PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Daikin TČ in segrevanje vode

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opazujem glede segrevanje vode in sem prišel do zaključka da mi začne dogrevati ko pride na 40 stopinj, ne glede ali je zunaj -3 ali +2.
Se pravi parameter 6-08 nastavljen na 6 ne deluje ?
Bi prosil za pomoč, kako nastavim da bo dejansko segrelo ko pade na razliko 6 stopinj ? Je potreben še kak dodaten parameter ?
6-08 nima vpliva na REHEAT (na CA verziji, za ostale ne vem).
6-01 je lepo fiksen na 10K.
prasuvse Napisal:Pri "težavah" s san.vodo (veliki porabniki) spremenite parameter:
monter - overview settings (8)
[8-02] Anti-recycling time iz 3 ure na 0 ali 0,5 ure

Mene tudi zanim ta funkcija ? Ali pol ogreva na vsake 0,5ure SV neglede na porabo....
[8-02]
Anti-recycling time.
Minimum time between two cycles for domestic hot water. The actual antirecycling time also depends on setting [8-04].
Range: 0~10 hours (default: 3) (step: 1/2 hour) (only for EHBH/X).
Range: 0~10 hours (default: 0.5) (step: 1/2 hour) (only for EHVH/X).

[8-04]
Additional running time for the maximum running time depending on the outdoor temperature [4-02] or [F-01].
Range: 0~95 minutes (default: 95)
OK, samo še vedno ne vem kako naj na tem čudežnem Daikinu potem nastavim da bo reheat res deloval šele ko bo padalo na -6 stopinj od željene ?
Danes se mi je reheat vklopil pri 41,3 in to ob 4:17 zjutraj ko je bilo zunaj -4 ????
Pa naj še kdo reče da je Daikin pameten ? Razmišljal da bi butnil nazaj na scheduler in fiksiral interval segrevanja in pozabil na reheat vse kaže ima Daikin s tem težave.
Če imaš dhw na "reheat only", se ne da nastavljati spodnje meje dogrevanja. Dogreje, ko pade za par stopinj. Nastavljanje spodnje meje dogrevanja velja samo v primeru "schedule+reheat". Tako funkcionira na moji 6kw 2013.

edit:

bernikm Napisal:Danes se mi je reheat vklopil pri 41,3 in to ob 4:17 zjutraj ko je bilo zunaj -4 ????

Ne razumem kaj je s tem narobe? Kaj pa je fora če imaš po urnikih+reheat? Po urniku daš ogrevanje ob 15h, zvečer pokurite vodo, ob 4h pride na spodnjo mejo reheat in začne dogrevati bolj mrzlo vodo kot pri reheat only ko dogreva po malo. Kaj se bolj splača naj pa nekdo drug računa. Sam imam na reheat only, 45 stopinj, toplo vodo vedno na voljo in se ne obremenjujem več. Če me pa napram urnikom to stane par evrov več na mesec mi pa gladko dol visi.
kolko pa maš poraba elektrike, kajti jaz mam isto tak pa sem porabil v januarju cca 1000 kwh elektrike komplet vsa elektrika, čudno mi se zdi da se celi čas vklapljata pomožna grelca, in je poraba ko pogledam na screen daikin črpalke pri porabi sv okoli 400 kwh za 280l meni se to zdi preveč, izkušnje, mnenja,

sem pa klical monterja pa je rekel da je to novi model in da se pomožni grelci vklapljajo ko pade temp. v bojlerju za 1-2 stopinje, drugače pa kompresor greje...
Januarja sem imel 121 kwh za sv, sedaj februarja vse skupaj 26 kwh za sv. 180l bojler, 2 člana, brez banje, samo tuš. To je cca. 4 oz. 5 kwh na takle zimski dan. Ne vem ali je to veliko ali malo, ampak konec meseca sem z računom ogrevanja zadovoljen. Se mi pa isto vsake toliko vklopijo grelci za dogrevanje sv, le-te imam pa nastavljene, naj po potrebi butnejo pri -5 ali nižji zunanji temperaturi.
perza Napisal:Če imaš dhw na "reheat only", se ne da nastavljati spodnje meje dogrevanja. Dogreje, ko pade za par stopinj. Nastavljanje spodnje meje dogrevanja velja samo v primeru "schedule+reheat". Tako funkcionira na moji 6kw 2013.

edit:

bernikm Napisal:Danes se mi je reheat vklopil pri 41,3 in to ob 4:17 zjutraj ko je bilo zunaj -4 ????

