Nič ne bi pomagalo, pa če bi DHT TČ sanitarno vodo dogrela v 5 minutah.
Kaj res ne razumeš v čem je problem?
ogrevanje prostorov v odvisnosti od sobne temperature:
nastavitev: 22
eventuelni izklop pri 22,5 -to se zgodi samo, če je krivulja previsoko ali posije sonce ipd
eventuelni vklop pri 22,4
OK
....
zgodi se preklop na ogrevanje sanitarne vode
mine 25 minut in notr.temperatura ta čas pade na 21,8
SV je ogreta, vendar ni preklopa na ogrevanje, pač pa gre TČ v spančanje :oops:
povsem po nepotrebnem mine še 50 minut, dokler notranja temperatura ne pade na 21,4,
da TČ začne nazaj ogrevati :oops: :roll: :!:
TO NI OK.
Je zdaj jasno?
Morala bi samo obstajati nastavitev, da gre TČ po dogrevanju sanitarne vode, takoj nazaj na ogrevanje prostorov

,
če je notranja temperatura nižja od željene.
Poleg tega ogrevanje sanitarne vode vendar ne more počakati! -da me boljša polovica izseli :oops: :?:
prasuvse Napisal:DHT po sobni in vremenska krivulja ne deluje oz. temp.vtoka gre preko max.željene kar je nastavljeno v krivulji. Preveri, kako je pri tebi, če ti tvoja DHT upošteva krivuljo ob merjenju sobne temp.
Nak, DHT perfektno regulira krmiljenje temperature ogrevalne vode po vremenski krivulji s hkratnim upoštevanjem nastavljene sobne temperature. Pač ves čas izračunava korekcijo oz odmik temp ogrevalne vode od krivulje, glede na gibanje notranje temperature. Seveda, samo v primeru, ko je krivulja vsaj približno umerjena. Tako, da pri nas notranja temperatura v praksi odstopa samo do 2 desetinki navzgor ali navzdol, dokler ne pride do nepotrebne prekinitve ogrevanja, po končanju dogrevanja sanitarne vode ali do dosti sonca čez okna.
Verjemi mi, da poznam delovanje in obnašanje svoje TČ v različnih pogojih -pri meni možnih nastavitvah, najbrž bolje od vseh profesionalcev skupaj. Govorim za svoj primer, ne za druge.
Delovanje samo po krivulji v odvisnosti od zunanje temperature pri meni ne pije vode, zaradi občasnih velikih sončnih dobitkov čez okna ter cigel fasado, razen če bi v dnevne prostore na vse radiatorje namontiral termostatske ventile. Glede na to, da so to štirje največji radiatorji, skozi katere bi se ob soncu zaprl pretok, tega ne nameravam narediti. Če bi to vseeno naredil, bi se letna poraba samo povečala, ker bi po nepotrebnem oz non-stop ogreval hodnike in spalnice tudi v sončnih urah vse do zunanjih +18.
Majhna dograditev softwerja je veliko boljša rešitev, pa četudi bi veljala samo za nove mašine.