PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Izbira TČ, EL Peči, Kotel na drva

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
xavi ti samo ogrevaš.Sanitarno imaš ločeno?Pri meni je bilo potrebno segreti tudi to.
Pridobil sem nekaj ponudb zanima me vase mnenje je to dobra cena ali se da se kje kaj ceneje najdit oz. za podoben denar kaj boljsega?

-MITSUBISHI PUHZ-SW75VHA+HYDROBOX MZ
Grelna moč: 8,00 kW, Grelno število COP: 4,40 (A7/W35),
Električna moč: 1,82 kW
regulacijo MITSUBISHI PAC-IF032B-E
-Bojler za sanitarno vodo namenjen za priklop na toplotno črpalko Zubadan
V = 200 litrov,Dvojni izmenjevalec,Emajlirano jeklo,Električni grelnik: 3 kW
-Vključen tripotni kroglični ventil za preklop med ogrevanjem sanitarne vode in ogrevanjem objekta
-1 ogrevalni krog - direktni priklop - do 3m povezave
-1 direktni krog - bojler - do 3m povezave
-priklop tople in hladne vode - do 3m povezave
-Ekspanzijska posoda za sanitarno vodo
-Varnostni ventil
-material (cevi in fitinge) in delo
-nastavitev toplotne črpalke
-električni priklop in zagon
-Magnetni lovilec nesnage

Vse to sem dobil predracun za 6400€ z moznostjo subvencije do 1500€

in pa za
(DK-TČ6A) DAIKIN TČ ALTHERMA
ERLQ008CV3-zunanja enota
Grelna moč 1,80 - 7,40 - 10,02 kW, hladilna moč 6,86 kW.
Delovanje do -20 stopinj Celzija zun. temperature
Segrevanje vode do 55 stopinj Celzija
Grelna moč pri A7/55 znaša 8,50 kW, COP = 2,69
Grelna moč pri A2/55 znaša 6,59 kW, COP = 2,15
Grelna moč pri A-7/55 znaša 5,50 kW, COP = 1,71
Grelna moč pri A-15/55 znaša 3,92 kW, COP = 1,20
(DK-TČ102VG) DAIKIN TČ ALTHERMA HVH08S26C9W
Notranja vodna enota z vgrajenim 260 litrskim sanitarnim rezervoarjem, ogrevanje in hlajenje. Grelnik 3-6-9 kW
Fernox Total Filter
Montaža črpalke:
Za ceno 6700€ mislim da je subvencija nekje 1000€.

Subvencija je bila za leto 2014 kako pa je v letu 2015 je morda samo kar sem najdo na strani od eko sklada, da dobis samo ugoden kredit za nakup in nic nepovratih sredstev?
timi11 Napisal:
aleš.h Napisal:Dajte mi povedat koliko znaša dnevna poraba kw TČ (zrak-voda), ko je zunaj -15C, v hiši pa želiš imeti 22C. Recimo da je govora o navadni hiši, ne o pasivni ali varčni hiši s kilometrom izolacije.

Tako na približek samo informativno.

Pri meni je bil letos rekord 103 kwh 1.1.2015 zjutraj-14,8 (letališče Brnik).Dan preje, povprečna dnevna temperatura -9,4.Izkoristek dnevni/COP 1,65.Črpalka je ta dan delovala z izdatno pomočjo grelca.
TČ Daikin Lt 11.Hiša stara 60let,okna iz 90tih,fasada 5 cm stiropor.Ogrevano 155m2 na realnih 21-22,5 glede na prostor.Na radiatorjih nameščeni termostatski ventili....
Hvala za informacijo, točno to me je zanimalo (stavbi sta primerljivi). Avtorju teme se opravičujem za ot.
Še vedno ti ta podatek pove le malo. Tako že "soseda" imata porabo v razmerju skoraj 1:2
raje ga vprašaj, koliko ga stane ogrevanje + topla voda celo leto: cca 500€?
Tako je!
Edini primerljivi podatek je letna poraba.
xavi Napisal:Malo me res preseneča ta poraba, glede na to ,da sva relativno skupaj. Jaz sem imel najvišjo 31.12. 51kw, če gledam to kurilno sezono. Je pa poraba odvisna od mnogo faktorjev, tako, da moraš poiskati primerljive pdatke z tvojo hišo.
Predvsem pa s temperaturo vtoka za radijatorsko ogrevanje v teh pogojih. Se pa 10°C pozna toliko, da ne moreš verjet. Lahko je tudi do 1:2. Zato so japončki pogruntali dvokompresorske HT.
Metat ene in druge v isti koš in se delat norca iz ljudi brez poznavanja realnosti je zavajanje. In potem, ko je rezultat tak kot je, se pa vsi tisti goreči prepričevalci začudijo ali pa še preprosteje potuhnejo. Kasira jih monter, trpi pa uporabnik.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
oberskitona Napisal:Vse to sem dobil predracun za 6400€ z moznostjo subvencije do 1500€
Čisto zavajanje. Subvencija ni bila in ne bo 1500 za to napravo. Sicer pa bodo letos imele vse le 1000 eur, ko bo.
Za ceno 6700€ mislim da je subvencija nekje 1000€.

