Spoštovani, na vas se obračam po pomoč, ker mi stara peč Viessmann Vitola-biferral na KO sploh ne zažene in kot da je "mrtva".
Gorilec Herrmann je kot nov. Serviserja, ki je obiskal v začetku decembra ne morem priklicati, ob takratnem obisku je izjavil da je fuč elektronika-avtomatika Siemens gorilca zato sem po večkratnem neuspešnem kontaktiranju avtomatiko nabavil sam in jo zamenjal. Reset gumb ne gorilcu ne sveti.
Ima kdo idejo kaj bi lahko bilo narobe in kje zadevo preverit. Ali je možno da je problem v Tetramatiku na peči.
izgleda da na gorilnik ne dobiš napajanja od peči,probaj ga zagnat direkt da vidiš če sploh gorilnik zažene,potem išči dalje vzrok na peči (termo varovalka)
na netu sem dobil shemo priklopa gorilca. Ker nisem imel multimetra sem z mal improvizacije na euro konektor kar zarnico preklopu, ki je svetila. Tako da faza in nula na gorilcu sta Ok.
Potem sem zacasno mosticil kontakt T2-T1(termostat TR za nastavljen pristisk) in rdeca lucka na gorilcu je zacela svetit.
Po vsem tem lahko zakljucim, da je napaka v termostatu TR v peči (tega moram sedaj najti) in ne v avtomatiki, banalno.
Če bom uspel bom jutri odprl peč, nabavil in zmontiral termostat.
Če ste sklenili kontakt T1 in T2, bi morala svetit zelena luč in gorilnik bi moral po izteku predgrelca startat. Če ne je v okvari.
TR termostat nima z tem veze, ker ta deluje samo v položaju ročno obratovanje. V normalnem obratovanju je TR sklenjen gorilnik vključi elektronski termostat regulacije. Tr je spredaj termostat ki je razviden iz frontalne plošče. Termostat boste težko zamenjali z ne orginalom, ker ima zelo tanke kapilare.
Merlin1 Napisal:Če ste sklenili kontakt T1 in T2, bi morala svetit zelena luč in gorilnik bi moral po izteku predgrelca startat. Če ne je v okvari.
TR termostat nima z tem veze, ker ta deluje samo v položaju ročno obratovanje. V normalnem obratovanju je TR sklenjen gorilnik vključi elektronski termostat regulacije. Tr je spredaj termostat ki je razviden iz frontalne plošče. Termostat boste težko zamenjali z ne orginalom, ker ima zelo tanke kapilare.
Hvala za odgovore.
Trenutno stanje. Sveti rdeca lucka BS1 na komandni enoti, prav tako sveti na gorilcu. Glej priponke. Nic se ne zgodi.
1. Ne razumem sledečega: "V normalnem obratovanju je TR sklenjen" ampak pri meni ni. Šele ko sem ga zacasno mostičil je gorilnik dobil napetost.
2. Kje se približno nahaja ta termostat? Morm razdret pol peči?
3. Verjetno je še pregrelec v okvari? Kako to preverim?
4. Sveti rdeca lucka BS1 na enoti, prav tako na gorilcu. Nic se ne zgodi.
Oranžna lučka ki sveti pomeni predogrevanje, ko utripa je postopek vžiga, ko zasveti zelena, je z gorjenjem vse v redu. Če zelena utripa je slabo nastavljen gorilnik ali pa nekaj narobe s šobo in ne gori pravilno. Če je sedaj spet ni je s termostati na kotlu očitno nekaj narobe ali pa kak drug pogoj npr. tlak vode.....
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Ponovno sem mosticil, oranzna lucka je zacela utripati in je slisati zvok nato pa se je prizgala zelena za dobro sekundo nakar se je zadeva izklopila, lucka na gorilcu je rdeca, prav tako sveti spet lucka BS1 na komandni plošči.
Skor preprican sem da je senzor TR slab potem pa se kaj drugega oz za nastaviti.
Sporočam, da smo uspeli zagnati gorilec, bil je zaprt ventil na cisterni za KO.
Gorilec je deloval (telena luc) dokler ga ni izklopilo termicno varnosto stikalo TB tako da je problem v krmilni elektroniki/avtomatiki na peči, po vsej verjetnosti pa je modul za nastavljanje casov po tedenskih dnevih zato bom le tega poskusil mosticit.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.