13.10.2015 ob 12:28
cheba Napisal:Se mi zdi, da ima tvoja TČ tudi obtočno črpalko z frekvenčno regulacijo, pomeni, da pretok prilagaja glede na obratovalno moč TČ.točen tip črpalke javim ko pridem domov.
cheba Napisal:Se mi zdi, da ima tvoja TČ tudi obtočno črpalko z frekvenčno regulacijo, pomeni, da pretok prilagaja glede na obratovalno moč TČ.točen tip črpalke javim ko pridem domov.
jozek82 Napisal:Saj glih tisto mi ni čisto jasno, kako je to zvezano, bomo videli ko nalimaš slike.Homer Napisal:Tisti ventil je verjetno preklopni (sanitarna voda / talno).ventil je preklopni za sanitarno vodo / talno - mislim da je to to ja.
Torej zreguliraj pretoke in to je to.
jozek82 Napisal:tako kot obljubljeno sem zadevo poslikal, sliko prilagam.A to je pa zdaj bolj jasno, prej mi je zgledalo kot da gresta obe cevi iz TČ v ventil...
bomber111 Napisal:Se pravi imaš ti 18 vej in 1400 metrov cevi talnega verjetno 16 milimetrskih cevi? Ne gre mi v glavo kako to da (kolikor vidim iz slike) imaš iz notranje enote TČ speljano pol colsko cev, ki napaja vseh teh 18 vej. Moje laično mnenje je, da so dovodne cevi do obeh omaric. Pri moji TČ imam dovod iz TČ v obe omarici iz colskih cevi.ja res je imam 18 vej v dveh omaricah se pravi ločeno na 11+7 in 1400 metrov cevi zdaj ne vem ali je bilo 1400 ali 1600 ali mogoče 1500, nekje tukaj je bilo približno. glede dovodov v omarice pa sem šel gledat zdaj in so colski in ne 3/4 cole, tako da je to tudi ok.
Energetik81 Napisal:Aja kot smo že pri sliki Wilo OČ - kaj pomeni tista ikonica desno spodaj s postrani premico v grafu? Tudi jaz imam podobno Wilo, pa ne vem točno kaj tak režim pomeni. Nekaj sem googlal in naj bi se nekaj obrati spreminjali glede na tlačno razliko?Slika pove 1000 besed...