PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Hlodovina bukev

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
lep pozdrav
zanima me kaksne so letos kaj cene bukove hlodovine, ce je mozno v okolici celja. oziroma ima kdo kaksno poceni varianto?
hvala za info
prejšnje leto sem naročil 32m3 poven kamion in smo plačali z prevozom 1160eur kar se seveda splača ogrevajo se dve stanovanjske hiše vsaka po 200m2 v okolici LJ
Tona (1000kg) "frišne" je 50€...z računom, normalno...
se ima kdo kaksno varianto ceneje od 50e?
Najceneje je, da greš v državno hosto in si sam posekaš. Če te dobijo bo drago, če ne pa zelo poceni in veliko straha. Pa saj adrenalin lepo segreva.
lep pozdrav
zanima me ali je cena 38e na tono bukovine vredu cena in kolk je razmerje tona/kubik

hvala za pomoč
Ja, če je brez računa, pa domov dostavljena, je tak-tak...pa lepa mora bit...ker je z računom domov dostavljena 50€...
Sveža bukev tehta cca 700 kg na kubik
Zračno suha bukev tehta 600-900kg/m3
S 50 procentno vsebnostjo vode je pa cca 10% težja od vode.
Iz 16 ton "frišne" bukve je narejeno 21 kubikov na 33 narezanih in zelo lepo zloženih...pa skoraj kubik žagovine...
Oz. če se ne motim iz 10 kubikov hlodovine nastane 12 kubikov metrcov? Zato se zgornja računica uporabnika vecocosic izzide, saj je dejansko kupil več kot 38 kubikov drva po ceni 30€ za kubik (pripeljan na dom). Le delati je treba. Čeprav dobro uigran tim takole stvar kar čvrsto podela.
Menda naj bi bilo iz 10 m3 okroglega lesa 1,4 ppm metrskih cepanic. Tako pravijo na GIS. Tudi meni se je enkrat tako izšlo pri 5m3.
Drži iz 1m3 hlodovine dobiš 1.3-1.4prm . Meni plačajo bukove goli na kamjonski cesti 40€ na tono plus 8% pavšala. Zato ne vidim potrebe ,da bi nekomu prodal po 38 €
Iz 15 kubikov hlodovine(vsaj toliko je bilo zaračunane) smo dobili 21 rpm 0,5m tesno zloženih drv.
Iskanje po temi