PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Kronoterm - oblak

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vuego: pa kdo govori o odprtem dostopu in podobno. Nastavi mocno geslo pa si miren, 99% script kiddy-ev ti odpade, povrh tega je povezava tako in tako kodirana (https), tako da al to al VPN - podobn smorn. Sploh pa, sa je lepo pokazat, da znate kak port odprt, samo preko tega ti res noben ne bo vdiral :-) Pa ce je ze res tako hudo, odpri port samo za Kronotermove ip-je in lahko precej mirno spis :-)

Telekom serviserju pa tole: cimprej sezidajte optiko, pa se ne bo treba bat strele, vsaj ne te, ki udari preko zunanjega tel. kabla :-) Hvalabogu imam T-2 optiko ze skoraj 5 let in dosedaj nobenega problema, prej ste pa mi res letno menjali modeme... :-)
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Homer Napisal:@thundercat
Res je! Ko si povezan z internetom imaš tudi možnost, da ti kdo vdre v računalnik.
Zakaj pa se ne bojiš, medtem ko tu pišeš na forumu?
Si morda na Facebooku?
Pozor, NSA pridno spremlja vse dogajanje in tiste ki so ti prijatelji .....

Moj intranet je ustrezno varovan s firewallom, nobena naprava ni vidna v internetu. Pa tuki ne gre za paranojo ampak bolj poklicne deformacije.

Nsa me ne skrbi. Tudi ne fb , kaj šele pisanje po temu forumu. Bolj me zaradi mojega dela skrbijo naprave povezane v internet z utp kablom. Manj vdiranje vanje pa vendar se morate vsi zavedat da obstaja ta možnost, ki bo v prihodnosti vedno bolj realna.

Poznam primer ko so okradli hiši na osnovi pisanja človeka na fb kako grejo z družino na morje za par dni. Neumnost uporabnikov in iznajdljivost kriminalcev pač
Ne gre za odpiranje portov ali ssl ali vdiranje v mrežo. Zakaj bi morala TČ posredovati podatke ponudniku/upravitelju/serviserju/oblaku?

Pri tem "oblaku" je potrebno tudi razčistiti sistem delovanja. Gre za "client" mode (TČ posreduje podatke samodejno in lahko deluje tudi za FWjem in dinamičnimi ip-ji ali gre za server način, kjer "oblak" pull-a podatke. Glede na napisano je verjetno taprvo.

Kakšna prednost je da mi naprava pusha podatke v oblak proti shranjevanju podatkov interno v napravi in ustreznim vmesnikom, ki bi laufal v napravi?
Citat:Poznam primer ko so okradli hiši na osnovi pisanja človeka na fb kako grejo z družino na morje za par dni. Neumnost uporabnikov in iznajdljivost kriminalcev pač
Za to ti ne pomaga nobeden firewall ......
Ah... Smo prisli iz uporabne stvari na paranojo...
Previdnost je vedno potrebna, samo imam obcuek da pretiravate, saj sem vam lepo povedal, da ni bilo nobenih dohodnih paketov do toplotne crpalke razen ob nadgradnji SW
@bvs ti si dokazal svoj fail pri izracunih cen energentov, se sedaj se tisti tabeli smejim
Vendar je Kronotermova oblačna rešitev očitno drugačna -TČ je načeloma ves čas povezana v oblak :wink:
Pa ne preko modema TČ, kot je bilo v prologu napisano, pač pa prek uporabnikovega omrežja -kakopak.

Predlagam, da se serviserji Krono TČ in podobni -izjav v zvezi z varnostjo omrežij in interneta v bodoče izogibate ne samo na forumu ampak tudi na terenu. Znat vtaknit UTP kabel v modul TČ-jke (mimogrede omrežni kartici očitno rečete kar modem) vam ne bi smelo dati prepričanja, da o internetni varnosti kar koli veste.
Predlagam, da se raje dobro naučite pomena in nastavitve parametrov TČ in ostalih zahtev montaž TČ, ki za večino gotovo še vedno niso mala malca -se motim?

pa bi morala biti :wink:
Migaj s kom imas ti v zivljenju probleme...
morda pa jih imaš ti
Homer Napisal:
Citat:Poznam primer ko so okradli hiši na osnovi pisanja človeka na fb kako grejo z družino na morje za par dni. Neumnost uporabnikov in iznajdljivost kriminalcev pač
Za to ti ne pomaga nobeden firewall ......

Res ne, ti pa pomaga malo logičnega razmišljanja.

