PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Ogrevanje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

zanima me vaše mnenje glede kaminske peči (odločam se za HARK) Ogreval bi 100m2 veliko mansardo in sedaj sem v dilemi ali bo dovolj kaminska peč za ogrevanje celotne mansarde (spalnica, otroška, kopalnica in wc so ločeni z zidovi, kuhinja in dnevna soba sta odprta, peč bo v dnevni sobi.) ali bi bilo bolj pametno razmiščjati še o zalogovniku ter v prostore, ki so od peči oddaljeni malce več zmontirati radiator?

Hvala za odg.
lp
Dvomim da bos lahko zagotovil v vseh prostorih priblizno enako temperaturo brez razvoda (zracnega ali vodnega)
Sploh kopalnica ti bo najbrz oremrzla v vsakem primeru. Zalogovnik in radiatorji se mi zdijo nujni.
ZiPPo Napisal:Pozdravljeni,

zanima me vaše mnenje glede kaminske peči (odločam se za HARK) Ogreval bi 100m2 veliko mansardo in sedaj sem v dilemi ali bo dovolj kaminska peč za ogrevanje celotne mansarde (spalnica, otroška, kopalnica in wc so ločeni z zidovi, kuhinja in dnevna soba sta odprta, peč bo v dnevni sobi.) ali bi bilo bolj pametno razmiščjati še o zalogovniku ter v prostore, ki so od peči oddaljeni malce več zmontirati radiator?

Hvala za odg.
lp

Imam podobno zadevo, kot jo opisuješ...
Kuhinjo, dnevno in jedilnico imam v enem prostoru, potem pa so sobe ločene z zidovi (dve otroški sobi in spalnica) in stvar je naslednja...
Bolj, kot je soba oddaljena, težje jo boš ogreval samo s kaminsko pečjo. Značilnost teh peči je, da oddajajo zelo visoko temperaturo, ki je seveda skoncentrirana okrog nje.
Moja žena se vedno jezi, ker je pozimi prevroče in potem moramo zračit, pa čeprav je zunaj -10°C
Take peči žal ne moreš zakuriti, da bi oddajala samo 22°C. Ogenj je pač ogenj.

No, pa da ti odgovorim.
Jaz s tako pečjo ogrejem dnevno, kuhinjo, jedilnico, spalnico (ki je najbližja), del hodnika in kopalnico. V najbolj oddaljeni dve otroški sobi, pa temperatura več ne seže. V takem primeru vklopim radiatorje. Prav tako ga vklopim v kopalnici, da mi dogreje na ženinih zahtevanih 26°C.

Glede na to da imaš mansardo, se ti splača razmisliti o kaminskem vložku, z možnostjo razpihovanja toplega zraka. Na tak način boš bolj enakomerno ogrel vse prostore.
Zaradi podobnih težav, kot jih opisujete zgoraj, sma z očetom razvila patent za klasične kaminske peči, ki z patentom ogrevajo dodatni prostor ali pa večji prostor bolj enakomerno.
Temperaturni višek (vročico ob peči in T, ki bi drugače ušla skozi dimnik) Kaminko distribuira v željeni prostor oz daljši kot sobe.
Med drugim je produkt prepoznala tudi revija Delo in Dom, o katerem je napisala tudi članek: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.deloindom.si/obnovljivi-viri/student-logistike-z-inovacijo-za-kaminsko-pec">http://www.deloindom.si/obnovljivi-viri ... minsko-pec</a><!-- m -->
Zahvaljujem se za vsako mnenje in idejo.
lp
Iskanje po temi