Subvencija je bila za leto 2014 kako pa je v letu 2015 je morda samo kar sem najdo na strani od eko sklada, da dobis samo ugoden kredit za nakup in nic nepovratih sredstev? Vlada je potrdila pretekli teden tisto, kar bi morala že decembra. Zdaj bomo pa videli, koliko časa rabijo aparatčiki še, da jo sprovedejo. Vse skupaj je kot ena igra mačke z mišjo, zato bi bilo vse skupaj bolje, da je sploh ne bi bilo.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
No da nebo pomote visina subvencije ni bila podana iz strani prodajalca. Poiskal sem jo na seznamu eko sklada, kjer je bila ob imeni COP vrednost markirana z rumeno spodaj v legendi pa pac pise da je subvencija do 1500 evrov kjer pa je okvircek bel tam pa do 1000 evrov pa se to sem najdo v tabeli za leto 2014.
Zadnje 3 dni 2014 leta so bile pri nas povprečne dnevne temperature -6 do -10 , dnevne porabe D. HT TČ pa 60 do 74 kWh -vključno z ogr.sanitarne vode. Ogrevam 200m2 na radiatorjih -v praksi z cca 40 do cca 56°C non/stop. Izolacija sten okoli 6cm, ponekje samo extrapuc, kapca cca 25 cm, tla do 8cm skupaj z izolacijo stropa kleti, cokel samo delno izoliran s 5cm, okna v glavnem stara zračna termopan, celinsko podnebje. Povprečne dnevne porabe decembra, januarja so cca 45kWh (med 39 in 48 -4 zime). Letna poraba TČ med 6400 in 7.600kWh.
No vidiš Migaj na koncu leta se vse pogliha. Ti maš manjšo porabo v mrazu jaz pa očitno v toplejših dneh.Men je važno samo to,da je toplo za čim manj denarja.Olje je bil res izdatek.Ko smo greli na olje je bilo napram sedaj pravi mraz v hiši.Sedaj pa smo dve sezoni v kratkih rokavih.In to in samo to mi nekaj šteje.Vse ostalo so samo nianse...
timi11 na koliko oC pa vi ogrevate radiatorje z TČ? (od, do cca)
Verjetno podobno kot Migaj med 40 in 55, ali pa je mogoče možno tudi z manj toplo vodo ogrevati z radiatorji?
Pri meni je nastavljeno pri +15°C zunanje temp.je vhod v radiatorje(forlauf 33°C).manj je brezveze.Pri -15zunanje je vhod 55°C.Regulacija se ves čas prilagaja zunanji temperaturi.Pri višji temperaturi vtoka se vse pogosteje vklaplja grelec.
Timi, pri meni je skupna poraba kWh padla iz cca 37.000 na cca 11.000 kWh,
poraba samega ogrevalnega sistema iz 32.000 na cca 7.000 kWh oz skoraj cca 80%
morda nisva ravno primerljiva, sem pa vesel, da si zadovoljen.
Najbolj potraten dan nase TC je bil 30.12.2014 (64.4kWh - samo TC). V hisi je bilo takrat 22+. Drugace pa je skupna poraba TC v letosnji zimi do danes 3972 kWh. Lahko bi bilo manj, samo se mi ne zdi spet ne vem kako hudo.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
1 2 3 4 5 6
Iskanje po temi