da jih azijci tako sisajo, mogoce je potrebno zamenjati nas tehniski kader. Dokler pa imajo z vase strani tako hvaljene firme vsaka vsaj en azijski model, na katerega samo nalepko nalimajo pa ti to vse pove. Danes en, jutri dva, na koncu bo toliko samo se lastnih modelov, potem pa samo se : brisi kuci, propalo. Lahko smejes kolikor hoces. Ce samo pogledam stanje izpred 2 let in sedaj ste fantje, ze zelo dobro zamenjali tisto prejsnjo 'stimungo', prav politikantsko oz. folkloristicno 
Ne vem, lahko da imam sreco, ker zaenkrat z naso TC nobenih problemov, samo ne zdi se mi pa fer, da se tako 'hodi' po Daikinu in ostalih, ker iz prve roke vidim, da zadeve delajo. Ok, zate ne delajo najbolj optimalno in ti najbrz vedno vidis se kak %, k bi se ga dalo izcuzat iz njih, ampak ta % pomeni toliko in toliko visjo ceno, katero tezko ali ne upravicis. Tu te razumem, samo ti pa se enkrat lahko povem, da naprave delajo (se Renault mi dela bp 11-to leto pa folk tezko verjame, da ima se prvo turbino in vse, zal tega ne morem reci za klima kompresor, ki je ze menjan). Povrh vsega, za njih ne rabis zalogovnika (ok, zdaj bo spet vojna), kar ti je najbrz v redu, glede na to da pravis, da ne maras balasta. Tako da pod crto: vem, da ne gre za top-shit naprave, obenem sem pa 200% preprican, da tako slabe, kot jih doloceni tukaj barvajo, pa tudi niso. To predvsem zato, ker jo imam in primerjam delovanje s tistim, kar o njih berem tukaj in sem pozitivno presenecen nad diskrepanco. Zato mi gre to pljuvanje tako na zivce in vedno bolj sem preprican, da gre za osebne komplekse... pri nekaterih zagotovo.
Energetik81 Napisal:-življenska doba.....saj to ti hoče povedat: naše neprave (moja tretjo sezono) delajo in delajo, poznam v brežiški občini večino ljudi, ki imajo neprave TČ (več kot dvajst različnih firm)nekateri grejejo že šesto leto, ampak en edini ni imel niti najmanjše napake, tukaj nas pa Merlin in še kdo prepričuje, da bo v parih letih vse hudič vzel...