Najbrž je tvoj kamin res malo premajhen za 6 radiatorjev, ker verjetno več kot max 10m bi težko spravil v kamin, problem te cevi je, ker je zelo trda in se težko navija oziroma vstavlja v nek tako majhen prostor kot je kamin.
Moj kamin ima kurišče: širina 101 cm, globina 45 cm, višina 50 cm do plošče, brez plošče pa še 20 cm več.
Predvidevam, da bi se zalogovnik čez dan dovolj segrel, a problem je radiatorsko ogrevanje, tu rabiš bolj vročo vodo.
Recimo, da bi imel 1000l zalogovnik in ti ga uspe tokom dneva segret na 70 stopinj, to bi bilo mogoče dovolj za celo noč, če bi imel talno, a za radiatorje bi pa najbrž to hitro shladil!?
Jaz sem amater, nisem iz te stroke in tako laično razmišljam, sigurno obstajajo izračuni koliko lit. zalogovnik bi ti potreboval, glede na št. radiatorjev, prostornino stanovanja, glede na toplotne izgube...
Tako na pamet bi rekel, da bi s tem kaminom težko grel 6 radiatorjev, ker sistem špirale v kaminu ima zgolj, ne vem, mogoče 60% izkoristka kurilne vrednosti drv.
Torej če dnevno rabiš 50 kw energije, v teoriji je to 15 kg drv, a glede na slab izkoristek špirale, torej 30 kg drv, vidiš da bi tudi poraba drv bila kar precejšna.
Jaz tla relativno hitro segrejem, in jih z lahkoto držim topla čez dan (estrih 60 m2, cca 15 ton materiala), topla so še celo noč, a akumulacija v betonu je daljša, kot v vodi v zalogovniku, se pravi zalogovnik bi ti že segrel, a za koliko časa!?
Da se ne bom delal preveč pametnega, to ti jaz tako čez palec govorim, sigurno je tu kak inženir, ki bi ti to znal bolj izračunat.
Gledam tvoj kamin in mogoče bi imel malo več pridobitka toplote z njim, če bi na tisti površini nad šipo, na spodnjem delu naredil pravokotno luknjo 30x15 cm, in tik pod stropom še eno tako luknjo, gor daš lepo rozeto in s tem ustvariš naravno cirkulacijo toplega zraka ki se ti ustvarja v prostoru (pozidavi) nad kaminom, pomeni na spodnji luknji ti zrak iz sobe vleče noter, na zgornji luknji pa ogret zrak ven. To je zelo pogosta praksa pri izdelavi toplozračnih kaminov, nekateri imajo namesto zgornje luknje, kar po ceveh napeljan ta topel zrak v druge sobe ali celo nadstropje, po možnosti še ventilator za prisilno cirkulacijo in večjo količino in pretok toplega zraka, kar pa je spet kar poseg in strošek.