roro Napisal:TČ ima 11 kW. Tudi nastavitev s fiksno temperaturo na 35 deg se ni obnesla. Voda se hitro pogreje TČ pa ugasne. Pri tej temperaturi je bilo v hiši hladno in sem prekinil testiranje. Po pravici povedano sem malo razočaran da se teh stvari ne da nastaviti kot sem si zamislil.
Izredno zanimivo je, kako uporabniki postanejo zahtevni do visokotehnološke opreme, pred njo, pa so poznali zgolj delovanje - ogrevanje po sobni temperaturi, z vsemi pripadajočimi pomanjkljivostmi klasičnih sistemov.
Vsak sistem je mogoče optimizirati, začne se pa že pri projektiranju!
Vaše razočaranje izhaja iz slabega projektiranja, mogoče varčevanja pri postavitvi/izgradnji ogrevalnega sistema.
Če se boste preveč poglabljali bi lahko še ugotovili, da vam manjka še vsaj za jurja ali dva dodatne opreme, ki bi jo "morali" vgraditi :mrgreen: pa je niste.
Mašine so doterane, fizikalnih zakonov se ne da zaobiti!
Na mesto uporabnikov je razmišljajo na stotine in tisoče inženirjev, torej ne razmišljajte preveč še vi in ne se ubadati preveč z napravo - deluje, kot deluje (optimalno) glede na razmere v katero ste jo "porinili"!
Na forumu je veliko uporabnih nasvetov, če se jih le želi slišati, videti in upoštevati...
Je pa tudi veliko takih posameznikov, ki želijo prikazati/dokazati, kako stroji ne delujejo in energijo vlagajo v to smer :roll: