Ne da nas zebe, ne da nebi delalo ampak sprašujem zato ker me moti da niso enakomerni pretoki, prav tako sprašujem zato ker so prostori kjer je pretok zelo nizki bolj mrzli in tudi če vse ostale prostore zaprem se v dveh sobah pretok ne zviša.
Slikaj celo omarico talnega, tule se ne vidi vezave. Sploh pa malo opiši kaj imate v kurilnici itd. Lahko je kaj z vezavo narobe, lahko sistem ni prezračen itd.
Sicer pa a niste bili prisotni pri zagonu talnega? Ponavadi je investitor zraven in se takrat pogleda če vse deluje.
Ni potrebe, da so enakomerni pretoki.
Pretoke namreč reguliraš po svojih potrebah: tam kje je pretoplo pripreš in kjer je prehladno pa odpreš.
Običajno so ti prikazovalniki pretoka tudi regulatorji in jih z vrtenjem lahko reguliraš. Ker se dandanes dobi razdelilce veliko različnih proizvajalcev, ne vem če je tudi pri tebi tako (bolje ti bo svetoval kak lastnik enakega).
Če je na splošno pretok prenizek, je morda potrebno dvigniti pretok na črpalki, a to je odvisno od uporabljene črpalke
ja sami prikazovalniki imajo na sprednji strani imbus s katerimi lahko reguliraš pretoke. mene je pač samo zmotilo to da so res nizki pretoki.
Ampak bom se zdaj malo notri vrgel in vse skupaj zreguliral, tako da tam kjer je premrzlo bom odprl kjer pa je toplo pa priprl, in na koncu mogoče temperaturo na TČ povečal pa se bodo stvari skorigirale.
Če imaš vse ventile odprte do konca, ti verjetno razliko med pretoki posameznih vej povzroča dolžina posameznih vej. Daljša veja pomeni večji hidravlični upor in pa manjši pretok. Podobno kot pri elektriki.
jozek82 Napisal:ja sami prikazovalniki imajo na sprednji strani imbus s katerimi lahko reguliraš pretoke. mene je pač samo zmotilo to da so res nizki pretoki.
Ampak bom se zdaj malo notri vrgel in vse skupaj zreguliral, tako da tam kjer je premrzlo bom odprl kjer pa je toplo pa priprl, in na koncu mogoče temperaturo na TČ povečal pa se bodo stvari skorigirale.
hvala za nasvet.
Če so vsi ventili odprti, je to po mojem precej premahjen pretok. Koliko imaš vseh zank po bajti, na koliko kvadratih, katera obtočna itd? Ne vem zakaj tako skopariš s podatki.
Jaz imam pri vseh odprtih ventilih cca. 2,5L/min po vseh 12 zankah na 125m2, dolžina vseh cevi 800m, ko je obtočna nastavljena na max pretok.
imam dve omarici, v pritličju omarico z 11 zankami od tega so 3 popolnoma zaprte ker je garaža, v mansardi omarica z 7 zankami od tega 1 zaprta ker radiatorja še ni priklopljenega, vsega skupaj je površina ki se ogreva 140m2, dolžina cevi je cca 1400m. glede obtočne črpalke pa ne vem povedati kakšna je. bom pogledal in dopišem prilagam pa sliko kako imamo narejeno omarico v spodnjem pritličju kjer je tudi TČ FUJITSU.
jozek82 Napisal:imam dve omarici, v pritličju omarico z 11 zankami od tega so 3 popolnoma zaprte ker je garaža, v mansardi omarica z 7 zankami od tega 1 zaprta ker radiatorja še ni priklopljenega, vsega skupaj je površina ki se ogreva 140m2, dolžina cevi je cca 1400m. glede obtočne črpalke pa ne vem povedati kakšna je. bom pogledal in dopišem prilagam pa sliko kako imamo narejeno omarico v spodnjem pritličju kjer je tudi TČ FUJITSU.
Tole levo je bojler? 2 cevi, ki gresta v tla sta za mansardo?
Nekako mi ni jasna vezava tistega ventila pod TČ (verjetno 3-potni?). Slikaj tisti ventil od bližje.
Poleg tega - edini radiator imaš priklopljen kar na razdelilec za talno? Malce brez veze, ker grel ne bo skoraj nič, razen če je ogromen oz. predimenzioniran.
Levo je bojler tako kot si pravilno ugotovil. prav tako tisti dve cevi ki gresta v tla sta za mansardo.
ventil poslikam ko pridem domov da se bo točno videlo, mislim pa da je preklopni ventil, koliko je meni povedal ta ko je montiral, ampak daj počakaj da pridem domov da lahko poslikam.
radiator imam v kopalnici ampak še ni vezan na talno gretje, čakam da mi ga vodovodar veže, ampak imam še zraven elektrogrelec, tako da mislim da se bo kar verjetno potem elektrogrelec uporabljal namesto tega da bi bil direkt priklopljen na talno gretje.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.