PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Betonski rezervoar za pelete

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo,

zanima me, ali ima kdo izkušnje z betonskim rezervoarjem za pelete?
Betonski rezervoar naprimer kot je na sliki:
[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/download/fileunichr("46")php?id=14346&t=1&sid=0f342c7ed14dc7c7c661fa6f24259a81[/img]

Postavljen bi bil na prostem, na zunanji steni kurilnice.
Zanima me, ali bi lahko prišlo do težav s peleti zaradi tega, ker bi bil zalogovnik izpostavljen vremenskim vplivom? Kaj pa kondenziranje?

Hvala za vsak uporaben odgovor.

lp, Peter
Ne priporočam .
Vlaga in še enkrat vlaga je neprijatelj peletom.

Lp
Ob dobri hidroizolaciji in vsaj tistem delu ki bi bil zunaj na prostem še termoizolaciji nebi smelo biti problemov... seveda da je izvedeno kolikor toliko solidno...

sam imam zalogovnik na dveh straneh meter in še nekaj v zemlji, tla na zemlji so betonska in v njih še meter pod nivojem nekašen stožec v katerem je polž, premazano z hidrostopom... strop je betonska plošča in dve steni ki gledata iz zemlje iz betonskih zidakov, v bistvu je vse to na dežju in snegu, na stropu je dodatno stiropor, na zunanji strani pa izotekt s posipom ... v petih letih nikoli nisem imel problemov...
Razmišljal sem, da bi zalogovnik od znotraj "prebarval" s hidrozanom, edino izolacija od zunaj je težje izvedljiva, ker gre za okrogel zalogovnik.

Pokrov bi bil lahko oblečen v izolacijo, ne vidim težav.

lp, P
Iskanje po temi