Evo Bohinc, stanje je tako.
TČ je Toshiba Estia 11 kw, montirana pred slabim letom, "stric" Telmos.
Postavljena morda na malo ponesrečeno mesto, na S del hiše, kjer je pri nas kar .... emmmm... , "izrazita" burja

, ampak se mi je tam pač zdela najbolj žensko-logična postavitev, ker na vidni del hiše raje posadim rože!
V četrtkovem in petkovem dnevu je to pomenilo, da je sneg nosilo " k pr norcih", da so se delali zameti na vseh straneh TČ, da se je voda nabirala na podstavku in okoli, ker je bilo vse zabasano z snegom, ter seveda hitro spremenila agregatno stanje v trdega, skratka cel žur.
Moj dragi je bil kot ponavadi cel teden na poti, najstniki v Ljubljani, jaz pa sem se lepo veselo sama borila z naravo....

Sem zmagala, sicer komaj, ampak sem.
Led po tleh TČ sem topila z ogromnimi količinami tople vode, toliko časa, da je odmrznila tudi zgornja plast rizlov in je vse skupaj začelo lepo ponikati, toplotni črpalki pa sem debelo uro delala vročo fen frizuro.
Problem je bil, ker se je zgodba ponovila na 2 uri, do petka dopoldan smo namreč dobili luštnih 70 cm snega, plus zameti, ki jih je delal severnik.
Smo na nmv 610 m, dolenjsko-notranjski konec.
TČ je bila pridna, defroste je vzorno izvajala, grelci se ji niso nič vklapljali, skratka vse ok.
Vhodna temperatura v talno je 27 C, v hiši je 22 C, ( danes zjutraj je bilo zunaj -8), bojler 300 l za toplo vodo 45 C.
Včeraj sem izkoristila redko prisotnost mojega dragega, da je lepo sčistil okolico TČ, da vsaj ve da jo ima, TČ namreč
Plani za bodoče : nujno bomo iz podstavka spravili vsaj 20 cm rizlov, ter naredili dodatni odtok. Spomladi, ko bo toplo, nič prej. Razmišljam o zasaditvi 2-3 smrek nekaj metrov pred TČ, da bi vsaj malo ublažile veter.
To je to, hvala vsem za nasvete in pomoč, pozno zvečer, ko ne veš kaj bi storil je ta forum namreč zlata vreden!