PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Peleti - kdaj pade cena

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo

Zanima me kdaj se pričnejo spuščati cene Peletom. (namreč prvi poiskusni nakup peletov je pošel)

In pa kje dobiti najceneje Schwaighoferjeve pelete.

Hvala!
Verjetno v Baumaxu. Nisi napisal, odkod si.
Sam kupujem od maja do julija, ker so takrat že vrsto let najnižje cene.
MIHA25 Napisal:kdaj se pričnejo spuščati cene Peletom.
Spustijo jih malo pred rokom.
Sem iz Gorenjske.
Edino, kar me čudi danes je, da cene pelet ne padajo.
Tri leta nazaj si dobil 5 različnih pelet...danes jih dela skoraj će vsak privatnik, ki se ukvarja z lesom (ne bomo okvaliteti). A povsod je cena cca. 250€...upam, da se trg kmalu zlomi zaradi velikih zalog Smile
Zdravo
Dvomim da se trg zlomi.... ker sm ravno danes govoril z največjem distributerjem schwaighofer pelet... Pa pravi da drugo leto ne bo več delal z njimi ... ker da ma schwais---- pomankanje briketov... tako je povpraševanje za to tako visoka cena!

Kak predlog nadomestnih a1 razred?

LPJ
Kje do schweighoferjevih najceneje... ? Tujina? celovec?
Po priporočilih na forumu kupili pelete Genol, A1, Lagerhaus v Avstriji, te trgovine pa so v vsaki malo večji vasi preko meje.
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")lagerhausunichr("46")at/[/url]
Še cena, junij 2014, 3,85€ vreča 15 kg
Sam kurim lesne pelete German Pellets. Moram reč da so super. Tudi cena je za A1 super. Decembra so imeli ponudbo da na paleto podarijo 4 vreče, kar pomeni da sem za 296€ dobil 1050 kg, dobil sem tudi brezplačen prevoz. Ko sem preračunal nazaj me je 1 tona prišla 281,90, kar pa je bistveno cenejše kot sem prej plačeval Schweighofer ( okrog 330€ z dostavo). Že njihova osnovna cena je bistveno cenejša ob Schweighofer peletov, in moram reči da so po kvaliteti še nekoliko boljši ob njih.

Link:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.goldi-kamnik.si/lesni-peleti">http://www.goldi-kamnik.si/lesni-peleti</a><!-- m -->
Cena peletom pade konec Aprila ( previdevam da je odvisno od sezone) in se drži do Julija.

Sicer se strinjam, da je ponudnikov zadnje čase vse več, ampak o tem kateri so dobri po kvaliteti in ceni mislim, da ni potrebno več izgubljati besed (Profiles, Jol, NEKO, ... + vsi so slovenski proizvajalci)

Sem zagovornik dobrih peletov, ampak 290 -330 € za Avstrijske "bele" pelete se mi zdi občutno preveč glede na razmerje cena/kvaliteta.
Vse pelete kar so na tržišču so predrage.
Cena bi morala bit od 180-200€ /T po mojih izračunih.
Neglede kdo jih dela ali prodaja.
Se strinjam!
Domač ''del'' nepredelanega prodanega lesa, se izvaža zastonj v Avstrijo- Italijo (nadmere lesa, nelupljeno...) . Potem uvažamo z dodano vrednostjo nazaj...
Za njihov standard so cene normalne, pri nas žal ne..., ne domačih, ne uvoženih...
Si pa preveč vzame država, ter pre-prodajalci.
Kvaliteti odgovorni proizvajalci (kar se pri nas, žal še.., slabo zavedajo), delno pa prodajalci zaradi slabega skladiščenja, nadzor nad kvaliteto.

Lp
jokovot
In kakšen je tvoj izračun ?
Citat:Vse pelete kar so na tržišču so predrage.
Zate, kot kupca to vedno velja. Ob tem mišljenju se preizkusi kot proizvajalec.

Vlada zakon tržišča!
Dokler bo proizvajalec peletov imel prazno skladišče, cena ne more pasti. Ko bo v njegovem skladišču vsaj 50 do 75 % njegove letne proizvodnje, ne pričakuj spusta cen. Lahko je izjema, če proizvajalec nima dovolj skladiščnih prostorov, in se mu zdi bolje spustiti ceno, kot najeti (zgraditi) dodatno skladišče.

Potrošnja peletov iz leta v leto raste (še vedno ugodna cena energenta). Proizvodnja mu komaj (ne) sledi. Kaj lahko pričakuješ?
Nimam časa - sem v penziji!
1 2 3 4 5 ... 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi