PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Led na tč

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fantocci Napisal:@AlanFord

Dobar Smile
Ledu je bilo kaj? Vidim, da si zadnjo rešetko kar snel.
Pri meni se led nabira na spodnjih 5-10 cm. Verjetno zato, ker podstavek ni najboljši (na enem delu ne ogreva dovolj pladnja).
Skorja ledu se nabere tik ob uparjalniku cca pol centimetra stran od njega. Ker sem mrežo že prej snel, ko sem odmetal sneg, se je skorja zlahka odlomila in odpadla. Prej z mrežo pa je bila j..a. Skorja se vseeno ne odstrani v celoti, ker je spodaj debelejša in zataknjena med robom ohišja in uparjalnikom. Zato pa bi tam čisto na dnu vstavil grelni kabel in bi tako lahko skorja kar sama dol padla.

Homer hvala. Res je. Želim imeti navaden, vendar močan kabel (reda kW), ki ga bom sam krmilil.

Med vsem tem kidanjem (že tretje leto) so lamele na uparjalniku tu pa tam že malo povite. Tako, da pe poleti čaka nekaj dela z dobrim glavnikom :oops: .
Fantocci Napisal:Imaš TČ kaj dvignjeno ali je teh 100cm v globino ispod nivoja?

TČ ca 20 cm nad cevjo in nivojem pločnika, ravno zaradi snega. Sem pa opazil da zubadan prvih ~ 3 cm uparjalnika spodaj vedno ogreva, zato tam niti ne zasreži. Podobno ima rešena Estia.
ginekolog Napisal:Jaz jo imam pod napuščem ob boku hiše (70cm napušča), 15cm od fasade, pod njo jašek fi 100cm, globine 100cm. Ni sledu o ledu, snegu.. dela bp.
Kaj pri tebi ni zapadlo 80 cm snega.
Nam so zaradi tega sindikalne igre na Pohorju danes odpadle. Verjetno zato, ker ni snega v dolino.
alanford Napisal:A ve kdo kje se da dobiti relativno poceni grelni kabel krajše dolžine do dveh metrov?
P.s.
Namestil bi ga na dno uparjalnika, da mi stali skorjo ledu, ki nastane zaradi snega.

Link za grelne kable!
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ogrevam.si/">http://www.ogrevam.si/</a><!-- m -->
Fantocci Napisal:Imaš TČ kaj dvignjeno ali je teh 100cm v globino ispod nivoja?
malo nerodno postavitev imaš....in prav sedaj jo direkt zasipava (SV veter) Tudi jaz mam vhod v hišo zasnežen, TČ je pa na južni strani in vsaj ob sedanjih vrem. neprilikah ni panike..
Nerodno je postavljena glede vremena (to sem vedel, da bo), glede hrupa pa je najbolje tako, kot je.
Na južni strani je terasa, tam si je ne želim ne poslušat ne gledat.
Naš vhod je v zavetju (zahodna stran).
Če si TČ postaviš v zavetrno stran in pod napušč, je mala verjetnost, da bo zasnežena, tudi če pade 1m snega.
Citat:Nasvet prosim!
Zunanja enota TČ je na eni strani na debelo zaledenela, cca 4-5 cm ledu je na njej.
Hrbtno stran je sama očistila, dela normalno, razen pri tleh se nabira led, ker jo je ponoči dobesedno zamedel sneg. To sem očistila, led po tleh tudi, po TČ pa se ne upam.....
Ji lahko kako pomagam?
Je kaj spremembe ?!
Mene se drži vzdevek, da vsako temo zavozim..., mar res ?
Za Sushi niti vedel nisem npr. da se greje na TČ...mogoče zato , ker ne rekalmira firme ali monterja :mrgreen:
No kakorkoli, na skopo opisano, bi ocenil, da je ravno slednji dal premalo podatkov. Za odtok- oz. ponikovalnico kondenza.
Upam , kot že zapisano, da je res niste polnili z rizlom- kamni do vrha.
To sem, poleg redkih, največkrat omenjal kot veliko napako!
Izdelavo ponikovalnice, sem dobil korekten predlog firme (čeprav so tudi na pol predlagali zasip rizla :roll: ) .
Pod TČ, cev fi 80 in 100višine- prazno , pod to pa cca 20kamni, in tudi teren je propusten!
Prazen prostor ima volumen, ter možnost počasnejšega odtekanja (sploh v slabem terenu), kar nasuto polno preprečuje, zmanjšuje, onemogoča in celo lahko privede do težav ali celo okvare TČ Idea
In ravno moj monter mi je pravil o podobni prigodi. Lepo so podali predlog lastniku (samo izdelava odtoka) , kar ni upošteval, zatrdila pa da je rešil pravilno.
Problem lahko niso zime kot 2-3 povprečij bolj okrog nule, redko izpod!
Problem je konstanten mraz cca 14dni izpod -8 navzdol (lahko tudi prej odvisno od razmer , kot izvedb). No omenjeni je le odtok speljal po dokaj bogati cevi 110mm v odtok žleba in nato dalje.
Zunaje dnevne temp. +- okoli nule odtajajo in še nudijo moin. propustnost.
Ob hujšem minusu se iz streh ne cedi, iz TČ dnevno kar pač, zunanji globok minus ob min. zemeljskem vkopu, pa počasi a vztajno čepi odtoke. posledično led začne lesti po odtoku navzgor, in lahko spravi v pravi ledeni oklep tudi samo TČ. Posledice oz. možnost le tega pa bi moral vsakega opozoriti monter, tu se strinjam celo s telmosom :wink: , da nekateri ne vejo, niti znajo pravilno montirat niti svetovati.
Iskreno upam , da pri vas temu ni tako, oz. po možnosti odpravite pomanjkljivost!
No slikce alana , pa pripomorejo, da sama postavitev TČ , kot tudi strehica lahko odigra pomembno vlogo, kot tudi primerna višina uparjalnika od tal :wink: npr. tudi([url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewtopicunichr("46")php?f=7&t=53455&start=8400[/url] slike Polda)
Lp
Evo Bohinc, stanje je tako.
TČ je Toshiba Estia 11 kw, montirana pred slabim letom, "stric" Telmos.
Postavljena morda na malo ponesrečeno mesto, na S del hiše, kjer je pri nas kar .... emmmm... , "izrazita" burja Smile, ampak se mi je tam pač zdela najbolj žensko-logična postavitev, ker na vidni del hiše raje posadim rože!

