So pa dandanes včasih že kar preveč pametne :oops:
Pri moji DHT sem krivuljo dobro prilagodil, zato se notranja temperatura v teh zimskih snežnih razmerah samo za kako desetinko odklanja od nastavljenih 22,0 °C in tudi radiatorji ostanejo, ne glede na defroste, ves čas topli do rahlo vroči, razen ko TČ preklopi na dogrevanje sanitarne vode, kar TČ spet lepo in hitro opravi v cca 25 minutah (dogreje iz 38 na 47°) -do tukaj vse lepo in prav, vendar,
čeprav je notranja temp.med dogrevanjem sanitane vode padla na npr 21,7°C,
TČ ne preklopi takoj nazaj na ogrevanje, vse dokler notr.temp. ne pade pod 21,5°C :twisted:
Vem, da je, in zakaj je histreza notranje temperature med izklopom in vklopom ogrevanja kar 1 stopinja,
vendar po dogrevanju sanitarne vode bi TČ lahko lepo šla nazaj v ogrevanje takoj (IF NT < 22,5°)

:wink:
Če že ne vedno in povsod, pa vsaj na izbiro z dodatnim parametrom (0-NE, 1-DA)
Pri 21,4°C in hladnih radiatorjih, nam je namreč v tem zimskem času zvečer pri računalniku ali TV prav po nepotrebnem že kar malo hladno. Verjamem, da tole moti še marsikoga, saj so DHT inštalirane v slabše izoliranih objektih z radiatorji, kjer se takoj precej pozna, če so radiatorji hladni.
Daj ti kivešvse meni belgijskega razvojnega inženirja na linijo, da mu s kmečko angleščino razložim,
kako bi bilo dobro malo 'PONEUMIT' :wink: logiko delovanja in nastavljanja te TČ -vsaj v novih programskih verzijah.
Je pa to z moje strani morda edina zamera do te res dobre TČ -lahko bi temu rekli tudi samo povratna informacija.