PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Dnevna poraba drv

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Res je: zgolj "dobiš vtis"... in "slika pove več kot tisoč besed", da lahko občuduješ različne posode za prenos in prevoz drv, od umetelnega vrbovega pletenja, do starih plehnatih sodov, kot tudi notranjost kurilnic, okolice hiše, čistočo, ipd. posledično pa še oceniš osebnostni profil lastnika.

Se strinjam: podobno neuporabne so teme o dnevnih porabah TČ-jevk. Oboji pa imajo isti skupni imenovalec: so do skrajnosti nepopustljivi in oboji najdejo mogoče in nemogoče razloge za svoje trditve.

V obeh primerih pa se popolnoma strinjam: "na koncu je važna celotna poraba", kaj je bilo tudi bistvo mojega prejšnjega posta (zraven sem napisal še malo navlake).
Naložen nov kup,upam da bo konca meseca.

Priložene datoteke
.jpg   20150202_123547.jpg (Velikost: 189,54 KB / Prenosi: 515)
Zdaj so tudi drva bolj ta zaresna :wink:

Čeprav obljubljajo mraz....je pa res da je mesec kratek.
Mislim da ni niti enega bukovega polena vmes. Edino malo bolj debelo je tokrat kot zadnjič tiste dilce.
Kolko metrov drv je to na sliki ?
Na uč bi rekel tkole ene 2x2x0,5 :-D
Meni dnevno vaganje ....
Nikjer še nisem izjavil/napisal/narisal/slikal da sem drva vagal :lol:
FDV-jevci ste neverjetni :mrgreen:
zamot1 Napisal:Bom odpru novo temo "Klaftra", tuki drva vagamo, se pa bojim da bomo odkril takriv pufel! Confusedhock:
zamot1 Napisal:Meni dnevno vaganje ....
Nikjer še nisem izjavil/napisal/narisal/slikal da sem drva vagal :lol:
FDV-jevci ste neverjetni :mrgreen:

prva oseba množine, torej si tudi sam med njimi...

zamot1 Napisal:Naložim zjutraj še v malo toplo peč od prejšnjega dne in se do 17-ih ko zakurim še dodatno intenzivno sušijo. Dve leti sušenja drv pod streho na zraku je dovolj. Malo pretiravaš z 80% vlage; neregularna meritev, zakaj pa ne smeš- ni dobro- npr TVja ko ga mrzlega noter na toplo prineseš takoj vklopiti "kondenz" naredi tasvoje :roll:

kaj nimaš narejenega celo by passa za obvod zalogovnika da iz peči potegneš še zadnjo toploto...
Ma, zdej pa ze pretitavate z totim vaganjem drv :mrgreen:
to ti je samo zguba cajta :lol: dajte povejte da se pepel vagate Big Grin
meni je mera to naredim in skurim 4m drv im to ti je to, no sicer pa kurim vecino pelete , ob koncu kurilne sezone pa potegnem skupaj kolko palet sem porabil in to mi je racunica za sezono.Res pa je da po postig gledam da ste eni v kurilnicah po cele dneve kaj ste ze vsi penzionisti :?:
Ne, penzionisti nimamo časa viseti v kurilnici. V kurilnici so ljudje, zboleli za različnimi boleznimi: kuritis, pečitis, šparitis, komplicitis, preseritis, bahitis, vagitis, ...
Tu ti dam prav :wink: ja, pa se tablice in pametne telefone si pozabil slikca, in buf na forum z njimi .Nikjer pa nisem na slikcah zasledil vage :mrgreen:
medo9 Napisal:Na uč bi rekel tkole ene 2x2x0,5 :-D

Prej dobro,višina je kakšnih 1.8,dolžino pa.preverim jutri.
Mater dva kubika za en mesec?se pravi bo cela sezona dobri dve klaftri? Sicer pa bom videl kaksna luknja bo maja pod teraso.
kadotr:Kje pa ste penzionisti?
Hanzi Napisal:Naložen nov kup,upam da bo konca meseca.

ja, kolko pa ma to kaj kil a si ti to kaj na vago vrgo :?:
kaj je to vaga? Te povabim da mi jih naslednjič zvagaš pa v klet znosiš. Za začetek marca kar planiraj kak popoldanski obisk.
Ni problem, pridem samo mi povej kam Big Grin , drv pa ne bova vagala , ce pa mas kake bunke pa klobase , vincek pa ves da pridem, pa en dan reskiram da ti pomagam nekaj drv spraviti z gose :wink:
1 ... 6 7 8 9 10 11 Pojdi na stran 
Iskanje po temi