PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave kje ste ugodno kupovali stikala Tem Čatež?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mene pa nekaj zanime glede Ekonomik stikal in vtičnic... če 60 črne doze (<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.merkur.si/gradnja/elektroinstalacije/doze-in-omarice/podometna-doza-smrdel-sm-60-06-globoka-sestavljiva-pak-25-kos">http://www.merkur.si/gradnja/elektroins ... pak-25-kos</a><!-- m -->) le vodoravno natikam med sabo - ali moram potem kupiti dvojni, trojni okvir (<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.tehnoboks.si/izdelek/8000636/okvir-ekonomik-trojni-beli-horizontalni">http://www.tehnoboks.si/izdelek/8000636 ... rizontalni</a><!-- m -->) ali "pašejo" tudi posamezni (ali v tem primeru rabim tiste rumene adapterje?

LP
Če mislite imeti na steni posamična stikala, vsako s svojim okvirjem, potem morate med doze vstavljati tiste rumene distančnike, v kolikor pa bo okvir eden za več stikal (največ 4) pa doze združite skupaj brez vmesnih rumenih distančnikov.
maurice Napisal:Fantje, v trgovini blizu Trebnjega, IST, sem dobil 30% popusta za TEM elemente. Imajo kar veliko na zalogi, če ne pa dobijo. Seveda z računom.
Maurice, a misliš da je to še aktualno?
MI2 imava TEM (Modul) v stanovanju od 2009 in sem zadovoljen. Modularnost OK, kvaliteta tudi OK, pa še cenovno sem imel srečo, ker sme takrat šel kupit vse v Merkur, imeli so 25% na vsa stikala, pa še na blagajni sem dodatnih 50% cuknil. Wink

Zdaj za bajto pa se mi splača od MB do Dolenjske skočit, je vsega cca 3-4x več, pa še ker imajo vredi (Modul Manager) aplikacijo da si sam izpišem potrebno...
Pošlji jim spisek, da ti naredijo ponudbo. Jaz sem nabavljal pred kakega pol leta in so bili ugodni. Drugače ti pa ni treba iz MB samo zaradi tega, pošljejo tudi po pošti.
THX. Wink
Sem danes naročil katalog, da gospa povejo kaj je njim lepo. Wink
Evo ti katalog (Tem new general catalogue) pa si ga shrani.
<!-- m --><a class="postlink" href="ttp://en.calameo.com/read/0002621948b2722c5991c">ttp://en.calameo.com/read/0002621948b2722c5991c</a><!-- m -->

Pa si za Managerja napravil registracijo?
THX. PDFe imam, ampak papir ima vseeno svoj čar (če ne drugače, ga lahko dva skupaj na kavču listata). Wink
Ja, imam registracijo že kar lep čas, od enega prejšnjega malega "projektiča". Moram postavit zdaj "nov objekt", pa it polnit. Sem prav radoveden, če mi bo štimalo Wink
Da ne odpiram nove teme...vgrajene imam fi 60 crne doze z rumenimi vmesniki...ali lahko na omenjene doze dam stikalaa in vticnice OD TEM catez?
Ali ima kdo izkušnje z montažo oziroma zaključevanjem UTP kabla na MODUL sistem TEM VTIČNICA CAT5 e KS RJ 8/8 1M.
Kakšen sistem/način spoja posameznih žic UTP kabla na kontakte vtičnice je najlažji, oziroma sploh možen? Dvigneš pokrovček - kaj pa potem? Da bi vsak vodnik posebej poskušal v V-kontakt potisnit mi ne uspe - da bi vse naenkrat (tako kot pri konektorju) pa tudi ne gre! Je kakšen nasvet/namig? Mogoče je potrebno uporabiti kakšno posebno orodje??
Dvigneš pokrovček, namestiš vse žičke samo na zgornji del V kontakta (plastična jezička žico rahlo držita) in zapreš.

Ko zapreš se vse žičke na enkrat potisnejo navzdol tako, da jih V pri strani poreže.

