PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Dnevna poraba drv

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
No evo, takole zgleda moja (skoraj prazna) košara vej, ki so zadostovale za topel sobotni dan...
Na desni strani pa so "ta zaresna" polena...

[url=httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/?o/B4/1j8jIYxo/kosaradrvunichr("46")jpg][img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/t/o/B4/1j8jIYxo/kosaradrvunichr("46")jpg[/img][/url]
Vsa modrost je v Bergijevem prispevku iz ene druge teme. Dajmo o čem drugem...
Nominiraj ga za kakšno FDV-jevsko nagrado
Ja res ne vem, zakaj te tako moti, če v temi o dnevni porabi drv debatiramo o ... o dnevni porabi drv? :roll:
O čem drugem se pa debatira ... drugje :twisted:
Pozdravljeni!
Je kdo že razmišljal o hranilniku toplote oz bojlerju za vodo, s katero tudi segrevaš radiatorje, ko peč že ugasne? Morda kdo to ima in kake so izkušnje? Opažam, da radiatorji hitro izgubijo toploto, recimo naložim ob 18 eno rundo drv, pa ob 23 uri že izgubi temperaturo zapognat vodo okrog..nastavljeno imam na 55 stopinj..s temi bojlerji pa baje znatno podaljšaš čas, da se toplota v radiatorjih ohrani še do jutra...imam pa 40kw peč na drva, cirka 40 radiatorjev, lesena okna, fasada 15cm....
Lp,
Milan
Peetras to ima že skoraj vsak ki se ogreva s kotlom na polena.Smile Jaz osebno ne bi nikoli več delal kurilnice brez zalogovnika.

Priložene datoteke
.jpg   100_5814.jpg (Velikost: 191,31 KB / Prenosi: 1222)
Očitno avtor teme ni zadovoljen z razpletom!

carcano555 - kaj pa kurilnica, ki komaj pokrije izgube objekta Smile
Smile Bi blo zanimivo še porabo slišat.
Carcano555
Koliko pa to kaj stane? Recimo tvoja izvedba? Se splača? Jaz imam svoje hoste, tako da nimam stroška, kar se tiče drv, postajam pa že malo pozabljiv, kar se tiče nalaganja v pečWink koliko litrski zalogovnik imaš? Sanitarno vodo segrevaš ekstra na malem bojlerju ali kako?
Imam 1500l in samo zalogovnik mislim da pride okoli 1600€. Ja sanitarna voda se segreva posebej s tem, da pozimi jo segrevam z pečjo poleti pa toplotna. Jaz sem zelo zadovoljen, sicer je kurilnica še nova (3 tedne) ampak kot sem reku jaz priporočam zalogovnik vsakemu ki ima kotel na drva ali na pelete.
Ej boysi, odprite svojo temo :wink:, tukaj vagamo drva
Naj moderator zalogovnik prestavi v ustrezno temo. Zalogovnik je dobro imeti cim vecji. Za 40 radiatorjev ti ugodno prodam 5000l. Samo ce ga imas kam postaviti.
Garantirano tudi zjutraj,(verjetno tudi se zvecer,mozno tudi se naslednji dan) topli radiatorji. Seveda pa bos moral cel dan kuriti.
Peetras:en dan zvagaj drva in napisi koliko drv porabis.
Letno porabo drv ocenjujem na 40m3 ali vec.
Ce si pozabljiv na nalaganje peci potem te resi lahko samo uplinjak z velikim nakladalnim prostorom. Ki pa seveda potrebuje tudi velik zalogovnik. Tako pec bi pa lahko samo enkrat na dan nalozil v teh spomladanskih temperaturah.

Kaksno pec imas sedaj in letno porabo drv napisi ter koliko m2 ogrevas
Investicijo lahko naredis v lastni reziji za 5 jurjev ali pa ti jo drugi naredijo z boljsimi materiali za 15 jurjev. .
Odvisno koliko hoces biti gospod pri kurjenju in regulaciji temperature in kako fensi naj bi zgledala tvoja kurilnica.
za 40 radiatorjev ti jurja zalogovnik ne bo veliko nucal. V hudem mrazu zagotovo ne cez noc.
Hanzi Napisal:Upam da bo tole dovolj do konca mesca. Ampak ce bo okoli nule in brez sonca (da kolektorji vsaj SV pogrejejo)tudi cez dan,potem ne bo dovolj.
240m2 v treh etazah , 40 let star objekt, mansarrda izolirana slabo, fasada ok. Radiatorji. Attack v teh dneh gori vsak dan naklado pa se mal.
Zaenkrat kaže da sem precej dobro ocenil... bom naredil sliko konec meseca....
je pa res da je spet bolj pomlad kot zima. (no sonca ni)
Prebiram to temo, gledam sike pa ugotovim da skurite dosti.
mojih 180 m/2 ogrevalne povrsine skurim na dam samo tri polena 22 stopinj v bajti.
Ali imaš odprto ognjišče sredi dnevne sobe?
1 ... 3 4 5 6 7 ... 11 Pojdi na stran 
Iskanje po temi