Objave: 307
Teme: 11
Ocena:
0
kamin bo že dovolj močan, samo skoz boš pač nalagal drva in pucal pepel.
Objave: 46
Teme: 5
Ocena:
0
rok77a a to govoriš iz izkušenj? Mislim me zanima, če ga imaš ali vsaj podobnega.
Ocena:
0
Jaz bi prosil, če še kdo ki ima kakšno od harkovih peči pove kako je z njo zadovoljen. Ker se mislim čimprej odločit za peč in da ne bom potem razočaran. hvala lepa
Objave: 396
Teme: 52
Ocena:
0
Ali obstaja kakšen novi ali pa morda slovenski test kaminov?
kot recimo tale:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.testberichte.de/testsieger/level3_hausanlagen_heizsysteme_2793.html">http://www.testberichte.de/testsieger/l ... _2793.html</a><!-- m -->
Ocena:
0
Zdaj sem pa že v dvomih glede kvalitete. Koliko berem na nemških forumih (z google translate), da te peči niso glih toliko kvalitetne koliko so drage. Pa se mi je tako dopadla ta peč zdaj pa mislim da bom moral kaj drugega najti.
Ocena:
0
kontrero ja imam kaminsko peč in vem da moraš skoz nalagat polena. vsaka peč bo opravljalo svojo funkcijo. Ampak okey, kupi nekaj kvalitetnega.
Objave: 61
Teme: 17
Ocena:
0
Mene pa zanima koliko stran nasproti kamina z steklenimi vrati je lahko postavljena sedežna garnitura.
Hvala
Ocena:
0
rok77 kateri model pa imaš? vseeno mislim da bom kupil tega
Ocena:
0
kupi, samo hočem povedat, da boš moral nalagat drva, ne glede kakšna peč.
Ocena:
0
To mi je jasno samo me vseeno zanima malo mnenja okrog kvalitete peči. Aja pa hvala za odgovore do sedaj. lp kk
Objave: 8
Teme: 0
Ocena:
0
Ja, pri takih pečeh je običajno malo večje nihanje temperature v bližnjih prostorih. Tu predvsem mislim na dvig temperature nad 23°C, celo na 25-27°C. Ob takih temperaturah nekateri (poleti) že komaj dihajo... Pač kurjenje na drva z minimalnim hranilnikom toplote. Je pa dokaj eko.
Pa še to, vsaka peč na drva rabi zrak in če imaš dober izolacijski ovoj ter okna, si le omisli en zračnik v prostoru s pečjo, če že ne moreš potegniti cevi z zrakom do peči...
Objave: 54
Ocena:
0
Mi imamo Harkovo kaminsko peč s keramično oblogo 34 GT ecoplus. Smo zadovoljni, je pa ne morem primerjati z drugimi, ker druge doslej nisem uporabljal. Prostor zagreje hitro, zaradi velikih steklenih vrat je pred njo hitro toplo tudi zaradi sevanja. Če pred spanjem daš na ogenj večje poleno, je zjutraj še vedno žerjavica in kamin topel. Glede kvalitete izdelave mislim da je dobra. Uporabljamo jo tri leta, pred nekaj dnevi sem jo razstavil zaradi čičenja in sedaj je kot nova. Peč stoji ob odprtem prehodu iz dnevne sobe v kuhinjo z jedilnico, skupaj 45 m2, večinoma imamo odprta vrata v hodnik in sobe. Celotna etaža meri slabih 130 m2 in zlahka bi jo ogrela, vendar bi bil problem precejšnja razlika v temperaturi po stanovanju. Prvo sezono smo imeli še oljno peč, zato smo zaradi varčevanja z oljem pokurili dobro klaftro drv, sedaj imamo za primarno ogrevanje TČ ZV in porabimo dobra dva prm drv. Pepel čistimo na približno tri kurjenja, steklo se ob pravilnem kurjenju ne zamaže, pa tudi če se, ga zlahka očistim z vlažnim časopisnim papirjem in pepelom. Skratka s pečjo smo zadovoljni, le da je za nas nekoliko premočna. Sedežno garnituro je treba čim bolj odmakniti od kamina. Pri nas je približno 4m, pa ti je v obraz marsikdaj pošteno vroče predvsem zaradi sevanja, ki je pač davek velikega stekla. Ko pred sabo razgrneš časopis, pa tega občutka ni več. Ker imaš precej boljšo izolacijo kot mi, ti svetujem čim šibkejšo peč. Najbrž nad Harkom ne boš razočaran, je pa res dokaj drag. Osebno raje varčujem kje drugje, kot pa pri kurilni napravi postavljeni sredi dnevne sobe.
Ocena:
0
hvala za tako izčrpen odgovor. Me pa zanima če ste mogoče že tale filter morali menjat?
Objave: 54
Ocena:
0
Filtra še nismo zamenjali in ga najbrž še nekaj časa ne bo treba. Spiham ga kar z usti in je vsakič kot nov. Bolje bi bilo s kompresorjem a ga nimam.