Ni posebnega orodja, pa tudi ni preveč komplicirano Smile
Ne vem ali sem res tako nepraktičen - toda poskusil sem na ta način, pa nikakor ne gre! Torej posebnega orodja za to zadevo ni? Če je tako - bo pač treba še poskusit!
Tinerine
Citat:Da ne odpiram nove teme...vgrajene imam fi 60 crne doze z rumenimi vmesniki...ali lahko na omenjene doze dam stikala in vticnice OD TEM catez?
Lahko daš stikala od Tem Čatež. Ločena stikala. Če bi imel doze vzidane brez tistih rumenih (oranžnih, včasih tudi rdečih) vmesnikov pa bi moral imeti skupen okvir za toliko stikal, kolikor bi jih pač imel na tistem mestu. Največ pa štiri. Ker pa praviš da so med dozami vmesniki le ti pa ti omogočajo vgradnjo posameznih stikal, vtičnic, vsake s svojim okvirjem.

l150150b
Citat:Ne vem ali sem res tako nepraktičen - toda poskusil sem na ta način, pa nikakor ne gre! Torej posebnega orodja za to zadevo ni? Če je tako - bo pač treba še poskusit!
Verjetno bo držalo, da si nepraktičen. Samo ne zameri mi tega. Big Grin Niso ravno "no tool" konektorji, ene drobne ščipalke še kako prav pridejo. Drugače pa je vse na slikah.
Na četrti sliki sem pri oranžni žici namenoma naredil napako, katero dostikrat srečujem ob "nedelujočih" konektorjih oziroma, ko računalnik noče delovati. Bom dodal še bolj ločljivo sliko, kjer bo to dobro vidno. Tak konektor je tudi mnogo težje zapreti, običajno so potrebne že kake papagajke (klešče). Istočasno zna biti tisti kontakt zelo problematičen na stik med drugo žico para ali pa prekinjen stik. Hotel sem omeniti, da je pri razvrščanju posameznih žic v ležišča potrebno imeti malce občutka. Žico se točno čuti, kdaj je sedla kot mora. Zato sam vedno tiste pare vedno razpletem in jih barvno razvrstim glede na konektor ravno zaradi tega, da mi parov ni potrebno obračati v konektorju, ko se tiste nezgodice z žičko in zvito plastično paličico konektorja med žicami še raje zgodijo. Drugače pa je vaja vedno mojstra naredila.

Pa še bolj ločljiva sličica, kjer je napakica na oranžni žici lepo vidna. Žica je "zvila" plastiko pod sebe.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://shrani.si/f/T/Hy/4NU2QRJm/wp20170411223706pro.jpg">http://shrani.si/f/T/Hy/4NU2QRJm/wp2017 ... 706pro.jpg</a><!-- m -->

Priložene datoteke
.jpg   RJ45 - 3.JPG (Velikost: 110,41 KB / Prenosi: 1611)
.jpg   RJ45 - 2.JPG (Velikost: 209,92 KB / Prenosi: 1611)
.jpg   RJ45 - 1.JPG (Velikost: 227,8 KB / Prenosi: 1614)
Tole je pa toliko nazorno, da bi tudi moja stara mama morala obvladat.
Seveda pa mi je sedaj jasno, zakaj sem imel problem - ker sem se popolnoma narobe lotil tega dela. Jaz sem žičke poskušal nekako namestiti na V-kontakte z druge strani, se pravi, da sploh niso šle "skozi" pokrovček in bi jih potem s pokrovčkom samo še dol pritisnil.
Ker to pa je res težko.
Bo držalo - bolje trikrat premisliti in enkrat narediti, ter ne obratno!
Hvala mojster arbajter!
Tole je pa toliko nazorno, da bi tudi moja stara mama morala obvladat.
Seveda pa mi je sedaj jasno, zakaj sem imel problem - ker sem se popolnoma narobe lotil tega dela. Jaz sem žičke poskušal nekako namestiti na V-kontakte z druge strani, se pravi, da sploh niso šle "skozi" pokrovček in bi jih potem s pokrovčkom samo še dol pritisnil.
Ker to pa je res težko.
Bo držalo - bolje trikrat premisliti in enkrat narediti, ter ne obratno!
Hvala mojster arbajter!
Se oproščam, ker mi je 2x "prišlo" (oziroma "odšlo")!
1 2 3 4 5 ... 7 Pojdi na stran 
Iskanje po temi