Objave: 20
Teme: 2
Ocena:
0
Pozdravljeni,
dosti sem prebiral forum ampak točno takšnega vprašanja nisem zasledil.
Delala se bo rekonstrukcija ostrešja. Naredil se bo zračni most, kritina ostane bramac.
Istočasno se bo delala izolacija mansarde (novo stanovanje). Špiravci so debeli 14 cm, v samo mansardo ne bi rad posegal z izolacijo, ker je že tako na poševnini zelo nizko in hitro postane neuporabno.
Tukaj pa se pojavljajo vprašanja na katere nimam odgovorov, ker sem čisti laik v tem.
Torej ostrešje bo tako:[url=httpunichr("58")//ozv6wa-bn1306unichr("46")filesunichr("46")1drvunichr("46")com/y2p4ILCJU1H51pBRoDz32m01PbukkZju21UdgdDfs4Y9PauAUZuC3fW7_HWcC_fBTrb_LHGWYSuyvyNTiTqlSq0c96K_sb1eaqaNQod3woVvUQzxw2DOdfOUtXluDUo-7Z7_nN7IO5utkiQ5G8mWrrLRg/WP_20150131_001unichr("46")jpg]Tloris ostrešja[/url] in [url=httpsunichr("58")//ozv6wa-bn1306unichr("46")filesunichr("46")1drvunichr("46")com/y2pQAOSE-U5jtEI3BZvKLGjn-G2dd6QXb-hOzTh1qzBtpXDpLRs1HlcQH1rGaNW8MJ4v51ctjX4LQN6qQJYQMa3ObEndDaKa7pnwOB-mTkLpcXIjkQeYR7iHied_41x7Gy4_W7QTXua8UAhtaQYQl7OxA/WP_20150131_005unichr("46")jpg?psid=1]Prerez[/url]
Sedaj me zanima kako je najboljše narediti zračni most in kako izolacijo.
Zračni most pač deske in na deske gor sekundarno kritino (folijo).
Za izolacijo sem študiral da bi dal špirovce na špirovce pa štafle in na štafle deske in sekundarno kritino. Tako bi pridobil cca 5 dodatnih cm kar pomeni slabih 20cm izolacije.
Za izolacijo sem odprt. Gledal sem Urso, gledal sem poliuretan. Rad bi da ne bo pozimi mrzlo in poleti prevroče.
Na papirih piše Ursa SF38 30cm, ampak nimam pojma kam naj teh 30cm dam.
Kakršna koli ideja in kakršno koli vprašanje je priporočljivo in zaželjeno.
Objave: 1828
Teme: 4
Ocena:
0
Če res nočeš na notranji strani ničesar daj noter kolikor lahko spraviš unifit 0.32 in zunaj termotop. Sicer pa 5cm boš tako tudi noter moral spustit kontrukcijo, profili ti vzamejo 3cm, pa 2cm rezerve ker špirovci zagotovo niso vsi v piko v isti ravnini.
No, razen če se boš šel igrat in profile vstavljal med špirovce...
Objave: 104
Teme: 3
Ocena:
0
Bauder na špirovce 5ali8cm debeline,med špirovce če spraviš 15 cm izolacije je to po moje čisto dost.
Objave: 7106
Teme: 41
Ocena:
34
Alijen
mi ne odpre tvoj "tloris in prerez".
Teh 5 cm je premalo ( skupaj 20 cm); česi prebral, smo v nekaj postih nazaj debatirali o povišanju samih šperavcev; podobno bi predlagal tudi tebi; skupaj vgradi vsaj 30-35 cm izolacije; lahko kombiniraš tervol-stekleno volno (rumena tolpotna izolacija).
Ker ne morem odpreti, ne znam pokomentirat : "Na papirih piše Ursa SF38 30cm, ampak nimam pojma kam naj teh 30cm dam. " :wink:
Lep pozdrav
Objave: 104
Teme: 3
Ocena:
0
Bauderpir azs ki ima še folijo na vrhu in spoje ima na utor,to sem mislil in jaz bi vsekakor to dal gor.
Objave: 5
Teme: 0
Ocena:
0
Spoštovani,
v vašem primeru glede same debeline toplotne izolacije lahko uporabite tervol debeline 20cm, in sicer med vgradnjo knauf stropov.
Računati morate, da pride na špirovce še podkonstrukcija za knauf minimalno debeline 6cm.
Zato lahko prej naredite streho z zračnim mostom, toplotno izolacijo pa polagate skupaj z knauf izvedbo.
Se priporočam,
Lp Krovec
Objave: 12051
Teme: 16
Ocena:
27
Cene bauderja ne najdem s telefonom. Pa paroprepustnosti tudi ne.... @krovec v mnsardo ne bodo posegali.
