PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Nakup klimatske naprave Gree, Daewoo ali kaj drugega?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Se strinjam naj se zbrišejo zgornje objave, da ne do nepotrebnega smetenja.
Se dobro da imajo finci veliko morja in so tako na bistveno toplejsi lokaciji kot vecina slovenije. Zato se jim tam splaca imeti klime in tc. Pri nas je pa bolje imeti IR sevala pa Beha, pa glamox in podobne super duper grelna telesa.
Malo sarkazma na tistega ki je napisal da je klima uporabna ori nas ob morju drugje pa ne.
Da zaključim zgodbo klimatske naprave.
Nabavil sem samsunga in sicer model AR12HSSFAWKNEU z pripadajočo zunanjo enoto AR12HSSFAWKXEU. Iz nizkocenovnega starta sem pristal na visokocenovnem samsungovem modelu. Cena pa zelo nizka za ta model.
Inštaliran s Sašotovo pomočjo.
cca koliko je prišlo vse skupaj?
1000?
Če seštejem je prišlo komplet vse skupaj 630 €. Zelo ugodno. Je pa bil lasten nakup nove naprave original zapakirane od privat osebe in ne od firme. Sicer z datumom prevzema julij 2014 ampak ok.
Še enkrat pa hvala Sašotu za pomoč pri montaži.
neke vrste božičnica/kompenzacija..
Nekaj takega ja.
In greje?
Migaj Napisal:[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")deltronunichr("46")hr/wp-content/uploads/2014/06/podna-consoleunichr("46")png[/img]

Odgovor na prejeti ZS:
Pozdravljen, dal sem link iz enterneta, sicer je še nisem videl, za ogrevanje pa je talna neprimerno primernejša od stenske.
Mora pa tudi ta biti pametno locirana, pod oknom, balkonskim vrati ipd, kjer je hlad.

Sam imam ogrevalno TČ na radiatorje in tudi super stensko klimo, ki lahko ogreva (bolj samo en prostor) do -25.

Izkušnje: s klimo (vročim zrakom) ogrevati, razen v prehodnem, je proti ogrevanju s TČ na radiatrojih -prav bedno. Sliši se šum zraka, ki se ga tudi občuti, sliši se pokanje plastike ohišje notranje enote( čeprav ene najdrajžjih Michubitchi), zgoraj pod stropom in v sredni hiše, kjer je locirana je pretoplo, spodaj in ob oknih pa hladno.
Klima sicer ogreva poceni in dobro in efektno napiha vroč zrak -samo pri tem trpi udobje.
No za hlajenje pa je ergonomsko odlična.

TČ in radiatorji: boljšega, cenejšega in ergonomičnejšega sistema (prej oljna peč na radiatorjih) -še nisem imel.

Klimi (zrak/zrak) -stenski dam 3 točke, talni 5 točk, TČ in radiatorjem pa 10 od desetih.
Greje. Čeprav sem pričakoval malo bolj topel izpih. Nameril sem temperaturo izpiha 41 stopinj v razhlajeni hiši ki je imela 5 stopinj (sicer nisem dal termometra na sesalno stran kjer je bilo po moje cca 10 stopinj). Se pravi cca 30 stopinj razlike vpih/izpih pri zunanji -5 stopinj. Pri stari cooltech on of pa razlika cca 20 stopinj pri zunanji -10.
Moje izkušnje s talnostenskima klimama so mnogo boljše. Ni pokanja plastike, ventilator sem dal na najmanj, pa ni slišen, niti ni pihanja po stanovanju. Toploto lepo razdeli po stanovanju, res pa je klima na idealnem mestu. Torej klimi 9 točk, radiatorjem 10 točk.

Tudi Micka ni več tisto, kolikor stane.
Jast imam micko talno in stensko fh in sem, kar zadovoljen toplota se lepi porazdeli tudi kakšnega pokanja ni. Edino kar mi gre na živce pru micki je ta močno opevana umetna inteligenca defrostov ki je vse prej kot inteliginca. Zunanja enota nič zaseržena defrost 3min in potem naj bi ta inteligenca podalšala čas defrosta klinac ona šopa na 40,50 min. Od uparjalnika pa niti kapljice. Zato če mi lahko kdo obrazloži to inteligenco od micke. Ali čemu je vzrok tako krathih razmakov med defrosti. Je pa to 6kv micka fh beluje pa več ali manj pod štangasom.
Ali je kakšnen podatek koliko je max temperatura izpiha zraka pri ogrevanju pri klimah?
damdam78 Napisal:Jast imam micko talno in stensko fh in sem, kar zadovoljen toplota se lepi porazdeli tudi kakšnega pokanja ni. Edino kar mi gre na živce pru micki je ta močno opevana umetna inteligenca defrostov ki je vse prej kot inteliginca. Zunanja enota nič zaseržena defrost 3min in potem naj bi ta inteligenca podalšala čas defrosta klinac ona šopa na 40,50 min. Od uparjalnika pa niti kapljice. Zato če mi lahko kdo obrazloži to inteligenco od micke. Ali čemu je vzrok tako krathih razmakov med defrosti. Je pa to 6kv micka fh beluje pa več ali manj pod štangasom.

Morda premalo hladiva?
Ponavadi če je premalo hladiva ne enakomerno saseržen uparjalnik ali ful saseržen kolikoe mi je znano. Skoraj ne verjamem da bi bilo premalo hladiva ker greje dobro.Nisem pa osamljen primer z to težavo. Po raznih forumih so se uporadniki pritoževali nad to težavo.Nekaterim deluke normalno,res mevem kje je caka.
1 2 3 4 5 6
Iskanje po temi