Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
A je to z 0,6mm pločevine? Ce ne zdrzi tista 2bara, potem....
Ocena:
8
To se mi zdi navaden bullshit. Kot je nekdo napisal. Ce je bojler narejen iz pvc vrecke potem je vrecka 10l vrecka polna pa čeprav je v njej samo liter vode. Se pac malo zmecka.
Pravilno bi bila zahteva da je v bojlerju vedno vecji tlak kot v zalogovniku.
Sem kar nekaj spletnih podatkov o zalogovnikih in bojlerjih prebral v zadnjih letih pa se ne spomnim da bi zgornje zahteve kje prebral. Razen ce to zahtevo napisejo s fontom 6 na cerkvena oznanila neke vaske zupnije.
Naj potem dajo "camelback" v zalogovnik.
Ocena:
8
Prosim za kaksen link kjer je navedena ta zahteva. Lahko pa tudi scan navodil za uporabo.
Ce se oglasi telmos mu bom verjel (je zagovornik potopljene variante)
Objave: 432
Teme: 17
Ocena:
0
hanzi
bojler v zalogovniku je potopljen,
ker se res ne spomnim vrstni red kako je bilo polnjeno, toda bilo je v cca 2urah vse polno in zalogovnik in bojler in ne morem si predstavljat, da bi v tem kratkem času lahko bojler deformiralo. Če, kot piše nekdo zgoraj da je prišlo do deformacije izolaciskega nanosa v samem bojlerju zaradi stisnjenja bojlerja, je tudi možnost pri samem prevozu, da bojler v zalogovniku niha, se trosi pri poskakovanju po prevozu, saj mislim da je bojler izdelan vsaj iz 3mm pločevine in je ovit kot tulec in ima trdnost glede na pritisk zunanje vode na njega.
tlak vode deluje enako na vse zunanjo in notranjo ploskev, je po odvisen od višine vode
Ocena:
8
Moram iti zmeriti iz kako debele plocevine so 200l sodi (od olja recimo). Ti se preverjeno ne mečkajo ko jih potopis v vodo. (splav....)
Objave: 432
Teme: 17
Ocena:
0
ja Jani, pod narekovaji !
Objave: 1193
Teme: 0
Ocena:
0
Ko boš pa v najprej nafilal bojler, se bo pa našel neki pametnajkovič, ko bo trdil, da je do problema prišlo zaradi tega, ker ni bilo v zalogovniku vode, in ni bilo izpodriva, pa nosilci notranjega bojlerja niso zdržali 250 kil. Dajte no bučke prodajat. Če ima bojler garancijo ga lifraj nazaj!!!!
Objave: 457
Teme: 4
Ocena:
0
jaz ne prodajam buc, povedal sem kaj sem prebral v navodilih proizvajalca. Stesta ce ti kaj ni prav pa ne pisi tu na forumu ampak pisi proizvajalcu - jaz nisem spisal tistih navodil (navsezadnje dajo oni garancijo in ne ti).
Ocena:
8
Pa naj povejo koliko drazji bi bil bojler da bi zdrzal tudi 30metrov pod vodo (kolikor so varnostni ventili na kotlovskem delu (ali so celo na 2,5?)
Objave: 457
Teme: 4
Ocena:
0
kotlovski so 2,5bara ... ja nevem zakaj se to tako dela ... sam predvidevam da imajo kak konkreten razlog. meni so sicer najbl usec zalogovniki z izmenjevalcem za sanitarno vodo, sam ti so pa kar konketno drazji od potoplenega bojlerja se posebej ce je kaca iz inoxa.