PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave lastna hvala - cena mala :) LED svetila

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdrav

V cem ce dhgate razlikuje recimo od ebaya?
Oziroma v cem
So prodajalci drugacni od tistih z ebaya?
Kvalitetnejsi kitajci?

Hvala
Pozdravljeni

Imam vprašanje glede Kitajskih LED žarnic.. Že ob prven nakupu sem opazil da se prozorna plastika ki obdaja ledice precej segreje.. Zadevo sem ignoriral, potem pa so po mesecu-dveh začele odpovedovat.. In sicer če pogledaš v žarnico vedno najdeš da ima 1 ledica črno piko.. Lahko je tudi popolnoma scvrta.. Ali se vse LED žarnice tako segrevajo? Zadevo sem začasno "rešil" tako, da sem odžagal prozorno plastiko ki obdaja ledice , tako da se toplota lažje odvaja stran od žarnice.. Ima kdo iste probleme? Žarnice so bile kupljene na Aliexpress.. Se pa zavedam.. Se pa zavedam da za tisto ceno kvalitete ne bo.. Smile

Gre za E27 Corn obliko žarnice s 36 ledicami. Oblika ledice je 5730
Luč določene moči bo oddajala določeno količino toplote. Vprašanje je le, kako je izvedeno odvajanje te toplote. Večinoma je izvedba slaba.
Ta žarnica je 4 watt (sem jo izmeril).. Je normalno da razvije tako temperaturo da posamezno led diodico dobesedno scvre? Odkar sem odstrani tisti zaščitni prozorni pokrovček mi še ni pregorela..
Če ti jih "v hrbet mečejo" potem je jasno da šparajo na vsem, kar ni nujno za trenutno delovanje. In hlajenje za tistih nekaj sto ur "ni nujno", pravzaprav je nezaželeno, saj ti bodo jutri spet prodali enako poceni svetilko, ko bo ta šla v večna lovišča.....

Največji dosežek razvoja je, če izdelek deluje garancijsko dobo in 1 dan.
Kitajci so to dodelali "v nulo" in doktorirali. Sploh ni potrebno, da deluje garancijsko dobo, saj je jasno da svetilko ne boš reklamiral, ker so stroški preveliki.....

PS: Koliko misliš da je izkoristek LED?
Čeprav napram drugim klasičnim virom velik, pa še vedno majhen!
Večina teh watov gre v toploto. Ker hladilnika ni (ali pa je premajhen, se LED dioda pregreva in seveda ko je preveč, je preveč .....)
Ledice tipa 5730 in 5630 (velikokrat se prodajajo 5630 po obema nazivoma) proizvajajo precej toplote. Imam LED trak 5630, ima odlično svetilnost, a če ne bi bil motiran v dobrem alu profilu, ki dobro odvaja toploto bi bil že zelo ubogi.
Drugače imam tudi sam nekaj corn LED sijalk, a z njimi ni podobnih problemov. Je pa res, da jih ima večina vgrajene module Epistar model 3014 (mini modulčki). Grejejo se zelo malo, toliko, da jih lahko vedno primeš, tudi po nekaj urah neprekinjenega delovanja. Imajo celo čredo ledic in niso tako poceni kot ostale.
Se strinjam... Problem pregrevanja imam z ledicami tipa 5730... Žarnice z ledicami 2835 mi še niso odpovedale. Tudi segrevajo se bistveno manj..

Imam pa tudi corn žarnico z ledicami tipa 5050. Prav tako se segrevajo. Porabo imajo 4 watt, svetilnost pa precej slabso od žarnice iste moči z ledicami tipa 5730.

Mi je pa tudi že pregorela GU10 Power LED skupne moči 1,2 Watt... Prav tako vidna crna pikica na ledici... domnevam da se je pregrela kljub mči 0,4 watt , ki ga je prejemala posamezna ledica...
Zdravo,

zanima me, kje kupujete LED žarnice. Rabil bi za plafornjero; to kar se dobi pa v Merkurjih (ko vprašaš za žarnico LED), ti pa ponujajo tisto s kotom 120°, za kar pa je jasno, da bo v plafonjeri (ko "našraufaš" horiznotalno) svetilo narobe.

Torej zanima me:
- katera znamka
- trgovina
- fizična trgovina ali preko neta?

Pa iščem kvalitetno robo (ne kitajcev).

Lp
Če imate lepo plafonjero, ki bi jo radi obdržali, lahko odstranite obstoječe okove (grla) in na to mesto pritrdite gotov komplet led vložek prav za plafonjere, ki ga dobite v elektro trgovinah (WattElektro v Trzinu, pa še kje drugje), za cca 35€.
ne nimam še nič. Moram kupit, ampak rabim plafonjero. Tisto kar pa prodajajo kot tipsko (ekvivalentno bivšim 60W), pa je prešvoh zaradi višine stropa. Zato iščem nekaj, kar bi lahko malo boljše izkoristil preko močnejše žarnice.
To bi moralo biti ekvivalentno najmanj 120W:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.internetnatrgovina.com/svetilka-stropna-led-25w-jurba-dl-218l-p-5567.html">http://www.internetnatrgovina.com/sveti ... -5567.html</a><!-- m -->
Ja ampak tu ne moreš "žarnice" (na linku temu rečejo "vir svetlobe") menjat. Se pravi, če bi rabil kdaj švohnejšo, lahko celo luč menjam, povrh vsega pa še električarja kličem, da to naredi (jaz nimam elektro znanj). To je v bistvu totalno nepraktično. Res, da dolgo zdržijo te sijalke (30.000 ur), ampak...

Se pravi, da iščem rešitev, ko enkrat po montaži dalje vse sam delaš (menjaš žarnice ali vire svetlobe), ne da vsakič, ko hočeš spremembo, kličeš električarja. Pa tudi sicer dvomim, da toliko zdrži. Nekaj takega so se hvalili pri varčnih žarnicah, pa je bila samo reklama (utripalo je že pred tem časom, ampak čudežno vedno po koncu garancije...
Vzemi klasično žarnico.
@T0RN4D0: problem je, da dopušča max 60w (kar je premalo). Če daš pa močnejšo noter, pa takoj pregori... Še kakšna pametna ideja?
Najcenejša in najboljša opcija :wink:
LED paneli:
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")ebayunichr("46")com/itm/291348832584?_trksid=p2060353unichr("46")m2749unichr("46")l2649&var=590468755061&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT[/url]
Driver:
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")ebayunichr("46")com/itm/281538479163?_trksid=p2060353unichr("46")m2749unichr("46")l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT[/url]

10min dela z montažo in imaš :mrgreen:
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/1I/4c/2etzpVIs/dsc0194unichr("46")jpg[/img]

Edit... Aja, tebi sem pa že na slo-tech odgovarjal
1 ... 4 5 6 7 8 ... 10 Pojdi na stran 
Iskanje po temi