PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri 4kw ali 6kw Daikin Altherma

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dino Merlin Big Grin

Pri meni je na delni moči delovala tudi okrog novega leta ko je bilo letos najbolj mraz, ja na radiatorjih. Ravno tam nekje na 60%-70% je predla 24/7.
Ravno to je v sloveniji za en k****
Zastopnik poslje cifre prirejene za njegov tip in kaj...
Hopa copa je notri in noben tega ne preverja...
Leti za vse tipe in firme TČ....
In to se dogaja v vseh branzah... Vsak lahko po svoje....
Po mojem se je vsaj malo boljse zanasat ma kake nemske rezultate, ceprav znajo tudi tam bit kaksne anomalijie...
Slo bananarepublika kot je... To niso anomajile, ampak stalna praksa...
Pa se ena stvar... Smo EU.... Generalni uvozniki niso potrebni in so nepotreben balast...
Rabimo uradne izpostave tujih firm
Zastopnik ne more poslati kar neke številke, ampak morajo biti te rezultat meritev nekega pooblaščenega instituta
Kakšne podhladitve med ogrevanjem sanitarne vode neki :oops:
Imam potratno hišo brez zalogovnika, pa med defrosti radiatorji ne postanejo hladni, pač pa manj vroči.
Med segrevanjem sanitarne vode pa se res ohladijo.
Če bi prebral prvi post bi ugotovil da ima uporabnik talno gretje in pasivno hišo ne pa radiatorje in 5cm izolacije. Še vedno menim da je 6kW občutno preveč za tako hišo sploh pa ne kakšen inverter ki pokuri 105 W v mirovanju saj bo po mojih izkušnjah v manj mrzlih mesecih več pokurila TČ v mirovanju kot v ogrevanju. Podatek 105W sem našel v Migaj-evem postu če je pravilen pa ne vem če je v tako hišo ne paše taka ćrpalka. Pri mojih 30 cm izolacije v 8 urah brez ogrevanja pri minusu pade temperatura za kakšno stopinjo.
105 W na dan ali kakšno drugo časovno enoto?
sstane Napisal:sploh pa ne kakšen inverter ki pokuri 105 W v mirovanju saj bo po mojih izkušnjah v manj mrzlih mesecih več pokurila TČ v

od kje ti ta podatek :?: Potemtakem bi aprila ter mesece, ko se greje samo SV, moral samo za "mirovanje" porabit 75kwh, porabim pa za gospodinjstvo cca 200kwh in gretje SV 100kwh (+ - 10%) FWHP 11 mislim (bodo povedali tisti, ki imajo poseben števec) porabi nevem če 10W na uro, prej manj kot več
A ti to kar posplošuješ teh 105W v mirovanju na vse inverterje?
No s takimi alarmantnimi trditvami delaš samo "štalo"
In če bi prebral še kaj, kar je Migaj napisal, bi lahko takoj ugotovil, da je bilo teh 105W omenjenih zgolj za Daikin HT.
telmos Napisal:Evo merlin spet ve več, kot v knjigah piše. Cheba nimaš prav. Upošteva se COP naprave A2/35 pri 60% nazivne moči
Od tebe pričakovat objektivnost je misija nemogoče. To kar sem zapisal neizpodbitno drži.

Edino pravo merilo bi bil letni SCOP, ki bi ga monter po letu obratovanja dokazoval Ekoskladu. Vse ostalo so več ali manj natolcavanja zadeva bi bila kristalno jasna kaj kam spada. Tako pa samo kdo da več....
Homer Napisal:A ti to kar posplošuješ teh 105W v mirovanju na vse inverterje?
No s takimi alarmantnimi trditvami delaš samo "štalo"
In če bi prebral še kaj, kar je Migaj napisal, bi lahko takoj ugotovil, da je bilo teh 105W omenjenih zgolj za Daikin HT.
Tudi če je pri LT polovico manjši taka energijsko potratna naprava ne paše v pasivno hišo moje mnenje. Je pa res da podatkov nisem preveri in sem samo pobral podatke od strokovnjakov za inverterje na tem forumu.
Alarmantne trditve pa saj nisi resen, upam da ne bo razpisana fatva na mojo glavo ker sem ti oskrunil najsvetejše.
se vedno ne vem na katero enoto taka poraba...
če je na dan....potem to znese na 100 dni okoli 10 kW
če pa je na uro...
pol pa je za crknit smešno in bi tako napravo morali takoj izvzeti iz ekosklada...

55 inčni samsung led tv...mi trenutno porabi 55 W na uro....
no vsaj tako trdi televizija sama o sebi
Če se prav spolnim je za lt v tehnični specifikaciji deklarirana standby poraba 7.5W
Teh 105w je poraba kontrolne lučke vklopa?
@kody
W je W in izraža moč ali če hočeš energijo Wh na neko časovno enoto, ki si jo lahko poljubno sam izbereš kakor ti paše.
Na primer:
Odjemna moč mojega inverterja v stand by je približno 20W. Ali če hočeš 20Ws na sekundo ali če hočeš 20Wh na uro ali če hočeš 20Wdni na dan ali 0.02kWh na uro ali 0.48kWh na dan in tako naprej ....

Moja DHT žre kar 105W - pa se ne sekiram.
Sem pravkar izmeril krog na starem števcu: 4 minute 45 sekund (30/285*1000).
Meni je bolj čudno to, da je tudi pozimi enaka STB poraba v mirovanju, čeprav bi spodnji grelec zunanje enote moral STB porabo povečati. Ali pa tisti deluje samo v času obratovanja pri zunanjih temperaturah pod +2°C ?

Skopirano z druge debate avtor Migaj. Jaz bi se pa sekiral, marca ko porabim kakšnih 3 do 4 kw na dan bi mi črpalka dodala še 2,5kW ?
1 2 3 4 5 6 ... 9 Pojdi na stran 
Iskanje po temi