PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri On off- inverter in nove tehnologije

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Heh

In bo minilo 10 let, TC bodo svetlobna leta boljse ampak ker bos imel v kurilnici pravo TC ne bos menjal in bos raje drazje ogreval.Wink

Malo za hec ampak z zgodbicam o zivljenski dobi klim se ne morem strinjat. Mislim da kar nekaj klim obratuje ze precej preko njihove napovedane zivljenske dobe.

Nihce nima pojma kaj bo drugo leto kaj sele cez 5-10 let. Jaz sem se odlocil da raje danes placam par jurjov manj kot da to mogoce cez 10 let dobim nazaj.
bohinc Napisal:Pitam se , pitam se...,kdaj se torej izplača ''priporočena'' [url]httpsunichr("58")//wwwunichr("46")youtubeunichr("46")com/watch?v=p6aQyfVgFrI[/url] :wink: (po uvodnem nagovoru...)
Nima precej ''slabih'' lastnosti (zunanja enota-vodna vezava, zalogovnik, hrup...)?
Ali ne velja pri vseh , za vse...?
Lp
Kaj te pravzaprav muči? Instaliral sem jih par povratnikom iz Švice, ker so jih hoteli imet, drugače jih pa ne dajem v prvi plan, ker so pregrešno drage za naše razmere. Jaz nisem tisti, ki bi nategoval ljudi za vsako ceno! Bi pa jih lahko propagiral čez vse in pa metal vse drugo v isti koš kot klump. Vsak pač dela tako, kot se mu zdi najbolj prav.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
sassapo Napisal:Ne dvomit, ker tako je
Zakaj pa je tako? Ker so vse komponente EU TČ standardne in ni teško imet 20 ali 30 ključnih delov na zalogi.
Sassapo, kaj ti čejo rezervni deli iz emporja, če se pa sploh ne kvarijo in so doživljenska investicija? Ne se delat norca iz ljudi. Tudi jaz imam doma npr. nemški avto. Vprašaj mojo ženo, ko ga vozi na servis, koliko jo uradni servis obere vsakič, ker je Mercedes. Pa da rezervni deli nič ne stanejo Confusedhock: :roll: Pri merlinovi omiljeni firmi na plinskem pregrešno dragem stenskem kotlu je tisto "cedilo gorilnika" in tesnila več, kot ena normalna kompletna plinska peč skupaj! Zakaj crkne? Zato ker ni pravilno nastavljen. Ta kotel bi moral serviser nastaviti vsakič, ko se tanka plin. Drugače to ni to. Jajca in stroški. Da o avtomatikah sploh ne razpredam, ker je prav absurdno, kako nič niso vredne. Ne se šopirit s tisto nepokvarljivostjo evropskih znamk, ker jih servisiram vsak dan in poznam zadeve skozi perspektivo 30 let. Od gorilnikov, kotlov do toplotnih črpalk. Vse se kvari in vse več ali manj stane! Veliko pa je odvisno tudi od tega, kdo ti popravlja. Če boš še naprej trdil, da se kvarijo samo tako imenovane klima tč, te bom imel za navadnega lažnivca z izprijenimi nameni. Upam si trditi, da ima npr. Toshibina TČ manj napak v prvih petih letih delovanja, več itak niso na našem tržišču in nobenega updejta od katere koli evropske znamke.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Nekaj o novih tehnologijah elektrotermičnih materijalov in njih uporabi je tudi v včerajšnjih financah.
Glej edino in neizpodbitno dejstvo je, da smo trg z nižjo kupno močjo, posledično se pri nas vgrajujejo klima TČ, katerih v sosednjih zahodnih državah ne boš videl, celo večina ti bo povedala, da so to kar mi vgrajujemo klime in ne TČ.

Veš jezi me pa nekaj! Prebereš in repliciraš samo tisto kar ti je pisano na kožo in s čimer potem vsepovprek pluvaš.
Kakorkoli tehničnih dejstev s svojo pristranskostjo ne boš spremenil Big Grin
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Mislim, da sem že 2x vprašal, pa bom še tretjič: kako dolgo za nazaj (v povprečju) dobiš zunanjo enoto inverterja, da lahko zamenjaš pokvarjeno? Notranja dvomim, da bo kar tako crknila, ker je v idealnih razmerah (sobne razmere), zunanja pa ga nadrsa.

