Če se bi odločil bi že zadevo rešil ampak to je tak ko da kupiš predolgi avto... .Mogoče obstoja kašen kotel ki meri 40x40x180 pa ki ima nakladalna vrata in dimnik na isti strani.
OK, pa ostanimo pri drvih....
Argument elektrike, je mimo, ker ti tudi peč na drva brez črpalk ne bo delala .....
Če že tlačiš tam notri peč na drva, jo daj vsaj ob levi zid (gledano iz vrat), ker boš tako vsaj imel dostop za polnjenje. Z dimnikom se pač zmotaj naokrog.
Še na drugi strani kurilnice naredi vrata in tam polni pec. Obstojeca vrata pa imej za montazo instalacije in ciscenje dimnika. Zalogovnik postavi nekam izven kurilnice.
Dokler bos imel dimnik pred vratmi bo problem.vecina peci je tako narejenih da ima na enem koncu vrata na drugem koncu pa dimnik in moras ti dimnik mimo peci peljati. To najlazje sicer naredis pod stropom ampak ti moras zaradi tega potem naredi dodatno tri preboje za dimnik.
Opcija pa je da v kurilnico postavis zalogovnik na hodnik direkt pred dimnik (vrata v kurilnico) pa pec. Ce je ne zelis gledat pa postavis neko zacasno knauf steno. Je pa res da je to strosek 5 jurjev in ne jurja in pol.
Nič ne bi rad prišel nikamor ... Vprašanje je čisto preprosto, kompliciranje in neracionalni predlogi so pa na strani tistih, ki stalno predlagajo nekaj neizvedljivega (od TČ, izbijanje nosilne stene do prizidkov k hiši, ki sploh ni v celoti moja ...).
Bistveno vprašanje je bilo ali pozna kdo kakšne alternativne modele dvema kotloma, ki sem ju našel in sta dovolj majhnih dimeznij, da bi mi šla v kurilnico (vsak s svojimi plusi in minusi). Seveda se takoj pojavijo toplotne črpalke in ne vem kaj še vse ne, samo nič konkretnega ne.
Obiskal sem najmanj 20 različnih prodajaln z materialom za ogrevanje, pa našel 2 modela in me zanima ali kdo pozna še kakšnega, da imam čim večjo izbiro. In to je vse.
Edit: rešitev, če se ne najde nič ustreznega, pa je jasno še vedno toplovodni kamin namesto toplozračnega.
Ker gre za 5 let in 1500 Eur, ne pa vsaj za dva krat večje številke.
- Pustiš tako kot je, 1500 EUR pa porabiš za dogrevanje z kurilcem/elektriko. (Če zračnik že sedaj deluje, kako bi šele z ventilatorjem na njem. Pa še kuhinjo/dnevno sobo bi ohladil za kakšno stopinjo.)
- Zmontiraš katerikoli kotel, ki paše. Če seva preveč toplote, ga obdaš s par cm "tervola" in "knaufom" ali pločevino. (Dvig povratka je vsekakor zaželen. Če boš delal sam, pa pritrdiš na steno še par rabljenih bojlerjev, ki ti služijo kot mini zalogovnik.)
Ales,imas prav seveda tudi ti. Meni ze nekaj casa govorijo da odrasli gledamo prevec ozko. Potem pa se podas zelo malo informacij in ti mi ven nameceno cel kup budaleštin. Se ti opravicujem. Mod lahko pobrise vse moje objave v tej temi.t
tebi pa veliko srece z iskanjem alternative.
Na tretji strani si z nactrom meni podal vse zahtevane informacije. Premalo informacij je bilo v prvih objavah.
O&O (upam) ker odgovora na tvoje vprasanje nimam,zato se tudi vse moje nebuloze o kljma in podobno lahko brisejo.
Se pa bi z veseljem povabil v vrocem poletju (recimo 2013 je bilo eno tako) v tvojo hladno mansardo z 19-21C al kolk že
aleš.h Napisal:Drva imam, zato nočem drugega nič, ja. Poleti pa je v hiši od 19-21C konstantno, ne rabim klime. Poleti dejansko odpiram okna in balkone, da pride noter topel zrak, ker je večina oken na severno stran, južna fasada je pa z enim mičkenim oknom - kot sem že omenil, so zidarji zamočili strani neba, ko so zidali hišo.
Vrata prestavi pred dimno cev ,napravi dvo krila čez celi prostor tako bi dobil kar velik prostor kamor še bi mogoče sklačil kašen zalogovnik. Kotel z dimno cevjo zgoraj
Dimenzije Š x G x V brez ohišja mm 600 x 965 x 1.480
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.veto.si/VETO,,ponudba,kotli_na_lesno_biomaso,kotli_na_trda_goriva,logwin-klassik.htm">http://www.veto.si/VETO,,ponudba,kotli_ ... lassik.htm</a><!-- m -->
<!-- m --><a class="postlink" href="http://praktikum.si/wp/product/uplinjevalni-kotli-na-polena-delta/">http://praktikum.si/wp/product/uplinjev ... ena-delta/</a><!-- m -->
Nosilnega zidu po katerem poteka nosilni tram strehe hiše pač ne mislim rušiti. Vseeno hvala za predlog. Delta pa ne pride v poštev zaradi velikosti in cene.
@hanzi: vljudno vabljen v prekmurje poleti na hladno pijačo v hladno dnevno sobo Hiše pa nisem jaz zidal, če bi jo, zagotovo ne bi zidal stopnic do vhoda, 4 velikanskih oken na severno stran in 20m2 velik hodnik ter podstrešje zavoljo podstrešja samega brez neke funkcionalne uporabnosti ...
Čeprav si se odločil, da ne boš počel nobenih gradbenih modifikacij, vseeno ena majhna pripomba:
Leva stena kurilnice ni nosilna. Če bi tam naredil vhod, bi si bistveno olajšal dostop, pa tudi ne bi bil tako omejen glede velikosti peči.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.