PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Peč na pelete Centrometal PelTec 36KW - lambda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sem ti pustil zs.... da ne bova pisala esejev
[url=httpunichr("58")//zenlesunichr("46")net/]les je lep[/url]
... Vaja dela mojstra - Mojstri pa vajo ...
Dvižni vod 60? zakaj saj imaš regulacijo. V tem času je pri meni 42 pri -2 prva etaža 21,4 ,druga etaža 23,5 180m2 ogrevanja ,kotel CM 20kw .Ta regulacijo od Sel. se mi zdi eno veliko sranje ali pa so napačne nastavitve. Če ne misliš izolirat hiše kar iz prvega prispevka ni bilo za razbrat boš pa č imel porabo takšno kot je. Res z fasado se ti ne rabi mudit ,ker tam so prihranki naj manjši ,stavbno pohištvo , strop proti strehi in radiatorje z nenormalno količino vode in nikakvim izkoristkom pa le postopoma zamenja. Ti radiatorji delujejo na visoko temperaturni sistem ,kateri so bili v uporabi takrat ko se je ogrevalo z kotli 35kw naprej in za gorivo uporabljali visoko kalorični premog in malo drv. Saj pri meni je bilo tako da smo porabili 4m3, in 6 do 7 ton premoga (to je bilo med 1980/89).
Sem bil pod vtisom, da največ prihranka prinese prav izolacija ovoja stavba, nato šee izolacija podstrešja? Se motim? Ma kdo kakšne podatke, kako se procentualno gibljejo toplotne izgube?
Najvec je podstreha in okna.... najmanj od vsega je fasada..... je pa kar nekaj na pametnem reguluranju koliko toplote in kako spuscas v hiso

Lp
Colin
jani65

če bi bral colinmcrae- ove prispevke v njegovi temi, potem bi vedel zakaj porežeš špičke pri dvižnem vodu... sam se z njim strinjam... seveda ne moreš ne moreš nekomu reči sedaj pa spusti za toliko, to mora vsak sam vedeti kje je tista meja... lahko imava midva čisto enaka objekta in ogrevanje, pa to še ne pomeni da bova obadva zadovoljna z isto krivuljo ogrevanja...
in če sem leak -a dobro razumel ima ravno tu kar nekaj rezerve...
Toplota se dviga in ko jo začneš zadrževat se začne delovat na stene ,stene pa imajo možnost akumulacije in jo tudi vračajo zato je pomembna izolacija ostrešja vsaj 25 cm ali več. Sledi stavbno pohištvo in potem fasada. Izolacija v tlakih je pa itak samoumevna.
Če mora imeti dvižni vod 60°C potem je poraba temu primerna in če bo jo hotel znižat , kar je iz prvega prispevka za razbrat ,bo moral naredit kar nekaj potez, da mu to tudi uspe.
A ne določa temperaturo dvižnega voda vremenska regulacija in se le tej prilagaja temperatura peči?
Posledično pa je manj vklopov, mi jih imamo samo dva na dan enega zjutraj in enega popoldne , ko se fila dnevni zalogovnik pelet
Hja, modulacija moči peči gorilca in hkratna regulacija dvižnega voda. Možnosti, da to obvlada specialka je veliko, od nizkocenovke to ne gre pričakovati.
zase težko rečem da kaj dosti vem o sami regulacije PelTeca, tako da nebom prav pameten... vendar če sem prav razumel leak -a so v delu proti hiši izločili samo kotlovsko regulacijo in jo nadomestili z WDC - jem... in tole je samo moje laično mnenje, mislim da načeloma sam Wdc ne more biti toliko kontabilen z samo pečjo kot sama tovarniška regulacija...
bom še jaz nekaj dodal.... peč gorenje regulacija vpiha... je eno, drugo je temperiranje hiše.... ne vem eni zagovarjate modulacijo gorilnika, na isti kotel, ki bi naj grel z 25 kw drugič z 35 KW ne vem no, meni se ni obneslo.... sem bolj, za šopanje peči, in shranjevanja viška....

lp
colin
Tudi zelo veliko vžigov imaš na dan, glede na vsebnost vode v kotlu, katere je najmanj trikrat več kot je pri klasičnih litoželeznih kotlih s prigrajenim gorilcem.
Sploh pa je modulalacija prav pametna zadeva in preprečuje to nenehno vključevanje sploh pri kotlih brez hranilnika, kar Colin še vedno ne razume, kako le ta deluje tudi še pri tako šminkerskemu gorilcu kot je ferroli.