Včeraj sem se na sejmu ustavil pri Helios prezračevanju. Rekuperator vreden 3900 EUR ima mrežni priklop. ki sicer ni povezan v noben oblak (pohvalno), nanj dostopaš lokalno, v računalnik vpišeš IP od naprave in si na web vmesniku, kjer ti kaže različne podatke (temperaturo vpiha zraka, odpadnega zraka, moč prezračevanja). Opcijsko se zadeva tudi v oblak poveže in do nje dostopaš prek spletne strani ponudnika (dostop kjerkoli).

Ključna zadeva je tuki opcijsko. Ne pa da si v to prisiljen.

Še vedno pa sam osebno priklopa UTP kabla ne-bi izvedel direkt na modem, ampak dal k napravi AP point, ki se preko wifi poveže do modema-routerja, in potem bi pa šel po mreži naprej na napravo. Spet zaradi bojazni pred strelami. Sori, poklicna bojazen/izkušnje.
[img]httpsunichr("58")//33unichr("46")mediaunichr("46")tumblrunichr("46")com/612e645263602bdb39aa083ff699d4f8/tumblr_nab631WYcu1tv4k5po1_400unichr("46")gif[/img]
Ej sam ste pa res paranoiki :-) Ko brskas po straneh vec izvejo o teb, kot ce bi ti nekdo res vdrl v Kronotermov webservice in prisel do podatkov ogrevanja, mi verjames to? Nekateri res pretiravate v napacno smer. Gre za storitev v dobrobit uporabnika. Res je, da bi celotna zadeva lahko tekla na sami crpalki oz. tam vgrajenem vmesniku oz. na uporabnikovi lokaciji (tako ima vmesnik moje crpalke), samo ce ne gre pac ne gre (sklepam iz dosedaj prebranega, lahko celo da gre, kaj pa vem - monterji tud ne poznajo vseh funkcij verjetno). Kakorkoli, pac uporabis to resitev in jo zavarujes po svojih zeljah / zmoznostih. Mimogrede folk mece vse zive podatke, slike sinhronizira s Picasso (G+), Instagramom cist tko za keks pa nic ne de... Kvaliteten pass, kodirana povezava, omejitev na izbrani ip - ce to ni dovolj, pa res ne vem :-) Namrec, ob upostevanju navedenega si bolj varen kot pri placevanju prek plastike na vecini sajtov :-) Res, ne prevec pretiravat - za osnovno varnost je ze Kronoterm poskrbel, kr'en kekec ti ne bo uletu v racun :-) Glede na doseg informacij, tud ni vredno hekat - koga boli s kolk stopinjami grejes :-)
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Tudi to drži in ne nazadnje ne rabiš sploh vtikat UTP kabla v TČ, če nočeš.
Samo vedno je treba reči bobu bob.
bvs Napisal:@sstane, dejstvo je, da gledava na zadeve vsak iz svojega zornega kota, zato kar pusti UTP kabel takšen kot je :wink:

P.S. Serviserja TČ sem podučil s pomočjo serviserja iz tega foruma. In mu je blo nerodno, kasneje je s cmokom v grlu priznal, da se zavedajo napake. Imena serviserja, ki mi je pomagal ne bom izdajal, da ne bo spet kakšnega špitirja :mrgreen: .
Prosil sem te da me poučiš o zlorabah katere omenjaš da se lahko zgodijo. Rad bi konkretne primere. Kar se tiće mojega PC imam zaščitenega z plačljivim Kaspersky internet securiti ne z kakšnim zastonskim imam še Anti-Malware, firewall je vedno vklopljen to samo v informacijo. Lahko uporabiš tudi strokovne izraze ni problema.
Kar se pa tiče thundercat- a razmišlam da bi začel naokoli hoditi v faradajevi kletki da me slučajno ne zadane strela.
thundercat obvlada :wink:

Ma kakšna paranoja?
TRANSPARENTNOST :!:
Ne nazadnje je debata izpostavila rizik, da ti strela, ki morda niti ne udari prav blizu, prek telefonskega ter UTP kabla uniči poleg tudi še modul/elektroniko TČ.
Kronotermovci ta rizik objasnite potencialnemu uporabniku?
Ali pa samo razlagate neko slabo izkušnjo z zanesljivostjo/kvaliteto wifi povezave?

Nauk: ne podcenjevat uporabnikov.
Confusedhock: Ne morem verjet z čem se eni ukvarjate. Če ga ni ni v redu, če je pa lahko udari strela ..... :roll: :roll:
1 ... 3 4 5 6 7 ... 10 Pojdi na stran 
Iskanje po temi