- ni pustil prostora kaminskemu vložku da diha (vsaj videti ni iz slik), ker se takšen vložek kar precej razteza in krči pri ogrevanju/ohlajanju (sam sem naredil enako napako prvič in sem potem moral popravljati)
- dovod hladnega zunanjega zraka je popolnoma odveč (tako ali tako ga nima kam priklopit na kamin in samo ohlaja tla, zid in vložek zadaj) - takšen vložek ima zajem zraka za ogrevanje/ohlajanje od sprednje strani (to so tiste reže), zrak v gorišče pa preko regulacije pri posodi s pepelom
- vložek je preblizu zida zadaj (velja načelo 50cm razdalje za litoželezne kamine)
- zida ni toplotno izoliral in bo vlekel veliko vročine nase (od vročine pa bo začel pokati omet in se krušiti)
- namesto dovoda zraka v vložek od zunaj, bi naj naredil 2 reži v podstavek, kjer bi vstopal hladen zrak do vložka in se pomikal navzgor, zgoraj pa izstopal vroč
- siporex je nujno potrebno oblepiti z mrežico in flexibilnim lepilom, ker drugače v 99,9% ustvarijo razpoke
- na stropu, kjer dosega vročina zraka tudi do 80C, ni nobene toplotne zaščite - kako odporen je Knauf na takšno vročino ne vem.
- rozeta na vrhu je prenizko, vroč zrak nad njo je ujet in nima kam - če bi jo postavil na sam vrh, bi najbolj vroč zrak tudi izstopal v prostor, zdaj se pa vrtinči in segreva še naprej (edino če je zgoraj luknja?)
- pred prvim kurjenjem že vgrajenega kamina je dobro, če se zadevo segreje pred tem, da se barva dokončno utrdi/zapeče in se ne kadi še 2 dni po hiši
Je pa drugače zelo lepo naredil vse skupaj, čeprav ni po mojem okusu sam stil obzidave. Pa da ne bo kdo mislil, da samo pametujem - ko sem zidal svoj kamin, sem tudi sam delal skoraj iste napake. Ampak po vsakem koraku sem potem videl kaj je ok in kaj ne in na kaj moram v prihodnje (če bom še kdaj kaj ustvarjal) paziti.
lp