Objave: 51
Teme: 9
Ocena:
0
Ima še kater uplinjevaljni kotel dimniški priključek 80?
Eden je Waltisov... Še ve kdo za katerega?
Ocena:
0
Prav zanimivo, da so vsi ostali na 130mm in več....
Meni se to zdi kar malo "prevelika auspuch luknja" za take uplinjalne stroje (tiste do 25kw), ki imajo ventilatorje. Čemu rabi sploh tako velik fi, če pa tako ventilator požene dimne pline v nebo? Meni nekaj tu nea štima :S
Če tudi prav razumem marsikoga, ki je tukaj pisal o tem, pravzaprav ni dobro imet prevelik vlek dimnika na uplinjaku?
In čemu sploh taka moja vprašanja? Sanacija dimnika na inox mi najverjetneje ne bo znesla več kot tam ene 110 inox tuljave. Kaj bi se znalo zgodit, če bi dal reducir iz peči 130 na 110?
Dimnik je v sredini hiše, višina tam 8m+, vrh preko slemena...
Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
V tvoj dimnik ne gre 130, oziroma kakšen fi je sedaj.
Ocena:
1
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.eltron.si/ELTRON,,ogrevanje_in_vodovod,prodajni_program,kotli_na_lesno_biomaso,kotli_na_trda_goriva,logwin-klassik.htm">http://www.eltron.si/ELTRON,,ogrevanje_ ... lassik.htm</a><!-- m -->
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ebay.de/bhp/windhager-logwin">http://www.ebay.de/bhp/windhager-logwin</a><!-- m -->
Ocena:
0
Gre za klasičen dimnik (ne schiedel s tuljavo) na katerega je nekoč laufala "stadlerka", sedaj laufa oljna specialka, pa še to poredko.
Na enakem, le po drugi vertikali, laufa stari kmetčki štedilnik, preko katerega grejemo 90% potreb (štedilnik s bojlerjem). Vlek in vse ostalo laufa BP.
Če želim preit na vplinjaka, je potrebno vstavit inox tuljavo, če ne bo tako vrag vzel dimnik od vlage (nizkih temp dimnih plinov).
Dobro, to niti tu ni debata.... bolj me zanima zakaj za vraga rabijo vplinjaki fi 130, če pa ventilator postiska dimne pline iz peči?
Kako to, da ima samo Waltisova peč manjši fi dimnika :S
In kaj bi se zgodilo, če bi priklopil peč, ki 130 izhod na 110 ?
Objave: 1247
Teme: 13
Ocena:
0
Zračunaj potrebno višino dimnika, če je fi 110, da je dimniški vlek 20 kPa. Formula je nekje na forumu.
Pri 130 cm imaš lahko krajši dimnik.
Ali nekako tako, po spominu.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Kdo ti je to rekel da rabiš inox tuljavo za uplinjaka?
Vsaj dokler boš imel TDP okoli 180 močno dvomim da ti bo kaj veliko teklo po dimniku. (pa da imaš kratek dimniški (neizoliran) priključek). Jaz ga imam dva metra in pol in razmišljam da bi ga izoliral ker v teh dveh metrih izgubim cca 40 C se mi zdi.
Ocena:
8
Glej da ne dobis inoxa ki bo po enem letu kot cedilo. Imas temo kaksne pol leta staro. Potem se ti bo kolcalo po zidanrm dimniku ki je 35 let prebavil vse kar je dobil. Jaz nisem sel v sanacijo dimnika ob nakupu uplinjevalnega kotla. Pa bo dimnik kmalu star 35 let. In v preteklosti je prebavljal elko ki je za dimnik po mojih podatkih bolj nevaren kot drva.
Ocena:
1
Dimnik dobro očisti , in ga začni uporabljat ,saniraš še ga lahko vedno.
Objave: 1142
Teme: 5
Ocena:
1
Ne vem kdo ti je svetoval ,da bi namesto schidelna dal notri inox tuljavo,živa neumnost!!!
Kot ti je že Hanzi napisal.Uplinjevalni kotli ne povzročajo kondenza,če ti dimni plini nebi kritično nihali ,pod 130°C pa še takrat ne prav rad ,če je dimniška tuljava v sami hiši.
Problem bi bil ,če bi kuril prevlažna drva,tam nad 25% pa že zna kaj na oddušniku ven priteč.
Waltisovega kotla se raje izogni !! Na forumu nekateri nimajo ravno dobrega mnenja o njem.. Če pa že, pa ne vedo kako bi moral uplinjak delati v praksi !!
lp cratos
Objave: 870
Teme: 0
Ocena:
0
Saj ti je oljni kotel dal podobno TDP kot ti jo bo uplinjak. Brez strahu laufej na star dimnik.
Ocena:
8
S tem da je bil olje ( zveplena kislina) precej bolj agresivno kot drva.