Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Te(u) htam ali se splača regulacijo ogrevanja naročiti pri uplinjevalni peči, ali je bolje zadevo narediti ločeno z nekim wdc (wxd). Vedno bolj mi je všeč ločena. Če ti peč crkne, zavržes tudi regulacijo če jo imaš na peči (rabljeno boš težko prodal za dele.)
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Ko ti bo peč crknila, bo taka ali drugačna regulacija tako obupno zastarela, da boš zanesljivo vse skupaj vrgel proč. Tako, da je tvoja dilema brezpredmetna.
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Ja in ne!
Ko sem pred 15 leti menjaval peč, sem uporabil staro regulacijo. Ta je delovala dokler ni končno izdihnila. Seveda je bila naslednja bolj sodobna in z več možnosti, a v osnovi opravlja enake funkcije kot prejšnja (regulacija kotla, regulacija mešalnih ventilov, sanitarne vode, vremenska krivulja, urniki). In to kljub temu, da je prvotna regulacija bila še analogna, sedanja pa je digitalna
Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
Vse je odvisno kaj ti kdo nudi.
Objave: 1152
Teme: 8
Ocena:
0
Kdo pa prodaja uplinjevalne peči brez regulacije?
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Tudi mercedes uplinjevalne peči se dobijo brez regulacije (za ogrevalne kroge, za lastne potrebe (črpalka, varovanje povratka pa že ne) jo ima vsaka, tudi najcenejsa. Poceni uplinjevalne peči z vzhoda so pa večina brez vremenske kot mi je znano.
Peč ti iz takšnega in drugačnega razloga po 5 letih crkne da se je ne splača popravljati. Skupaj z njo zavržes tudi regulacijo. Če imaš sedaj ločeno, potem kupiš butasto peč.
Objave: 12028
Ocena:
1
Osebno mnenje: Ločiti je regulacijo peči od regulacije ogrevanja (radiatorji, talno, SV, ...).
Regulacija peči naj skrbi za čim boljši izkoristek izgorevanja, vroča voda se shranjuje v zalogovnik. Ta regulacija bi morala biti dobavljena v sklopu peči in nastavljena z takimi parametri, kot jih zahteva konstrukcija peči. Naslednja (nova) peč bi lahkpo koristila isti regulator, vendar morajo biti nastavljeni parametri glede na konstrukcijo nove peči, da se dobi najboljši izkoristek. Kakšni so potrebni parametri pa ve proizvajalec peči.
Regulacija ogrevanja pa ima na razpolago vročo vodo v zalogovniku in jo ustrezno razporeja.
Nimam časa - sem v penziji!
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
To bi moral malo bolje razložiti.......
Peč naj bi držala neko temperaturo med minimalno dovoljeno za pravilno zgorevanje in maksimalno (pod vreliščem).
To naj bi peč sama uravnavala, ampak jaz tu ne vidim nekega zaznavanja potrebne moči, pač pa zgolj temperature kotla......
Objave: 1247
Teme: 13
Ocena:
0
Peč deluje z maksimalno močjo dokler je na razpologo dovolj hladne vode. Ko je ali v peči prevroče (T kotla), ko narašča T povratka (T v zalogovniku višja od T povratka) ali pa tudi TDP previsoka se moč peči zmanjša ter gorenje upočasni.
Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
Regolacijo imam vedno enako, menjavam kotle ,ki imajo itak svojo pamet. Vsak kotel ima tulke v katera vstaviš tipala regulacije.
Objave: 3458
Teme: 1
Ocena:
9
Seveda. Ampak bolje je, da se za več kot poln zalogovnik in potrebe hiše ne ustvarja toplote. :wink:
Objave: 12028
Ocena:
1
Citat:Ampak bolje je, da se za več kot poln zalogovnik in potrebe hiše ne ustvarja toplote.
To regulacijo pa naredi kurjač s svojim občukom - koliko drv lahko naloži glede na temperaturo zalogovnika in zunanjo temperaturo.
Če ne gre drugače, pa narediti tabelo in drva tehtati.
Nimam časa - sem v penziji!