Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
Kasno stize Marko na Kosovo :twisted:
Ti si seveda nezmotljiv, kajne? :roll:
Ko smo ze pri tem, morda ni odvec ponoviti, da mora biti CO detektor montiran na pravilni lokaciji. Ce imamo pec na drva v prostoru, mora biti detektor pod stropom, ker bo CO sprva bolj topel do zraka in se bo nabiral zgoraj, sele z ohlajanjem se bo spuscal proti tlom.
Ce ste v dilemi kam instalirati, kontaktirajte strokovnjake, v kolikor ni to ooisano v navodilih.
Zakaj to pisem? Ker sem v ZS dobil ze par vprasanj, zakaj imam detektor pod stropom, ce pa je CO tezji od zraka...
Objave: 690
Teme: 58
Ocena:
2
Bolje pozno kot nikoli kajne? Če si že opazil...bi lahko popravil...oz dodal pravilen komentar.
Nezmotljiv ni nihče...če sam opazim da sem napačno povedal popravim, če se le da, tega pa pri tebi ni bilo opaziti.
Nima veze...sicer pa sem napisal da prvo kemija ...pol pa fizika...če bi bral...in razumel...bi vedel zakaj sem to napisal.
Prvo to da veš kaj iščeš, potem pa še to da veš kje iskati.
LPM
Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
Ne visim skoz na forumu in ne morem vsako stvar takoj popraviti.
Da pa mi ni težko priznati napake pa lahko vidiš v debati o DDV (agencijska provizija).
Če ti je pa tak "gušt" kazati na napake drugih, pač uživaj v tem :twisted:
Po mojem je bistveno bolj pomembno to, da se ugotovi, zakaj mu kaže vrednost 33, kot pa to, da sem jaz zaxebal CO/CO2.
Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
Tudi sam sem pred nabavo detektorja . Vidim ,da tega na drugem linku priporočajo gasilci,tako ,da bi že moral biti v redu.
Objave: 1023
Teme: 7
Ocena:
0
Imam detektor dela super saj kurim večinoma s drvmi.
Ko dolagam in imam predolgo odprta vrata se oglasi.
Montiran je na strop dva metra od peči.
Zelo zadovoljen.
Objave: 4477
Teme: 98
Ocena:
4
Drugega poznam ( ga nimam, sem ga pa imel na testu), in kolikor vem je ok. Za prvi link pa ne vem oziroma ne poznam.
Samo nasvet, ne glede kaj kupiš / kupite - življenska doba senzorja je relativno kratka; cca 5 do 7 let (odvisno od kvalitete, izpostavljenosti CO-ju in drugim plinom...). Če zadeve ne morete preizkusit ali umerit, je bolje da jo po par letih zamenjate, ne glede na navedbe proizvajalca/prodajalca.
LP,
Samojed
Objave: 928
Ocena:
0
doma imam tri. sem pač glede tega pretiran ziheraš, v vsakem štuku svojega. delno za vsak slučaj, če edini ki bi ga imel ne bi delal, delno ker mi v bistvu lahko kjerkoli monoksid dejansko "potegne".
skratka, enega sem testiral v dimu in je hitro začel cvilit.
imam takšnega, ki pokaže še vrednosti monoksida, da veš kje si - ker če samo cvili ne veš ali si tik nad spodnjo mejo ali pa si že na pol pod rušo.
Objave: 928
Ocena:
0
ja, eden je tisti prvi, fireangel. tega imam že pet let in tudi na testiranju pod dimom je lepo cvilil.
Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
Ti ki so zgoraj omenjeni kažejo monoksid na LCD-ju?
Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
Ogljikov monoksid je plin težji od zraka, zato je montaža na strop nesmiselna, saj se boste v "oblaku" monoksida znašli prej, preden ga bo detektor zaznal. Se ne spomnim, da bi katerega zmontiral višje od meter in pol. Priporočena višina montaže detektorjev CO je med 0,8 in 1,2 m od tal pa do največ v višini glave. Seveda je važen faktor tudi prezračenost prostora (oz. prepih skozi prostor).
Objave: 1767
Teme: 20
Ocena:
0
NI težji.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.odis.si/old/splosno_o_CO.html">http://www.odis.si/old/splosno_o_CO.html</a><!-- m -->
Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
Kot kaže sem živel v zmotnem prepričanju, kar dokazuje da se človek res vse življenje uči. Ni mi pa jasno, zakaj so bile zahteve za montaže CO senzorjev po praktično vseh raznih hišnih, blokovskih in podobnih garažah vedno med metrom in metrom in pol.
Ima pa takale izkušnja tudi dobro stran. Spet nekaj novega vem. Tako da yan1234, hvala za koristno informacijo.