Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Podvprašanje....
Zakaj misliš, da bi potreboval dodatnih 10 cm tlaka?
Saj menda pod obstoječim estrihom že imaš izolacijo?
Če na obstoječi estrih daš mrežo in tanjše cevi, nato pa npr samorazlivni estrih, prideš na manj kot so te plošče......
Objave: 735
Teme: 59
Ocena:
0
Ta sistem ima 2cm brez podloge.
Obstojeci tlaki so dobri in izolirani. Kaksenje drugi nacin? Ni mi poznan...
Ocena:
9
Betonska mreža + PEX cevi (16mm) je tudi 2cm.....
Hotel sem povedati le, da tudi s klasičnim polaganjem talnega lahko prideš na isto višino.
Je pa zagotovo s temi ploščami polaganje hitrejše in manj umazano
Ocena:
0
Kakšna je to mreza? debelina?
Ce razumem prav, polozis mrezo na obstoječe tlake, na njo pritrdis pex cevi in zalijes z maso? v bistvu samorazlivnimi tlaki? in dejansko je dovolj cca. 0,5cm tlaka nad cevmi? Kako je pravzaprav potem z akomulacijo toplote in koliko stopinj moraš spiščati v talno?
Kdo je že to naredil in ali obstaja kakšna ocena in slike?
Kaj pa drugi način s polaganjem Variocomb plošč? Kako je to cenovno in kako se to obnese?
Ocena:
9
Tako je .....
Na obstoječe tlake položiš mrežo, na njo ptritrdiš cevi z vezicami (jih obrneš navzdol, da te ne motijo in gledajo iz estriha ven) in nato narediš estrih (samorazlivni ali karkoli že).
Pravzaprav enako, kot bi to delal na izolacijo, le da delaš na obstoječih estrihih.
Če to deluje na izolaciji, ne vidim nobenega razloga, da ne bi delovalo na obstoječem estrihu....
Mreža najtanjša (mislim da je 4mm)
Estriha toliko, da pokrije cevi
Debelina estriha ni pomembna, saj ne delaš termoakumulacijsko talno. Temperatura takšna, kot kakršnokoli drugo talno. Saj fizikalno ni nobene razlike.....
Nimam položeno na estrihe, pač pa kot klasično talno na izolacijo. Ker je šlo za adaptacijo sem bil omejen z višino. Mreža 6mm in estrih toliko da pokrije talno (ker mreža drži kompaktnost estriha, debelina nad cevmi ni pomembna
6 let brez problemov.........
Glede na časovno odmaknjenost težko povem ceno, a verjetno bistveno nižja od tega suhomontažnega sistema....
Če pa ti je prioriteta, da je v stanovanju manj packarije, potem se raje odloči za suhomontažno varianto.
Meni so sicer te variante na sistemske plošče skregane z logiko, saj v bistvo cevi tlačimo v izolacijo, namesto da bi ogrevale estrih imamo točkasto ogrevanje le na mestih cevi........, ampak to je zgolj mnenje.
Objave: 498
Teme: 26
Ocena:
0
Sam se bom enkrat v prihodnje lotil enakega projekta v kleti.
Najtanjši način sem našel tak, da se knauf plošče debeline 12mm razreže v trakove 100 - 150mm in jih položi na tla z razmakom debeline cevi 10mm. Nato se vmes vstavi cevi in zalije z lepilom in izravna z knaufom. Na tako površino se potem lahko položi poljuben zaključni sloj. Dodatna izguba višine pa je samo 12mm.
Ocena:
0
Načeloma je primerna podlaga pri talnem gretju tudi nekakšna akumulacija...
Tega se pri tej izvedbi bojim najbolj-segrelo se bo res hitro, ampak se bo hitro tudi ohladilo.
Ne vem pa, ali tak način izvedbe segreje tudi tlak pod cevmi oz obstoječi tlak.
Homer: s čim si ti pokril cevi na koncu? Na končano podlago se lahko polaga keramika in les?
Ime kdo kakšne slike izvedbe? Torej je strošek mreža in cev? Mrežo ni problem postaviti, pri ostalem pa dobiš majstra.
Ocena:
9
@matoz
No to, mi je bolj všeč kot plastika.......
Ocena:
0
Ima še kdo podobne izkušnje?
Ima kdo slike izvedbe? kako ste delali?
Ocena:
9
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/1N/xZ/3YayO1JQ/talnounichr("46")jpg[/img]
Objave: 5764
Teme: 1
Ocena:
32
To sem že enkrat nalepil. Koristi se tam, kjer se talno potegne od obstoječega radiatorja dalje.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kiring.si/shop/talno-ogrevanje-za-adaptacije/619-talno-ogrevanje-za-adaptacije-ftw108s.html">http://www.kiring.si/shop/talno-ogrevan ... w108s.html</a><!-- m -->
Ocena:
9
Sklepam, da je s takimi tankimi cevmi potrebno delat precej krajše zanke.
Zanimivo bi bilo slišati kako izkušnjo na daljši rok (morebitno mašenje cevi)
Ocena:
0
homer:
Ti si uporabljal mrezo 4mm?
Kakšne cevi si nababil? S čim si jih pritrdil na mrezo? vidim, da je na mestih, kjer si pritrjeval, sponka in nekakšna zaščita cevi?
Ker je mreža povsem na tleh je vezava cevi težka?