PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Notranja vrata in prezračevanje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kakšna morajo biti notranja vrata, da se omogoči pretok zraka v hiši, kjer je urejeno prisilno prezračevanje (z rekuperacijo)?
Izsesavanje zraka je v kuhinji, kopalnicah; v drugih prostorih pa samo vpihovanje.

Nekateri svetujejo "skrajšanje" dolžine vrat pri tleh (za 2,5 do 3 cm), drugi pa montažo rešetk na vratih.
Kakšne so Vaše izkušnje?

Hvala
Obstaja tudi varianta, da imajo režo nad zgornjim robom podpoja vrat.
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/files/vrata15bkyunichr("46")jpg[/img]
kako bodo pa takšna vrata izgledala, če bodo 3cm krajša? zelo smešna, če mene vprašaš.
Če že mora biti, potem bi jaz dal rešetke gor in ne bi krajšal vrat.
LP, Goran
Janbar,

Hvala za odgovor. Najbrž imaš s tem določene izkušnje. Lahko, prosim, kaj več napišeš o vratih, takšne izvedbe!
Dobrodošla bo kakršnakoli informacija, tudi (še) slikovna.

Iskrena hvala
Praktičnih izkušen njima, ker sem sredi gradnje.

Sem pa videl tako varianto izvedbe v večih dokumentih, ki so se nanašali na prezračevanje pasivnih hiš(razni viri na internetu).

Sodeč po slikah, je potrebno le podboje vrat imeti 2cm višje od pravih okvirjev vrat. Zgornji del okvirja vrat je malo porezan(tanjši). Odvisno kako montažer vrat postavi, lahko imaš na sredini dovolj veliko režo za prezračevanje.

Dodatna izboljšava, ki jo je možno naredit(zahteva večjo višino), da postaviš malo zvočnoabsorbcijskega materjala(tervol?), ki malenkost duši prenos zvoka iz preko reže.
Meni se zdi bolj pametno, da so rešetke. Sicer celo projektanti zatrjujejo, da ni kaj dosti komplicirat, da je dovolj špranja pod vrati. V mojem primeru so dnevni prostori itak povezani. Pri ostalih (spalnice WC in kopalnice) pa bom dal rešetke. Morda bo imel ponudnik vrat kako manj opazno varianto.

lp
sandi
Bil sem pri Remtyju kjer imajo nameščen prezračevalni sistem. Tam imajo vrata s centimetrsko režo spodaj pa pravi da zadostuje.
Reža pod vratih v dnevnih in pomožnih prostorih ni problematična.
Za otroške in spalne prostore pa ne bi želel imeti take reže pod vrati ali rešetke na vratih.

Centimeterska reža pod vrati ustreza po površini (dovodni) cevi fi10cm.
Iskanje po temi