31.7.2015 ob 11:46
Pozdravljeni,
za začetek naj povem, da sem nov na forumu. Vprašanje je sledeče:
Imam klasično peč na drva Ferotherm (moč 30kW). Ideja je, da bi na obstoječo peč dodatno vgradil dozirni polž in vse ostalo potrebno za ogrevanje s peleti. Zanima me, če ima kdo s tem kakšno izkušnjo (koliko približno stane predelava, oz. če je zadovoljen)?
za začetek naj povem, da sem nov na forumu. Vprašanje je sledeče:
Imam klasično peč na drva Ferotherm (moč 30kW). Ideja je, da bi na obstoječo peč dodatno vgradil dozirni polž in vse ostalo potrebno za ogrevanje s peleti. Zanima me, če ima kdo s tem kakšno izkušnjo (koliko približno stane predelava, oz. če je zadovoljen)?

amo pritisnil gumb??? za vklop, vtaknil vtikače v elektroniko..) ampak tako sem se odločil zaradi morebitnega uveljavljanja garancije, če bi bilo karkoli narobe. Zastojev do sedaj. po pokurjenih cca 15 tonah peletov ni bilo, kuril sem vse mogoče pelete, tudi do letos, ko mi SV ogreva TČ, sem ogreval SV čez poletje z peleti, čiščenje v najhujši zimi enkrat tedensko, po pokurjenem zalogovniku (cca 15 vreč), kurišče še vedno, če je seveda očiščeno z "drat piršno" kot prvi dan. Skratka zadovoljen sem, in bi se ponovno odločil za ta gorilec. Z minimalnimi stroški sem prepolovil stroške ogrevanja, prej sem pokuril 2000 do 2200 litrov KO, tako sem že v prvem letu povrnil strošek predelave , kar mi je bistveno.
(makar tudi v smeri zalogovnika)