Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Ne vidim vzročne povezave med TČ v oblaku in krajo tvojih bančnih podatkov oziroma praznjenjem bančnega računa.......
Objave: 8615
Teme: 23
Ocena:
11
Zakaj delaš neke zaključke na podlagi svojih domnev?
Meni ni dosedaj noben še nič ukradel, vsaj evrov -kolikor vem, ne.
O ostalem ne bi v tej temi.
Ocena:
9
Te domneve jaz nisem začel ......
Objave: 326
Teme: 10
Ocena:
0
Ker delam na Telekomu kot serviser oz. rajonski monter, me omenjena rešitev skrbi predvsem iz enega razloga.
Ko bom prišel k stranki menjat od strele skurjen modem, se že sedaj bojim kako mu bom moral povedat, da mu je poleg modema in komunikatorja strela skurla še kako toplotno črpalko naprej po mreži.
Objave: 1855
Teme: 7
Ocena:
15
@sstane, dejstvo je, da gledava na zadeve vsak iz svojega zornega kota, zato kar pusti UTP kabel takšen kot je :wink:
P.S. Serviserja TČ sem podučil s pomočjo serviserja iz tega foruma. In mu je blo nerodno, kasneje je s cmokom v grlu priznal, da se zavedajo napake. Imena serviserja, ki mi je pomagal ne bom izdajal, da ne bo spet kakšnega špitirja :mrgreen: .
Objave: 3209
Teme: 61
Ocena:
17
Osebno se strinjam z bvs in thundercatom.
Sem delal kar svoje čase v informatiki in niti pod razno ne bi pustil odprtega dostopa v svoj intranet. Niti nimam interesa, da katera koli naprava posreduje podatke iz moje hiše tretji osebi. Če že, naj ima naprava svoje service, do katerih dostopam neposredno na napravi, serviserju pa odprem vpn po potrebi.
Tako kot serviserju ne dam ključe od hiše, da pride kadarkoli pogledat TČ, če deluje, niti jih ne dajem električarjem, da sami pridejo popisat števce, kadar se jim zahoče, analogno velja tudi za elektronski del doma. In v ta elektronski del spadajo certifikati, online banke, email ipd. Nič ne skrivam, za to pa še ne pomeni, da kar vsakega spustim notr.
Ocena:
9
Koliko portov imaš v tem trenutku odprtih na svojem računalniku?
Najbrž niti ne veš .......
Ocena:
17
Vem, koliko in točno katere imam odprtih na svojem Ciscotu...
Znotraj intraneta na vsakemu računalniku pa res ne.
Ocena:
9
@thundercat
Res je! Ko si povezan z internetom imaš tudi možnost, da ti kdo vdre v računalnik.
Zakaj pa se ne bojiš, medtem ko tu pišeš na forumu?
Si morda na Facebooku?
Pozor, NSA pridno spremlja vse dogajanje in tiste ki so ti prijatelji .....
Ocena:
17
Misliš, da se intranete varuje pred NSAjem?
Objave: 326
Teme: 10
Ocena:
0
Če je zadeva povezana preko wifi in bi šla prejo mojega domačega firewalla bi se še strinjal z njo. Odpreš zunanji dostop samo do lokalnega ip-ja naprave (tč), in samo na zahteco ko kronoterm želi dostop.
Vam pa vsem svetujem iz izkušenj. Utp povezava do katerekoli naprave preko modema je riskantna zadeva ob udarih strele. Imaš lahko hišo ustrezno zaščiteno in ozemljeno s strelovodom, zavedajte se da je modem po bakrenem omrežju neprekinjeno povezan s par kilometri bakrenega kabla v omrežju telekoma. Imamo ustrezna varovala na omarah vendar so ob udarih strele v linijo večinoma neuspešne.
Lani sem menjal modem na 1 mesec stari novogradnji, neh hiši od Lumarja, z vgrajeno centralno nadzorno točko inteligentnega nadzora. Stošek menjave modema brezplačen, inteligentni sistem hiše v vrednosti 5000 eur uničen. Sej je bli zavarovanje sam vseeno.