Jst bi dal 8 cm agepan nad spirovce + max dwbelino 0,032 volne med spirovce. Ne pozabi DOBRO pogledati ce je parna zapora v obstojeci oblogi in ce je DOBRA.
In 10 cm dodatno spuscene mansarde se NE bi poznalo v bivalnem prostoru. Tudi ce je ze sedaj nizko. Odvisno kaj zelis...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
Jaz bi svetoval nad špirovce še termotop v debelini 10 cm. Osfalo tako kot si si zamislil. Za teh 15 cm med špirovci uporabi najbolj izolativno volno.
Boš pa dobil še dodatne cca. 4 cm pod špirovci zaradi profilov gips plošč...tudi tam daj vsaj 0,032 izolacijo.
Torej imaš:
- 4 cm
-15 cm
- 10 cm
----------------
29 cm + zračni most...
Ocena:
0
Bral sem o dveh zračnih mostih. Študiram tudi ali je knauf res edino za v mansardo ali obstaja še kaj drugega.
Študiral sem še na eno varianto. Da na špiravce nabijem 5x8 ali 10x10 štafle in na njih deske + folijo. Torej dobim spodaj še malo prostora in potem spodaj dam 18-20cm izolativne volne (med deskami in volno pustim nekje 3-4cm zraka).
Če bo potem na koncu res še knauf pa še itak tam pride neka izolacija.
BauderPIR AZS Na špiravce 50mm 0,027W/mK 15,59 €
BauderPIR SDS Na špiravce 80mm 0,026W/mk 22,68 €
Unifit.32 Med špiravce 16 mm 0,032W/mk 16,40 €
URSA SF 38 Med špiravce 16 mm 0,038W/mk 10,26 €
Termotop Na špiravce 60 mm 0,040W/mk 10,52 €
Termotop Na špiravce 80 mm 0,040W/mk 13,71 €
Agepan dwd Na špiravce 16mm 8,19 €
(Cene so okvirne po cenikih in vsebujejo ddv)
Ocena:
27
Pa dobro... A imas ze narejo mansardo ali ne?
In Zakaj bi puscal prostor pod deakami? Daj deske s razmikom in uporabi ta prostor za izolacijo... Cene ti pa itak povedo kaj se "splaca". Za volno glej 0,035-0,032. Slabsih ne.
Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
Citat:daj se bo najprej delal zračni most in pa deskanje (ali kak bauderpir)
Prostor bi pustil za drugi zračni most o katerem toliko berem in slišim? Ali se je spet kaj spremenilo in tega ni več potrebno imeti?
- Drugi zračni kanal rabiš le v primeru, če je med 1. kanalom in izolacijo plast, ki ne (slabo) prepušča paro (zračno vlago. Če so to deske z razmakom 1 do 3 cm pokrite s pp folijo (sek.kritina), drugi kanal ni potreben, imaš več koristi, če prostor zapolniš z izolacijo.
- Poceni povečanje debeline izolacije je z povišanjem špirovcev. Nanje namestiš morale 5 x 8 cm in pridobiš 8 cm izolacie. Ostalo delaš kot na špirovce.
- Predlagam ti, da na notranji strani namesto gips plošč daš ladijski pod (deske 19 mm, katere pritrjuješ direktno na špirovce (ne pozabi pz folije). V poletni vročini boš pridobil kako stopinjo ali dve. Prostori bodo vzdržni brez klima naprave.
Citat:Cene so okvirne po cenikih in vsebujejo ddv)
Našteto, kar daje nekaj izolacije (več kot 4 cm) je dražje kot: morali, steklena volna 8 cm, deske in pp folija (izpod 8 e/m2).
Nimam časa - sem v penziji!
Ocena:
27
Zagotovo si gledal narobe (debeline mogoče?). 32 je najdražja, nato 35, 38, 40, 44.. Glej samo 35 in 32. Slabših v mansardo ne priporočam.
" 4 šare zidakov in bo tako ali tako tam prostor neuporaben, bo 10cm posega v stanovanje pomenilo da bo še več prostora neuporabnega"
Ne bo 10cm poseg. Bo 4 (5)cm (minimum za oblogo) ali pa 10cm. V preksi to pomeni na tvoji strehi koliko razlike? 4cm več "neuporabnega" prostora? Nobene spremembe...
Drugega kanala ne rabiš, daj deske s razmikom in poskrbi da bo parna zapora dobro narejena in to je to.
Ocena:
0
Ste me prepričali.
Torej štafle 5/8 dodatno nabijem gor, podeskam, nabijem gor tondach tuning sekundarno spet štafle in nazaj črni bramac :/ (ni bila moja ideja)
Spodaj pa potem dam ursa sf 32 ali sf 35.
Kaj pa je razlika z isover?
Hvala za nasvete