Ne razumem kaj je s tem narobe? Kaj pa je fora če imaš po urnikih+reheat? Po urniku daš ogrevanje ob 15h, zvečer pokurite vodo, ob 4h pride na spodnjo mejo reheat in začne dogrevati bolj mrzlo vodo kot pri reheat only ko dogreva po malo. Kaj se bolj splača naj pa nekdo drug računa. Sam imam na reheat only, 45 stopinj, toplo vodo vedno na voljo in se ne obremenjujem več. Če me pa napram urnikom to stane par evrov več na mesec mi pa gladko dol visi.

OK hvala. Potem nastavim scheduler+reheat in sicer scheduler ob 15:00 na 45 stopinj in potem reheat. Kako pa nastavim une parametre 6-08 pustim vse na default? Ker kolikor se spomnim na začetku ko sem imel na reheat ko so mi montirali je bilo nastavlljena voda na 50 in ko je padla na 40 je segrelo nazaj.
bernikm Napisal:OK, samo še vedno ne vem kako naj na tem čudežnem Daikinu potem nastavim da bo reheat res deloval šele ko bo padalo na -6 stopinj od željene ?
Danes se mi je reheat vklopil pri 41,3 in to ob 4:17 zjutraj ko je bilo zunaj -4 ????
Pa naj še kdo reče da je Daikin pameten ? Razmišljal da bi butnil nazaj na scheduler in fiksiral interval segrevanja in pozabil na reheat vse kaže ima Daikin s tem težave.

ste hecni, želite takojšnje dogrevanje vode - reheat - potem se pa pritožujete, ko se ta funkcija izvaja :lol:

odločite se, kaj bi radi

Pozimi je vsekakor bolje segrevati vodo, ko so temp.višje, poleti pa ponoči, ko je nizka tarifa in temp.zraka nižje.
Pri veliki porabi tople vode pa je jasno, da mora biti topla voda non stop na voljo, antirecycling izklopljen.

Vsaka funkcija se lahko navezuje na več parametrov/nastavitev/dejavnikov, ki jih TČ upošteva v danem trenutku.
Vsako uporabniško eksperimentriranje/nerazumevanje delovanja TČ ima lahko za posledico, težave Daikina z uporabniki :roll: se pravi, da je zgodba ravno obratna - mašina je včasih prebrihtna za marsikoga :lol:
So pa dandanes včasih že kar preveč pametne :oops:

Pri moji DHT sem krivuljo dobro prilagodil, zato se notranja temperatura v teh zimskih snežnih razmerah samo za kako desetinko odklanja od nastavljenih 22,0 °C in tudi radiatorji ostanejo, ne glede na defroste, ves čas topli do rahlo vroči, razen ko TČ preklopi na dogrevanje sanitarne vode, kar TČ spet lepo in hitro opravi v cca 25 minutah (dogreje iz 38 na 47°) -do tukaj vse lepo in prav, vendar,
čeprav je notranja temp.med dogrevanjem sanitane vode padla na npr 21,7°C,
TČ ne preklopi takoj nazaj na ogrevanje, vse dokler notr.temp. ne pade pod 21,5°C :twisted:

Vem, da je, in zakaj je histreza notranje temperature med izklopom in vklopom ogrevanja kar 1 stopinja,
vendar po dogrevanju sanitarne vode bi TČ lahko lepo šla nazaj v ogrevanje takoj (IF NT < 22,5°) Idea :wink:
Če že ne vedno in povsod, pa vsaj na izbiro z dodatnim parametrom (0-NE, 1-DA)

Pri 21,4°C in hladnih radiatorjih, nam je namreč v tem zimskem času zvečer pri računalniku ali TV prav po nepotrebnem že kar malo hladno. Verjamem, da tole moti še marsikoga, saj so DHT inštalirane v slabše izoliranih objektih z radiatorji, kjer se takoj precej pozna, če so radiatorji hladni.