Zakaj se monterji izmikajo temu odgovoru (dvomim, da niso prebrali vprašanja)?
Zato ker nihče ne ve. Glej komunikacijska elektronika je že pri različnih močeh enake naprave nekompatibilna, pride nov model (črka ali številka v oznaki) ne paše nič več. Pri skandinavskih napravah je ta ista elektronika enaka za popolnoma vse naprave, ki jih tovarna proizvaja. Pri zagonu enostavno določiš tip in moč zunanje enote.

Razlika je očitna, pa kakorkoli se nekateri trudite prikazat, da je Renault čist isti šmorn kot npr. AUDI
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Torej ko bo kaj cvenka na zalogi, čimprej po rezervno zunanjo, pa na dile z njo za hude čase Smile
Jaz se z Renaultom vozim pa z inverterjem se grejem Smile

Mater si me našel.... (nisem pa nikoli trdil, da je eden in drugi najboljši - z obema pa pridem na cilj)
Fantocci Napisal:Mislim, da sem že 2x vprašal, pa bom še tretjič: kako dolgo za nazaj (v povprečju) dobiš zunanjo enoto inverterja, da lahko zamenjaš pokvarjeno? Notranja dvomim, da bo kar tako crknila, ker je v idealnih razmerah (sobne razmere), zunanja pa ga nadrsa.

Pri Fujitsuju za zdaj 10 let... oz. od kar je inverter... Komunikacija je narejena da pozna vse od prvih enofaznih do zdajšnjih 3F zunanjih enot.... Ker je notranja enota enaka za vse (razen grelci - imaš 3fazne ali 1fazne) Smile, pa enkrat so jo malo "polepšali".

Celo večino navadnih klima zunanje lahko natakneš gor ki jih uradno ne podpirajo ( od 2kw do 28kw).... za druge proizvajalce ne vem....

l.p. Jože
Telmos... to bi pa že lahko vedel...

Nemški avto, nemški pes in trd ku**c je vedno modern Smile

Drugo pa je uporabbnost... Smile
Lepo bi bilo če bi to temo dejansko namenili novim tehnologijam, ki so zaenkrat samo še v labolatorijih. Niti enega vira v celi temi, samo nek vir v Financah, mislim kaj imajo rumene Finance s tehnologijo? Kaj naj sploh vpišem v Google, da pridem do kakega vira na to temo?
glavca Napisal:
Fantocci Napisal:Mislim, da sem že 2x vprašal, pa bom še tretjič: kako dolgo za nazaj (v povprečju) dobiš zunanjo enoto inverterja, da lahko zamenjaš pokvarjeno? Notranja dvomim, da bo kar tako crknila, ker je v idealnih razmerah (sobne razmere), zunanja pa ga nadrsa.

Pri Fujitsuju za zdaj 10 let... oz. od kar je inverter... Komunikacija je narejena da pozna vse od prvih enofaznih do zdajšnjih 3F zunanjih enot.... Ker je notranja enota enaka za vse (razen grelci - imaš 3fazne ali 1fazne) Smile, pa enkrat so jo malo "polepšali".

Celo večino navadnih klima zunanje lahko natakneš gor ki jih uradno ne podpirajo ( od 2kw do 28kw).... za druge proizvajalce ne vem....

l.p. Jože

To je sedaj čisto druga (bolj optimistična) informacija...
Je to preizkušeno v praksi?
Pozabljaš da smo v globalnem kapitalizmu....

Komu pa je interes vlagat ? Saj ni vojen ? Interes je dobiček in ne ekologija, družbena socijala... razvija se dizajn, barva, bolj enostavni uporabniški vmesnik, da lahko prodaš čim več... To povprečnega potrošnika potegne, tistih par bolj razgledanih pa itak ni omembe vredno v končni bilanci...

Pred leti so uporabljali računalnik le "bolj pametni", ker je bilo potrebno nekaj znanja oz. tipkanja da si zagnal igrico... to ni dišalo prodaji. Naredit treba tako enostavno da jo lahko prodaš opicam... In tako so nastali zasloni na dotik.

Hočeš banano, pritisneš na sliko banane .

In temu danes rečejo znanje računalništva.

l.p. Jože

l.p. Jože[/quote]

To je sedaj čisto druga (bolj optimistična) informacija...
Je to preizkušeno v praksi?[/quote]

če bi me poznal nebi dvomil...
1 2 3 4 5 ... 7 Pojdi na stran 
Iskanje po temi