Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
Zopet smo pri talni klimi :wink: stanislavp... tvoje prepričanje, da klima suši zrak bolj kot drugo grelno telo je napačno. Notranjemu zraku pada relativna vlažnost z dvigovanjem temperature, ne glede s čim greješ.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Stanislavp, odkod si se vzel z vsem tvojim "znanjem" o klimah? Jao.
Objave: 3411
Teme: 45
Ocena:
33
Jaz sem si v dnevno sobo najprej namontiral TČ zrak-zrak, pa z njo nisem bil najbolj zadovoljen. Potem sem kupil električni radiator in kombiniram. Ko me ni v sobi vklopim klimo, ko pa sem v sobi, me lepo greje radiator - evo in je volk sit in koza cela. V kopalnici imam zaenkrat kalorifer, ki pa ga bom zamenjal z IR stropnim panelom. Razlika med BEHA in GLAMOX radiatorji tudi jaz mislim, da je bolj v očeh kot pa v kakšni kvaliteti ali izkoristku.
Ampak nekateri ste pa res neverjetni. Človek sprašuje za razliko med dvema vrstama jabolk, vi pa mu kar naprej vsiljujete hruške in slive.
Ocena:
-189
IR panele?!? Si pa imel čudno tč, da nisi bil z njo zadovoljen.
Objave: 66
Teme: 19
Ocena:
0
kar se tiče klime sem slišal, da jo ni imeti pametno zaradi pihanja (pa ni nujno, da v telo), ker je to slabo za pljuča. Radiator pa ne "piha".
Objave: 1892
Teme: 11
Ocena:
4
Zato pa seva. In to ravno take zoprne valovne dolžine, ki slabo vplivajo na hipofizo in priželjc.
Objave: 160
Teme: 1
Ocena:
5
Ja, pe ne samo na to dvoje. Moj dedek se je z električnim radiatorjem obseval zadnjih dvajset let. Pravi, da to sevanje vpliva tud na potenco. Garantira celo! Tud babi potrjuje.
Pazte se torej električnih radiatorjev, drugače na stara leta ne boste več mogli delat otrok.
Objave: 12050
Teme: 16
Ocena:
27
kk na stara leta? Če imaš mulote, bodo potem že pri 20 imeli težave... Kaj bo narastlo število samomorov zaradi električnih radiarotjev...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Objave: 5058
Teme: 8
Ocena:
3
Pa dajte nehat o tem sevanju. O kakšnem sevanju pa govorite? Tudi peč na drva seva in kamin in ...... in in....
Če dobro pomislim, bom prej in raje otroka spočel pred kakšnim kaminčkom kot pa zraven kakšnega električnega radiatorja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ocena:
-189
Boš pa ja hec zastopil. Sevanje na sotočje ni tako nevarno, kot za glavo, tam se utegne prismoditi kaka slama...
Objave: 7
Teme: 0
Ocena:
0
Beha radiatorje uporabljam sam, trenutno dobro leto in zaenkrat nimam nobenih pripomb. Kupil sem te [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")tersusunichr("46")si/varcni-elektricni-stekleni-radiator-beha-1000-w-812-x-417-x-89-mm[/url], malce so dražji od najcenejših vendar se izredno lepo podajo v stanovanje, ogrevajo pa tudi dobro.
Ker gre za majhno stanovanje sem kolebal med nekaj načini ogrevanja in sem se navsezadnje odločil za električne...enostavna montaža in upravljanje. Moti me le suh zrak, a tak bo pri vseh načinih električnega ogrevanja. Temu se izognem tako, da nalijem malce vode v tisto stojalo pod katerega gre čajna svečka in nato greje vodo. Če pa sušim cunje v stanovanju pa sploh ni panike saj vlaga iz cunj poskrbi za vlago v prostoru.
Objave: 3971
Teme: 21
Ocena:
73
Dajte razumet da je suh zrak izključno posledica kampanjskega ogrevanja, pri vseh grelih razen pri kakšnem direktnem plinskem grelcu, kjer pa vlage nastaja še preveč.
Objave: 12028
Ocena:
1
Citat:Ogrevanje bo le za cca 30m2 in je elektrika edina možnost.
Povej malo, koliko toplotne energije rabiš.
- Koliko let boš koristil tako gretje?
- Koliko toplote boš rabil za teh 30 m2? Je to garsonjera v bloku (nad kletjo, pod streho)? Koliko zunanjih zidov? Debelina fasadne izolacije? ...
S temi podatki se išče ekonomska kombinacija cene investicije in cene energenta.
Dobra polovica dosedanjih nasvetov je samo zaje...cija, reklama in antireklama.
Nimam časa - sem v penziji!
Objave: 12050
Teme: 16
Ocena:
27
"Dajte razumet da je suh zrak izključno posledica kampanjskega ogrevanja"
No, v bistvu ni... Ni važno kako ogrevaš... Koliko... kdaj... Važno je KATERI zrak ogrevaš in kaj se s zrakom dogaja. Če imaš zadihtano hišo, bo slej ko prej preveč vlage v njej (če živiš notri). Vse ostalo so nianse...
Imaš slaba okna skozi katera piha, radiatorje pod njiimi na 80 stopinj, napo ki vleče na polno da ne smrdi? No shit da imaš 15% RV pri 22 stopinjah...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"