PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Led na tč

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nasvet prosim!

Zunanja enota TČ je na eni strani na debelo zaledenela, cca 4-5 cm ledu je na njej.
Hrbtno stran je sama očistila, dela normalno, razen pri tleh se nabira led, ker jo je ponoči dobesedno zamedel sneg. To sem očistila, led po tleh tudi, po TČ pa se ne upam.....
Ji lahko kako pomagam?
Zunanja temperatura -3, piha direktno v TČ, sneži....

Snega imamo novega dobrih 30cm, skupaj skoraj 50 cm.
Hribovci pač! Smile
Ti samo poskrbi da ne bo zamedena.....
Če je hrbtna stran odtaljena bo delala, ostalo pa se bo že odtalilo .....

Ne odstranjuj na silo ledu!!!
Ok. Hvala. Bom počakala.
Kaj pa malo tople vode ? Samo po ledu, ne po TČ.... (pa ne se jezit, samo vprašam! Smile )
TČ stoji na zabetoniranem okvirju, zgleda da je tudi pesek spodaj v ledu, tako da voda nima kam odtekati....

Drugače defrost naredi, je pa že čez nekaj minut popolnoma zamrznjena.
Slikaj in naloži sliko,da se vidi zakaj se gre!
Uporabi kalorifer ali pa fen. Deluje učinkovito.
Eni so bili pametni in so luknje pod črpalko zasipali z šodrom.
Timi11, pravkar se učim kako naložit slike.....

Xavi, pod podstavkom imamo v globino cca 50 cm rizlov ( tako pravijo 1-2 cm pesku).
Luknja v jašku pod tč ne sme biti zasipana s peskom niti s šrodom. Čim globja je, bolje je. Npr 80 cm. Lahko se da na dno nekaj centimetrov šroda, ravno toliko, da ne bo blato navzgor špricalo. 10 cm šroda na dnu je polna kapa.

Eko, kavo sem spil, sedaj grem še jaz odmetat tč z zadnje strani.
A ve kdo kje se da dobiti relativno poceni grelni kabel krajše dolžine do dveh metrov?
P.s.
Namestil bi ga na dno uparjalnika, da mi stali skorjo ledu, ki nastane zaradi snega.
Jaz sem tega našel, ne vem pa, če je to drago ali ni:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.tersus.si/grelni-kabli-za-zascito-vodovodnih-cevi-frostvakt-10-dolzina-2-m">http://www.tersus.si/grelni-kabli-za-za ... olzina-2-m</a><!-- m -->

Kako bi ga pa krmilil, bi šlo daljinsko, po potrebi?

Tudi mene zanima, če je lahko kaj narobe, če z mlačno vodo (nežno, z občutkom) poliješ po izmenjevalcu zadaj? Saj je itak vse mokro, ko dela defrost - kaj pa tisti, ki jo imajo na prostem, po njej dež pada.... IP zaščita bi morala bit zadostna.
Fantocci
Grelni kabel bi se vklopil:
1. Pri izvajanju deftosta, če je zunanja temperatura manjša od nastavljene (na primer 0°C) na posebnem termostatu
2. Ali po potrebi daljinsko (hvala za idejo [emoji57] )

Tč zametana zadaj več kot 1/3.

Priložene datoteke
.jpg   uploadfromtaptalk1423222360217.jpg (Velikost: 175,39 KB / Prenosi: 1490)
.jpg   uploadfromtaptalk1423222379663.jpg (Velikost: 102,94 KB / Prenosi: 1490)
.jpg   uploadfromtaptalk1423222396758.jpg (Velikost: 166,19 KB / Prenosi: 1490)
alanford Napisal:Fantocci
Grelni kabel bi se vklopil:
1. Pri izvajanju deftosta, če je zunanja temperatura manjša od nastavljene (na primer 0°C) na posebnem termostatu
2. Ali po potrebi daljinsko (hvala za idejo [emoji57] )

Tisti kabel iz linka je samoregulirni. To pomeni da greje samo ko je potreba po gretju. Torej je "plug&play" in ne potrebuje dodatnega krmiljenja.

S takim grelcem ne boš odtalil ledu.
Taka majhna moč kvečjemu zadostuje da se led ne nabira. Zato mora biti vklopljen ves čas.....
@AlanFord

Dobar Smile
Ledu je bilo kaj? Vidim, da si zadnjo rešetko kar snel.
Pri meni se led nabira na spodnjih 5-10 cm. Verjetno zato, ker podstavek ni najboljši (na enem delu ne ogreva dovolj pladnja).
Jaz jo imam pod napuščem ob boku hiše (70cm napušča), 15cm od fasade, pod njo jašek fi 100cm, globine 100cm. Ni sledu o ledu, snegu.. dela bp.
Imaš TČ kaj dvignjeno ali je teh 100cm v globino ispod nivoja?
1 2 3
Iskanje po temi