Daj ti kivešvse meni belgijskega razvojnega inženirja na linijo, da mu s kmečko angleščino razložim,
kako bi bilo dobro malo 'PONEUMIT' :wink: logiko delovanja in nastavljanja te TČ -vsaj v novih programskih verzijah.
Je pa to z moje strani morda edina zamera do te res dobre TČ -lahko bi temu rekli tudi samo povratna informacija.
Se mi je začela pojavljati napaka 7H-01 najprej pri segrevanju sanitarne vode, danes ob 2 zjutraj pa se je pojavila tudi pri talnem gretju.
Na displeju je utripal (i) in napaka 7H-01 nekaj v zvezi 'water flow' ... ? in do 7 zjutraj ko smo e zbudili TČ ni grela in je bilo lepo 19 stopinj v stanovanju. Ko sem resetiral TČ (izklopil varovalke) je zopet začela greti.
Vse kaže da se moji Daikinci nekaj dogaja, tako da kličem serviserja v ponedeljek. Hvala da je še v garanciji ....

Nekaj sicer berem da je treba sčistiti nek filter - morda kdo kaj ve o tem (Daikin LT 8kW) če je kaj na tem ?
Migaj Napisal:Vem, da je, in zakaj je histreza notranje temperature med izklopom in vklopom ogrevanja kar 1 stopinja,
vendar po dogrevanju sanitarne vode bi TČ lahko lepo šla nazaj v ogrevanje takoj (IF NT < 22,5°) Idea :wink:

Pri 21,4°C in hladnih radiatorjih, nam je namreč v tem zimskem času zvečer pri računalniku ali TV prav po nepotrebnem že kar malo hladno. Verjamem, da tole moti še marsikoga, saj so DHT inštalirane v slabše izoliranih objektih z radiatorji, kjer se takoj precej pozna, če so radiatorji hladni.
.

Ja pa grej na 23, pa te ne bo zeblo, ko bo začela gret ponovno pri 22c Smile ??!?
bernikm Napisal:Se mi je začela pojavljati napaka 7H-01 najprej pri segrevanju sanitarne vode, danes ob 2 zjutraj pa se je pojavila tudi pri talnem gretju.
Na displeju je utripal (i) in napaka 7H-01 nekaj v zvezi 'water flow' ... ? in do 7 zjutraj ko smo e zbudili TČ ni grela in je bilo lepo 19 stopinj v stanovanju. Ko sem resetiral TČ (izklopil varovalke) je zopet začela greti.
Vse kaže da se moji Daikinci nekaj dogaja, tako da kličem serviserja v ponedeljek. Hvala da je še v garanciji ....

Nekaj sicer berem da je treba sčistiti nek filter - morda kdo kaj ve o tem (Daikin LT 8kW) če je kaj na tem ?

Prej bo verjetno potrebna menjava flow sensorja (če je Danfossov), začasno ga lahko tudi sami ščistite.
Če se to pripeti na talnem so po vsej verjetnosti alge krive.
Poglejte filter mrežico v notranji enoti.
Migaj Napisal:So pa dandanes včasih že kar preveč pametne :oops:

Pri moji DHT sem krivuljo dobro prilagodil, zato se notranja temperatura v teh zimskih snežnih razmerah samo za kako desetinko odklanja od nastavljenih 22,0 °C in tudi radiatorji ostanejo, ne glede na defroste, ves čas topli do rahlo vroči, razen ko TČ preklopi na dogrevanje sanitarne vode, kar TČ spet lepo in hitro opravi v cca 25 minutah (dogreje iz 38 na 47°) -do tukaj vse lepo in prav, vendar,
čeprav je notranja temp.med dogrevanjem sanitane vode padla na npr 21,7°C,
TČ ne preklopi takoj nazaj na ogrevanje, vse dokler notr.temp. ne pade pod 21,5°C :twisted:

Vem, da je, in zakaj je histreza notranje temperature med izklopom in vklopom ogrevanja kar 1 stopinja,

Daj ti kivešvse meni belgijskega razvojnega inženirja na linijo, da mu s kmečko angleščino razložim,
kako bi bilo dobro malo 'PONEUMIT' :wink: logiko delovanja in nastavljanja te TČ -vsaj v novih programskih verzijah.
Je pa to z moje strani morda edina zamera do te res dobre TČ -lahko bi temu rekli tudi samo povratna informacija.

Skrajšaj čas ogrevanja bojlerja in bo temp. v prostoru manj nihala, izklopi ogr. po sobni temp., če si ugotovil optimalno krivuljo.

DHT po sobni in vremenska krivulja ne deluje oz. temp.vtoka gre preko max.željene kar je nastavljeno v krivulji. Koliko čez gre temp. je odvisno od velikosti radiatorjev.
Preveri, kako je pri tebi, če ti tvoja DHT upošteva krivuljo ob merjenju sobne temp.
1 2 3 4 5 ... 9 Pojdi na stran 
Iskanje po temi