V četrtkovem in petkovem dnevu je to pomenilo, da je sneg nosilo " k pr norcih", da so se delali zameti na vseh straneh TČ, da se je voda nabirala na podstavku in okoli, ker je bilo vse zabasano z snegom, ter seveda hitro spremenila agregatno stanje v trdega, skratka cel žur.
Moj dragi je bil kot ponavadi cel teden na poti, najstniki v Ljubljani, jaz pa sem se lepo veselo sama borila z naravo.... Smile Sem zmagala, sicer komaj, ampak sem.

Led po tleh TČ sem topila z ogromnimi količinami tople vode, toliko časa, da je odmrznila tudi zgornja plast rizlov in je vse skupaj začelo lepo ponikati, toplotni črpalki pa sem debelo uro delala vročo fen frizuro.
Problem je bil, ker se je zgodba ponovila na 2 uri, do petka dopoldan smo namreč dobili luštnih 70 cm snega, plus zameti, ki jih je delal severnik.
Smo na nmv 610 m, dolenjsko-notranjski konec.

TČ je bila pridna, defroste je vzorno izvajala, grelci se ji niso nič vklapljali, skratka vse ok.
Vhodna temperatura v talno je 27 C, v hiši je 22 C, ( danes zjutraj je bilo zunaj -8), bojler 300 l za toplo vodo 45 C.

Včeraj sem izkoristila redko prisotnost mojega dragega, da je lepo sčistil okolico TČ, da vsaj ve da jo ima, TČ namreč Smile

Plani za bodoče : nujno bomo iz podstavka spravili vsaj 20 cm rizlov, ter naredili dodatni odtok. Spomladi, ko bo toplo, nič prej. Razmišljam o zasaditvi 2-3 smrek nekaj metrov pred TČ, da bi vsaj malo ublažile veter.

To je to, hvala vsem za nasvete in pomoč, pozno zvečer, ko ne veš kaj bi storil je ta forum namreč zlata vreden!
Citat:Za Sushi niti vedel nisem npr. da se greje na TČ...mogoče zato , ker ne rekalmira firme ali monterja :mrgreen:
No kakorkoli, na skopo opisano, bi ocenil, da je ravno slednji dal premalo
V bistvu sem želel , da ne bi bral tega :
Citat:TČ je Toshiba Estia 11 kw, montirana pred slabim letom, "stric" Telmos.
Torej glede na nadaljni opis ali je bila preveč uveljavljena ''žensko logična postavitev'' ali pa je napako zakrivil stric, ki rad to pripiše drugim...
Žal ne morem s svoje kože ...se pardoniram :oops:
V glavnem z rizlom ven do dna, upam da je čim globje ali le tega na novo napravite zraven obstoječe po možnosti .
Citat:Spomladi, ko bo toplo, nič prej
Čim prej...zime so nepredvidljive, kot ženske..., ta se je možu dobro izkazala z rešitvijo :wink:
Kar se tiče vetra, bo rastje gotovo dobrodošlo, mogoče celo kak kozolček s plankami primerne oddaljenosti :wink:
Lp
Neee, stric Telmos ni imel pri postavitvi nič!
Lokacija je je bila malo moja kaprica, malo pa ideja prvega izbranega izvajalca za TČ, ki nas je rahlo potegnil za nos in se je tik pred izvedbo nehal javljati na telefon....
Telmosa pri vsem tem lahko samo pohvalim, on ja postavil zadevo tja, kjer je imela prostor. :wink:
Že že, pa je prostor -oz. ponikovalnica namenu primerna (kar bi moral vsaj opozoriti...)?
Tu je bit
Lp
Narejeno je bilo po načrtih iz neta in navodilih prodajalca TČ. ( tistega, ki je poniknil)

Podstavek ter povezavo notranje in zunanje enote ( tiste debele cevi) je delala ekipa zidarjev v sklopu gradnje kleti in prve plate spomladi 2013, nato je prišla na vrsto montažna hiša, šele pozno jeseni 2013 pa sem urgentno iskala novega dobavitelja...
Tudi, če bi se Telmos na glavo postavil, bi TČ stala tam kjer stoji. Smile
Počasi, res počasiii preberi moje in tvoje ...
Lahko noč , ter želim , da težavo čim prej odpravite...
Neosončene lokacije (severne) so praviloma najboljše za pravilno delovanje tč.
Z meteži je pa tako: enkrat z leve, enkrat z desne ali pa z vseh strani.