21.9.2015 ob 21:03
Merlin se mi zdi da nisi pogledal skice na str.15 in prebral opis bivalentnega delovanja na str.61/62.
sassapo Napisal:Ima Merlin kar prav! TČ bi morala preko mešalnega ventila dodajat točno toliko temperature (energije) iz kotla kot hiši v danem trenutku primanjkuje in to v dvižnem vodu same TČ. Tako pravilno deluje TČ v bivalenci
zdravapamet Napisal:Med branjem sem opazil zelo pomemben podatek, ki ga drugi očitno niso. Povsod si zmontiral Danfoss termostatske ventile. Vsi ti priporočajo inverter TČ brez hranilnika.Vsekakor so termostatski ventili pri nizkotemperaturnem 24 urnem radiatorskem ogrevanju nepotreben balast. Res si ne predstavljam, da bi morala katera koli črpalka neprestano žgat noter 50-55 C. Kako to izgleda, vidim pri segrevanju sanitarne vode. So pa temp. v povprečju iz lastnih izkušenj, 20 C nižje.
Pravilo št. 1: - skozi izmenjevalec moraš vedno imeti dovolj velik pretok vode drugače stvar ne deluje pravilno.
Kaj se bo zgodilo ko bo 90% radiatorjev zaprtih? Kako bo v tem primeru delovalo odtaljevanje uparjalnika? Verjetno so ti predlagali da termostatske glave snameš. To je pa res nasvet ?????
Teh pomembnih stvari ti nihče ne omenja.
Če potrebuješ temperaturo vtoka 50-55 stc potem nizkotemperaturna odpade saj je to na meji delovanja. Avto verjetno ne voziš na rdečih obratih.
Kotel na olje naj bo le za nujne stvari če pa je ta v ragu Sime, Ferolli in podobni raje aktiviraj el. grelec za podporo. Ko bodo vse nizkotemperaturne že kihale bo visokotemperaturna še lepo predla.
Moj predlog je Kronoterm HT ( kompaktna ON-OF ) z 150 l hranilnikom toplote in 300 l bojlerjem. In problemi čudežno izginejo.
Naj te zgodbe o vesoljski in neprekosljivi klima tehnologiji ne premamijo saj vsi resni ( Evropski ) ponudniki TČ vedno kot boljše ponujajo ON-OF kompaktne TČ z hranilnikom.
Klima TČ so le za tiste, ki nimajo denarja.
Pričakovana življenska doba inverterja brez hranilnika in ON-OF z hranilnikom je 1:2.
Takšna je resnica čeprav mnogim ni všeč.
xavi Napisal:Slovenci smo v povprečju reven narod.To nima nikake veze/povezave.....tisti "adijopamet" zgoraj je napisal o življenski dobi naprave 1:2 pozabil pa navest, da je pa cena 1:2,5 in tudi če kupim 2 nove zunanje enote v 10 letih sem še vedno v + glede na predračun, ki mi ga je renomirani kronotermov monter izstavil 5/2013
zdravapamet Napisal:Klima TČ so le za tiste, ki nimajo denarja.Težko me boš prepričal, da ima kompresor, ki dela ali na "rdečem polju" ali pa sploh ne, daljšo življenko dobo kot pa kompresor, ki dela non-stop enakomerno s precej manjšo obremenitvijo od nazivne. Manjši obrati, manjši tokovi v navitjih, manj pregrevanja. Na katero drugo komponento TČ pa bi lahko negativno vplivali manjši obrati kompresorja, mi je pa tudi uganka.
Pričakovana življenska doba inverterja brez hranilnika in ON-OF z hranilnikom je 1:2.
sassapo Napisal:Hm... Takole piše! Mislim, da več kot jasno, če ti ni... ponovi vajo :wink:
Za takšno delovanje ne potrebuješ druga kot preklopni ventil, rele in zunanji termostat pa bo vsaka tudi najcenejša kitajska naprava delovala kot tukaj opisuje
Energetik81 Napisal:zdravapamet Napisal:Klima TČ so le za tiste, ki nimajo denarja.Težko me boš prepričal, da ima kompresor, ki dela ali na "rdečem polju" ali pa sploh ne, daljšo življenko dobo kot pa kompresor, ki dela non-stop enakomerno s precej manjšo obremenitvijo od nazivne. Manjši obrati, manjši tokovi v navitjih, manj pregrevanja. Na katero drugo komponento TČ pa bi lahko negativno vplivali manjši obrati kompresorja, mi je pa tudi uganka.
timi11 Napisal:sassapo Napisal:Hm... Takole piše! Mislim, da več kot jasno, če ti ni... ponovi vajo :wink:
Za takšno delovanje ne potrebuješ druga kot preklopni ventil, rele in zunanji termostat pa bo vsaka tudi najcenejša kitajska naprava delovala kot tukaj opisuje
No si prebral? Lepo! Znanje bogati človeka.
A tiste dizajnerske iz Nemčije nimajo tega kar ima Daikin že rešeno? Sam vprašam majster. :mrgreen:
crashednburnt Napisal:Peč želim obdržati zaradi primera izpada elektrike (burja naredi svoje). Takrat lahko zadevo laufam na agregat, kar je pri TČ nemogoče. Kaj je temperatura dvižnega voda? Na izhodu peči ne preseže 50-55C.Aja? Ni je mozno gnati preko agregata ker jaz sem ravno to mislil da ce je daljsi izpad da bi jo poganjal ravno prek agregata.