PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Lamborghini pogoste zaustavitve

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
že en čas oskrbujem dve kurilnici, in peletna je letos začela nagajat. sistem je kotel vreček, gori nameščen peletni gorilnik lamborghini, ki je menda prav enak ferroliju. v sistemu je še toplotni hranilnik, bojler sanitarne vode in radijatorski sistem. kotel je opremljen z varovanjem povratka na 50°C. sam gorilnik deluje na stopnji 2, tovarniške nastavitve, temperatura kotlovne vode 65°C, temperatura dimnih plinov je med 120 in 150°C. letos je začel na vsake 1,5 do 2 vreči peletov padati v zaustavitev, napaka A01. če ga uporabnica resetira s pritiskom na P, bo delal še kake pol vreče, potem pa spet zaustavitev. potem pridem jaz, očistim šalčko in cel kotel, ki pa ni nič bolj zasvinjan (na prvo žogo) kot pa, ko je delal brez zaustavitve po celo sezono. potem spet dela, 1 do 2 vreči, pa spet A01.

je lahko krivo to, da so v bunkerju še lanski peleti? kurijo se, tako lani kot letos peleti forest (navadni, ne preminum).
Zakaj pa ne pogledate v navodila proizvajalca kaj napaka A01 sploh pomeni? Odgovor kot na dlani ...
Brez skrbi. Vzroka napake A01 pa navodila ne prikažejo, razen v primeru defekta vžigalne svečke. Ta je BP, vgrajena skoraj nova (in keramična), ni prižgala več kot 750 kil peletov.
Šalčka (zgorevalna glava tudi ne) za pelete ni pretirano umazana, kot sem tudi že povedal. V glavnem cel kotel ni zapacan nič več in šalčka nič drugače kot takrat, ko deluje brez prekinitev.
Očitno potem le ni več dobra, če javlja napako ...
povečaj doziranje t 04 na 10
Pozdravljeni,
napaka AO1 se je pojavljala oz. se pojavlja tudi pri meni,mogoče sem celo odkril vzrok,ne vem je sedaj malo boljše,sicer ne morem hvalit še pred začetkom kurilne sezone ampak vseeno.
No pri nam sem nekako ugotovil,da naj bi bil vzrok peleti,ki so bili predolgi in niso padli v šalčko(3 tone brez napake,zadnja tona pa katastrofa) proizvajalec enak vse pripeljano na enkrat.Lani zamenjal pelete,ki so že bili na pogled krajši pa samo nekaj napak AO1 (recimo tri v sezoni),nato pa sem še ugotovil,da ko sem vstavil šalčko je nisem privil do konca oz. ko sem zavrnil vijak,sem ga na koncu rahlo odvil,da je šalšča sedela na spodnjem delu,če je privita do konca se je malo odmaklila od spodnjega dela,sicer vzroka nisem ugotovil,ampak sem si tako nekako pomagal in sedaj zadeva deluje brez večjih težav.
Se pa je tudi meni že pojavil zapis napake AO1 pa šalčka prazna,zalogovnik poln,peč očiščena,pritisnil P in je delalo naprej.
Je pa res,da od prve kurilne sezone nisem prenastavljal gorilca(tako kot je nastavil monter je ostalo),kjub menjavi pelet bi pa verjetno bilo tudi to fajn nardit ker sedaj imam nekaj neizgoretih pelet v posodi za pepel,tako ,da če mi lahko kdo še tukaj pomaga hvala lepa,
lp S
Začela se je kurilna sezona in stalno se dogajajo napake na gorilcih,ne bom trdil da je Lmbor. kvalitetni gorilec, je pa zadovoljiv,za ta denar je to, se je pa treba malo z njim ukvarjat in prenastavit nekatere (t )nastavitve,posebaj pri zamenjavi pelet.
Pač če imaš čas sedi v kurilnici in nastavljaj, če ga ni (časa) pokliči serviserja.
RUBMW Napisal:povečaj doziranje t 04 na 10
hvala, bom poskusil!
Za ta gorilnik morajo biti dobri pelet. Dolžina je problem,ker se zatikajo v koleni na gorilcu. Motor trasporterja tudi rad za taji ,cena je pa ,da čela peče.Poznam ,kar nekaj jeznih pa tudi zadovoljnih lastnikov . Moj CM je pa zakon.
kotel očiščen, nastavitev parametra t4 na 10. sem pa opazil pri čiščenju šalčke, da je nekaj žlindre na koncu šalčke, za cca 2-3 jušne žlice. mislim, da se bo potrebno poigrati malo z zrakom. možno da letošnja šarža peletov ni čisto enaka lanski, čeprav je od istega proizvajalca.
Za katerega proizvajalca gre? Mi mamo ferrolijev p7 in cugmajstrove pelete pa ni večjih težav. Pojavi se samo napaka A1 kadar je premalo peletov v zalogovniku kljub temu da je cev še pokrita jih kot da ne bi potegnilo v polža.
peleti forest, tip A2. to smo imeli že večkrat, pa ni bilo kakih težav.
dolžan sem še razplet: popravil nastavitev parametra t4 po nasvetu RUBMW. od takrat naprej spet nobene zaustavitve več. količina žlindre in pepela v šalčki zanemarljive. zahvaljujem se tudi za ostala mnenja in predloge.
Iskanje po temi