PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Težave s peleti

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni imam težavo s pečjo na pelete.

Občasno oziroma skoraj na dva do tri dni se zgodi, da polž več ne vleče peletov.
V zalogovniku se naredi na tleh, tam ko polž vleče not pelete kot nek balon prazen prostor in v polža več ne padajo peleti.
Če pretreseš zalogovnik ali pa s palico premešaš pelete na dnu, se ta prazen prostor spet napolni s peleti in polž lahko spet vleče pelete.

Prosim za nasvet, kako bi lahko omenjeno težavo odpravil.

LP
Kolko pa so dolgi peleti?
Težavo boš rešil tako, da povečaš strmino klančine po kateri peleti drsijo do začetka polža.

lp.
Uporabljam Red Devil pelete.
Sem pa kupil 10 vreč enih drugih peletov (v Avstriji ene izmed boljših) vendar se prav tako isto dogaja.

Recimo lani sem imel Savine pelete in se je zadeva bolj redko zgodila.
Zasukaj cev za pelete, pri večini polžev je bočno na dnu cevi odprtina skozi katero lahko vstopajo peleti do polža, to odprtino zasukaj bolj na gor. Odvisno od konstrukcije.
Kakšen pa je zalogovnik? Pri meni je odprtina 100x80mm,kratka kvadratna cev (kjer lahko blokiram pelte in izvlečem transporter) potem padajo v polža pa jih normalno požira.
Kvaliteta peletov !!!??
Od jeseni se pokuril tri palete peletov Red Devil,in nikakor ne morem zmanjšat ostanek napol zgorjenih pelet katerih se v dveh dneh nabere skoraj pol vedra... Sad
Včeraj sem nasul tri vreče Bukovih peletov elektro prodaje Šentjur,danes je vsaj trikrat manj nezgorjenih peletov in pepela zanimivo...!!!?? Wink
Tvirus,

najzanesljivejša in najcenejša rešitev je prigradnja vibratorja na ohišje zalogovnika, vezanega na uro. Posebno, če se to dogaja, čeprav redkeje, pri vseh vrstah peletov.

En vibrator in uro imam celo v zalogi (namenjen je bil za sejanje peletov). Cena z uro je 60 EUR. Poišči, mogoče najdeš še kaj cenejšega.
Big Grin Ali lahko kakšno slikico tega vibratorja prosim, da ne bom gledal kaj napačnega :lol:

Hvala.
Slikice žal ne bo. Izgleda kot majhen elektromotor, privijači se na ohišje zalogovnika.

Nikakor ne potrebuje luknje za priklop, če to misliš.
Iskanje po temi