PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Težave elektrika

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
In če ti sedaj rečem tudi jaz, da je potrebno povečati odjemno moč, ne vem, ali mi boš verjel, ali boš rekel: spet eden ki naklada? Elektrika je ena čudna zadeva, če ne eksaktna, da vse deluje, zahteva natančno izdelano instalacijo in ustrezne vgrajene pripadajoče elemente. Če kaj od tega ne štima, potem imaš to, kar imaš. In če ti sedaj predlagam meritve, seveda jih je treba spet plačat, boš spet podvomil, ne vem, ali jih sploh rabim? Cagav fant pa tako ni nikoli pri zauber punci spal, ta pregovor verjetno poznaš. Zase vem (pa se že 35 let ukvarjam s štromom) da dokler niso opravljene meritve na instalaciji, ne morem "mirno spati". Pa ne zato, ker bi površno ali kako drugače v tem smislu delal posel, tega se sploh ne bojim (u redu, tu je še zavarovanje odgovornosti) iz preprostega razloga :vsi smo krvavi pod kožo, tudi jaz. Tudi zame velja, da nisem nezmotljiv. Ravno iz tega razloga pa meritve SO. Svoje instalacije pa zanalašč nočem meriti sam, to zaupam raje komu "neodvisnemu". Torej : v sebi se moraš odločiti, ali se boš namenil problem rešiti ali ne in nato storiti prvi pravilen korak. S svojim postom si prišel sem gor začetek oktobra, zadeva se vleče že celih pet strani, vzroke za težave iščeš pri drugih, rešitve pa še ni, oziroma jo nočeš videti.
Hotel sem ti le namigniti, da boš imel z merilnim listom v roki trden dokaz, da so instalacija in ozemljitve v redu, da so varovalke ustrezne in da vse štima. In če potem naknadno priklopiš še klimo, sploh ni več vprašanja, kdo je zaj*bal, če kaj ne štima. In tudi rešitev problema je potem lahko hitra, če ne bliskovita. A bom sedaj že na šesti strani?
A bom sedaj že na šesti strani? YESS! Smile
LP,
Samojed
Pri nas imamo prav tako 25A varovalko,pa dvojno gospodinjstvo,se pravi po dve skrinji, hladilnika,pečici,hidrofor,itd,pa vedno nekaj brusim ter varim,pa se ne spomnim da bi kdaj varovalka pregorela.
Zato je to vse skupaj že čudno.Pa brez vsake zaščite,se pravi fid-a.
Nekateri si pa res želijo "nastopati" v črni kroniki. Nekaj dni nazaj nekdo kunštje na strehi, upam, da še ni dol padel, tukaj pa nekdo na vsak način hoče "šlatati" elektriko. Razumi, če moreš.

Nauk zgodbe: česar sam ne obvladaš, najemi mojstra.

Dobronamerni štromarji: tu ne gre za štromarski problem, temveč psihološki. Kot sem nekje drugje zapisal: osebna neprilagojenost (po domače trma).
Vsekakor vsa čast, da še niste zgubili živcev.

darjaaa: daj že preberi, kaj ti pišejo. Potrebno je pregledati napeljavo in opraviti meritve. S strani nekoga, ki ve, kaj dela. Sicer se igraš z 230 V, srce pa ustavi tok v rangu nekaj amperov (cifre se pa res ne spomnim več, a je 1 A?), za katero lahko ta napetost več kot povsem zadošča.

Preko foruma v tvojem primeru lahko dobiš samo usmeritve na možne probleme. Slike lahko pomagajo. Ne da pa se ugotoviti, kaj je narobe preko kompa, če spraševalec nima pravega znanja, pa je lahko na drugi strani sogovornik Superštroman.
To je pa tako lepo napisano, da mi je kar srček zaigral.
Že 50mA(0.05A) je lahko usodno.
Še enkrat tvoja klima ima nazivno obremenitew 700w to je 3Ampere, kar pomeni da če pečica in bojler delujeta bi morala tudi klima.
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")odnesiunichr("46")si/klima-naprava-gree-lomo-25-p-39571[/url]
stlux je že napisal, da je maksimalni še dopustni tok skozi telo zdravega človeka 50 mA (mili amperov). Zdravega seveda, če pa imaš kakršne koli srčne (pa ne zaradi ljubezni) težave ali kakšne vstavljene spodbujevalnike pa zna biti že teh 50 mA slovo od tega sveta. Od tod tudi predpisan standard za uporabo Kombiniranih Zaščitnih Stikal v določenih prostorih.KZS-i z tokovno limito 30mA pri meritvah vsi po vrsti izklopijo pri diferenčnem okvarnem toku okrog 23, 24mA. Se pravi še prej, kot bi lahko.
stlux in arbajter, najlepša hvala. Se mi ni dalo iskati številk po literaturi in mi je prav nerodno, da ga biksam za faktor 20, čeprav bi mi lahko potegnilo glede na dopustno vrednost KZS. :roll: :oops:
Avtor (provokator) članka pa nič...
..., saj verjetno misli, da dobrega štromarja strese le slab šnops...
he, he, he
Slabih (štromarjev) pa tako ni...
Seveda jih ni. Vsak, ki je že enkrat priklopil en šoltar, več ve kot štromar. V sosednji temi je podobno s tišlarjem. Malo nazaj tudi z gradbenimi strokovnjaki, pa arhitekti, pa strojniki, ipd....Pa pustiva to, ni v zvezi s to temo...

Čar tega foruma je ravno v tem, da lahko vsak pamet soli, če je tudi nima (namreč soli). Tako je bolj zanimivo, pa bolj razburljivo, ko si uporabnik foruma iz kopice napisanega izbrska pravi nasvet (če?).

Se pa najde tudi kak mojster, ki ga pišemo "mojster".
Sam sem našel "grešnika" in sicer to je 15 let star komb. hladilnik (Indesit razreda C), ki ima izgleda zelo močan zagonski tok. Povečanje varovalke je tudi v teku ampak glavni krivec je torej hladilnik.
1 ... 4 5 6 7 8 9 Pojdi na stran 
Iskanje po temi