PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Težave pri pretoku skozi talno gretje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
cheba Napisal:Se mi zdi, da ima tvoja TČ tudi obtočno črpalko z frekvenčno regulacijo, pomeni, da pretok prilagaja glede na obratovalno moč TČ.
točen tip črpalke javim ko pridem domov.
jozek82 Napisal:
Homer Napisal:Tisti ventil je verjetno preklopni (sanitarna voda / talno).

Torej zreguliraj pretoke in to je to.
ventil je preklopni za sanitarno vodo / talno - mislim da je to to ja.
Saj glih tisto mi ni čisto jasno, kako je to zvezano, bomo videli ko nalimaš slike.
Radiator se ti sploh ne splača vezat na talni razdelilec, kjer bo temperatura vode večino časa 25-30°C, ker pri taki temperaturi ne bo grel praktično nič, na otip bo hladen do mlačen. Uporabiš vgrajen elektrogrelec ko ga rabiš in je to to.
Zmenjeno, takoj po tretji uri prilimam sliko pa da mi potem znate svetovati.
tako kot obljubljeno sem zadevo poslikal, sliko prilagam.

Priložene datoteke
.jpg   IMG_0570.jpg (Velikost: 88,82 KB / Prenosi: 729)
.jpg   IMG_0571.JPG (Velikost: 98,13 KB / Prenosi: 728)
Drugače pa je tip TČ sledeči: Fujitsu Waterstage High Power WSYK160DC9
Daj črpalko na večjo hitrost
jozek82 Napisal:tako kot obljubljeno sem zadevo poslikal, sliko prilagam.
A to je pa zdaj bolj jasno, prej mi je zgledalo kot da gresta obe cevi iz TČ v ventil...
Zvezano je OK, tko kot so napisali, daj pumpo na večjo hitrost torej na 8. Če še to ne bo dovolj, so pa možnost:
- ogromno zraka v sistemu
- nekje na dovodu v omarice zožitev, ovira v cevi itd
- ali pač preveč metrov cevi za to obtočno

Jaz mislim, da bo zadevo rešilo povečanje hitrosti + odzračevanje.

Aja kot smo že pri sliki Wilo OČ - kaj pomeni tista ikonica desno spodaj s postrani premico v grafu? Tudi jaz imam podobno Wilo, pa ne vem točno kaj tak režim pomeni. Nekaj sem googlal in naj bi se nekaj obrati spreminjali glede na tlačno razliko?
Se pravi imaš ti 18 vej in 1400 metrov cevi talnega verjetno 16 milimetrskih cevi? Ne gre mi v glavo kako to da (kolikor vidim iz slike) imaš iz notranje enote TČ speljano pol colsko cev, ki napaja vseh teh 18 vej. Moje laično mnenje je, da so dovodne cevi do obeh omaric. Pri moji TČ imam dovod iz TČ v obe omarici iz colskih cevi.
Kako to da imaš tako majhen bojler za SV? Tudi pri ventilu je videti da ima približno colske priključke ampak ste jih zmanjšali na pol ali 3/4 cole.
No stvari sem še malo preveril, če povečam črpalko na 8 se poveča pretok čez cevi in gre tudi čez 2l/min, čeprav vidim razliko pri določenih vejah, ampak to zadevo bom zdaj skorigiral z pripiranjem in odpiranjem vej. Verjetno je ta razlika zaradi dolžine nekaterih cevi ki so verjetno malce daljše.

Glede Wilo črpalke nimam pojma kaj pomenijo ti dve stvari, bom pa povprašal malo pa da vidim kaj najdem za odgovor.

Ja bojler za SV imam 200litrov in moram povedati da je čisto dovolj, vode se nikoli ne porabi in segreje se nenormalno hitro nazaj na tisto maksimalno temperaturo.

take cevi kot so take so mi mojstri zvezali skupaj. zakaj niso večji ne vem.
bomber111 Napisal:Se pravi imaš ti 18 vej in 1400 metrov cevi talnega verjetno 16 milimetrskih cevi? Ne gre mi v glavo kako to da (kolikor vidim iz slike) imaš iz notranje enote TČ speljano pol colsko cev, ki napaja vseh teh 18 vej. Moje laično mnenje je, da so dovodne cevi do obeh omaric. Pri moji TČ imam dovod iz TČ v obe omarici iz colskih cevi.
ja res je imam 18 vej v dveh omaricah se pravi ločeno na 11+7 in 1400 metrov cevi zdaj ne vem ali je bilo 1400 ali 1600 ali mogoče 1500, nekje tukaj je bilo približno. glede dovodov v omarice pa sem šel gledat zdaj in so colski in ne 3/4 cole, tako da je to tudi ok.

Hvala še enkrat vsem za nasvete.
Skoraj bi dal nekaj od svojega telesa stran in bi si upal trditi da niso colske cevi iz TČ na ventil in omarice, glede na videno na sliki.
bom še danes zmeril včeraj ko sem na oko primerjal 3/4 colsko cev in one cevi je bila 3/4 colska manjša.
Mogoče OFF topic...mogoče pa tudi ne.

Colska cev nima zunaj premera 25,4 mm, niti ni takšna luknja...Zunanji fi je 33,7 za 1 colo in 26,9 mm za 3/4 cole.

LPM
Energetik81 Napisal:Aja kot smo že pri sliki Wilo OČ - kaj pomeni tista ikonica desno spodaj s postrani premico v grafu? Tudi jaz imam podobno Wilo, pa ne vem točno kaj tak režim pomeni. Nekaj sem googlal in naj bi se nekaj obrati spreminjali glede na tlačno razliko?
Slika pove 1000 besed...
Jožek82, na pumpi prestavi na konstantni tlak (graf z ravno premico).

Priložene datoteke
.png   willo OC FWS2.png (Velikost: 78,37 KB / Prenosi: 565)
1 2 3
Iskanje po temi