Objave: 6
Teme: 3
Ocena:
0
Ali je nujno da mi dimnikarsko podjeteje meri emisijo dimnih plinov, ko pa mi to stori serviser plinske peči. Kot dokument imam potrdilo o servisu od uradnega serviserja za plinske peči, tudi mali listek, ko ga izpiše naprava, ko zmeri emisijo. /Imam plinsko peč Unical na prisilni vlek , vsako leto redno servisirana, vseskozi od enega serviserja, uporabljam UNP / Ali me dimnikarko podjetje lahko prisili in zaračuna merjenje ko pa to že imam. Drugo pa je, da ne vem če navadni dimnikarji to sploh znajo in mi lahko kaj poškodujejo. Ali imam pravico od njih zahtevati če imajo cetifikat za to opravilo. Danes nič ne veš kdo se ti lahko pojavi na vratih. Prosim strokovnjake za korekten odgovor. Upokojenka
Objave: 221
Teme: 2
Ocena:
0
imam isto situacijo in dimnikar ne hodi,ker ni usposobljen in zakaj bi,če to naredi strokovnjak,ki je tudi serviser.Dimnikar bi itak sam pobral denar.
Objave: 3458
Teme: 1
Ocena:
9
Zakonsko je za meritve pooblaščen dimnikar koncesionar . Meritve serviserja žal ne zadostujejo. (zaenkrat)
Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
V poročilih na SLO 1 je bilo objavljeno ,da kotli do 20kw ne potrebujejo pregleda,po sedanjem zakonu ,ki je v veljavi. Če to drži je dosti ljudi n......
Objave: 3158
Teme: 48
Ocena:
1
Kdaj je bilo to objavljeno, v Septembru se sicer obeta sprememba dimnikarske zakonodaje in odprava koncesij... kaj bo bomo videli...
Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
Včeraj v Dnevniku na Slo 1. Bilo je govora tudi o novem zakonu.
Objave: 425
Teme: 22
Ocena:
1
Tole o merjenju in pregledu peči je en sam nateg, kajti nihče me ne bo prepričal da je dimnikar usposobljen za vse vrste peči, lahko izmeri emisije toda šariti po peči mu ne bi dovolil, seveda si gospodje jemljejo vse mogoče pravice posebno pri starejših samo da bi kasirali