Osebno bi problem naslovil tudi na Centrometal, pa ne zaradi porabe ampak zaradi vžigov. Mogoče je le monter še nevešč nastavitev, kajti kotel je sorazmerno nov in vprašanje koliko jih je že nastavil in tudi
kot smo že tudi tukaj ugotovili, da je vsaka kurilnica objekt zase, in se iste vrste kotla povsem različno obnaša glede na zahtevane pogoje obratovanja in navad ter veščine kurjača, pa tudi če ogreva s peleti A 1.

Firma si verjetno ne bo dopustila, da njihov produkt ne bo deloval za kar je bil narejen in tudi poceni ni bil. Pa tudi z razvojem gredo zaenkrat zgledno naprej.

Fantje pa še nekaj priznajmo, tudi zime praktično letos kot (tudi lani) še ni bilo razen malo okoli novega leta in zadnji teden. Še mesec in pol takih temperatur kot so današnje pa pride na porabo 8 ton in bi razmerje 1:2 bo kar držalo.
picas55 Napisal:Osebno bi problem naslovil tudi na Centrometal, pa ne zaradi porabe ampak zaradi vžigov.

To so visoko temperaturni kotli zato je logika regulacij taka kot je . Pa pokliči centromental in boš dobil enak odgovor.

Lp
@Picas55 še predobro vem, kaj je modulacija.... zakaj imam način ogrevanja, ki ga imam meni je peč nastavljena na modulacijo porabila cca 35% več kuriva kot zdaj, ko jo kurim, pri nazivni vrednosti, višek, pa shranjujem (mimgrede ne uporabljam ferolija, že nekaj časa)...

saj maš kar nekaj literature:
[url]httpunichr("58")//gcsunichr("46")gi-zrmkunichr("46")si/Svetovanje/Clanki/Grobovsek/PT117unichr("46")htm[/url]

na tem linku, je za laik-a kar dobro razloženo.... maš pa na to temo še več strokovne literature, moje trditve so na nečem bile osnovane, potrjene pa tudi v praksi...

lp
Colin
Vidim da zadevi nebom prišel do dna , kajti vidim da vas je večina iz "hobi programa".

Colinmcrae : hvala za ponujeno priložnost da govorim z vami ampak vidim da moram prvo "naštudirati" TOPLOTNE IZGUBE IN IZKORISTEK PRI OGREVALNIH KOTLIH, da bom lahko z vami komuniciral.

giovanotti Napisal:Hja, modulacija moči peči gorilca in hkratna regulacija dvižnega voda. Možnosti, da to obvlada specialka je veliko, od nizkocenovke to ne gre pričakovati.

Kolikor je meni jasno VDC sam regulira dvižni vod - mi pa ga imamo možnost z optimirati na osebno počutje v prostorih ;Primer : ali imaš rad toplo sobo prej ali kasneje kot ob 6 uri zjutraj.

picas55 Napisal:Tudi zelo veliko vžigov imaš na dan, glede na vsebnost vode v kotlu, katere je najmanj trikrat več kot je pri klasičnih litoželeznih kotlih s prigrajenim gorilcem.

Na današnji dan imam povprečno 36 vžigov/ dan za obdoje 109 dni kurilne sezone. Vsebnost vode v kotlu je 108 L ...

Če ve kdo kako spremeniti oziroma nastaviti regulacijo kotla ali VDC10B da se vrednost vžigov zmanjša za maximalno 20% sem zelo vesel vašega odgovora. Pod 20% pa vem da nebom prišel , kajti toplotne izgube na objektu so ogromne.

Dokler nebom saniral teh toplotnih izgub bom pa probal nastaviti idealne nastavitve regulacije.

Lp
1 2 3
Iskanje po temi