PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Električna napeljava vikend -varovalka

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravleni!

Potrebujem mnenje ,sem namreč v manjši dilemi:
Na starejšem vikendu imam električno napetost glavne varovalke 1* 25 A,ki jo pogosto meče ven.Števec je enofazen.
Ker je hčera in fant občasno na vikendu je poraba večja:pralni stroj,bojler 80l,električna pečica,sesalec električni radiator nam izklaplja glavno varovalko.
Moram poudariti ,da je instalacija starejše izvedbe,nekaj je tudi nadometne napeljave.
Zanima me,kako bi rešil zadevo,da ne bi prihajalo do teh težav nenehno posredovanje električarja.
Hvala za bilokaki nasvet.
LP
Razporedite uporabo aparatov, tako da nikoli ne bo večjega toka od 25A.
Ja ,to je lahko začasna rešitev.Žal je vse več aparatov na elektriko ...
Pa tudi ta mladim se težko kaj dopove...

....mogoče še kaj
ali tako kot ti je ''laso'' napisal ali pa trofazna elektrika,druge ni ob taki veliki porabi !
Mogoče pa res na 3 faze,hvala za odgovor.
Brez tri ne bo šlo, žal.
Kljub temu da ne vem kako propagirajo manjše porabe strojev, vsaka stvar rabi zagonski tok in tukaj je problem, da meče ven.
Al pa se zmeni z rajoncem, da ti glavno varovalko zamenja s tarifnim odklopnikom, pa boš le na gumb pritisnil, če ga vrže ven (če seveda imaš ustrezno glavno omarico, kjer je števec)
poglej tule (to232000):
<!-- m --><a class="postlink" href="http://mail1.eti.si/ETIW.nsf/1df75d5335704076c1256a4e0013b658/$FILE/ASTI.pdf">http://mail1.eti.si/ETIW.nsf/1df75d5335 ... E/ASTI.pdf</a><!-- m -->
Mi o avionu, pilot iz gozda....
okvals Napisal:Brez tri ne bo šlo, žal.
Kljub temu da ne vem kako propagirajo manjše porabe strojev, vsaka stvar rabi zagonski tok in tukaj je problem, da meče ven.

Zagonski tok ni problem, problem je trajna preobremenitev. Rešitev je priklop na 3 faze (povprašat je treba na pristojni elektro distribuciji, če sploh dovod to dopušča) ali pa omejit porabo v smislu sočasnega vklopa aparatov. Nasvet o tarifnem odklopniku je pa sploh dober, ker če se že zaj..š, samo pritisneš gumb in zadeva spet špila.
LP,
Samojed
Podobno težavo sem rešil z relejem, ki mi pri prekoračeni priključni moči selektivno izklopi najprej najmanj pomembne porabnike in če je potrebno še manj pomembne. Tisti porabniki, ki so pomembni se ne izklapljajo. Po prenehanju prekoračene moči, se porabniki avtomatsko priklapljajo nazaj. Rele sem dobil pri ABB (LSS 1/2), sem pa opazil, da ga ima tudi Schneider electric.
1 x 35A bi moralo zadostovati, če ni ogrevanje na elektriko.
Danes smo montirali tarifni odklopnik,zadeva deluje .
Hvala vsem za nasvete.
LP
Iskanje po temi