Objave: 4
Teme: 1
Ocena:
0
Zanima me, če ima kdo razpeljane totra cevi pod strešno kritino za ogrevanje oz.dogrevanje sanitarne vode poleti.Zanima me vse v zvezi s tem.Postavitev, priklop,mere,dolžina cevi ...
Ocena:
0
Ja ampal jaz bi pa vseeno rad izpeljal ta cenovno ugoden projekt.
Objave: 5307
Teme: 5
Ocena:
32
Lepo. Ce ti uspe pa seveda porocaj. Sicer priznam, da sem malo skepticen glede tega in tudi sam mislim, da so rabljeni (seveda funkcionalni) kolektorji boljsa opcija.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Pred leti sem delal pri enem možakarju, ki je imel tako ogrevanje.
Rekel je da deluje....
Če se prav spomnim, je govoril o nekih 20-30m2 površine cevi zalitih v betonsko ploščo pod kritino in izolirano navzdol.
Mislim, da tak sistem ne more biti posebej učinkovit, saj se mora prvo pogreti kritina in nato še betonska plošča (velika vztrajnost).
Je pa zanimiva in nevidna rešitev, ki je tako rekoč večna. Poleti ob sončnih dnevih bo zagotovo delovalo.
Objave: 6531
Teme: 76
Ocena:
5
Podobno zadevo je imel en tip na veliki odprti terasi ob morju. Tuš s pipo je bil kar na tej isti terasi. Meni je bilo zanimivo, ker sem kolektorje nekoč že imel in mi iz določenih razlogov niso bili všeč.
Voda v takem "kolektorju" se ne more nikoli toliko pregreti kot v pravem kolektorju, da bi lahko bile težave, pa še teraso ti malce pohladi. Je pa pred zimo vseeno spuščal vodo ven z izpihovanjem (kompresor).
Objave: 91
Teme: 2
Ocena:
0
Pri teh zadevah je treba pazit na kondenzacijo. Poznam en 30 let star primer, ko so cevi napelal pod cegle in se jim je zaradi nepravilne izvedbe in kondenzacije namočila in posedla izolacija v mansardi.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Poleg tega rabis en bojler kamor shranjujes toplo vodo. Jaz imam pod tegolo preko 60C. Baje lahko pride do 80. Ko v segreto cev spustis mrzlo vodo bo najbrz kondenzirala.
Objave: 6531
Teme: 76
Ocena:
5
Pod streho je problem, na cevi vbetonirani v terasi ne.
Ocena:
0
Na strehi imam zdaj tegolo ,ki bo ostala to se. bo na novo polatalo in čez pokrilo na novo.V kleti imam TČ z 300l bojlerjem.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Pa imas mansardo ogrevano (izolirano). Sicer znas imeti veselico pod tegolo (kondenz) sploh ce bos zracne kanale zaprl
Ocena:
0
Mansarda je izolirana ,zračenje pod tegolo bi ostalo.